Plante care stimuleaza memoria

 

3 plante care pot stimula memoria

plante care stimuleaza memoria

 Favorizarea unei buni funcționări a creierului și păstrarea unei memorii performante sunt de acum înainte niște lucruri foarte ușoare datorită unui trio de plante care se completează unele pe altele.

 

Ginkgo biloba favorizează micro-circulaţia cerebrală.

 Este o plantă care favorizează micro-circulaţia cerebrală și care permite un aport optim de oxigen și de nutrienți pentru creier. O acțiune demonstrată mai ales atunci când vine vorba despre performanțele cerebrale ale persoanelor mai în vârstă.

 

Sunătoarea are efect neuro-protector si favorizează nașterea de noi neuroni.

 Sunătoarea este populară deja datorită acțiunii sale contra deprimării.  Sunătoarea are însă și un efect neuro-protector. Sunătoarea este o plantă care favorizează și nașterea de noi neuroni. La fel ca și ginkgo biloba, sunătoarea se poate găsi în farmacie sub formă de capsule și de comprimate.

Citește mai mult:Plante care stimuleaza memoria

Beneficiile ceaiului negru

 

Beneficiile ceaiului negru

Beneficiile ceaiului negru

 Odată cu apariția pe piața internațională a ceaiului verde și roșu, ceaiul negru a intrat într-un con de umbră. Cu toate acestea, ceaiul negru este unul din cele mai vechi tipuri de ceai. Ceaiul negru este antioxidant, are un conținut scăzut de calorii și este excelent pentru stomac.

 

Cele cinci proprietăți esențiale ale ceaiului negru

 Ceaiului negru este antioxidant: la fel ca și celelalte varietăți de ceai, și ceaiul negru are o bună concentrație de polifenoli care acționează ca un scut de protecție împotriva radicalilor liberi, contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire cutanată și previne problemele cardiovasculare.

 

Ceaiului negru este astringent

  Datorită faptului că ceaiul negru are un conținut bogat de tanini, cei care îi conferă gustul amar, consumul de ceai negru este ideal pentru a lupta împotriva diareii sau gastritei.

Citește mai mult:Beneficiile ceaiului negru

Alimente care ne protejeaza pielea de soare

 

Alimente care ne protejează pielea de soare

Alimente care ne protejeaza pielea de soare

 Ideea unui bronz strălucitor, perfect, este pe placul oricărei femei. Însă, nu trebuie să uităm de sănătatea pielii noastre. Pe lângă protejarea ei cu tot felul de creme hidratante, creme pentru protecție solară, există o mulțime de alimente care ne ajută să ne protejăm pielea de soare.

 Pentru a ne proteja pielea, pentru a repara pagubele provocate de razele UV și pentru a preveni îmbătrânirea acesteia, trebuie, înainte de toate, să mizăm pe antioxidanți. Aceste molecule ce au funcția de a elimina radicalii liberi în exces sunt repartizați în diferite categorii alimentare.

 

Alimente foto-protectoare

 Antioxidanții: principalii antioxidanți conferiți de alimentație sunt Vitamina C, E și A, carotenoidele, zincul și seleniul.

 

Unde putem găsi antioxidanții?

 - Vitamina C: citrice, kiwi, căpșuni, roșii, ardei.

 - Carotenoide (fructele și legumele colorate): roșii, morcovi, cartofi dulci, caise, pepene galben, fistic, spanac, varză creață.

Citește mai mult:Alimente care ne protejeaza pielea de soare

Ce beneficii ne oferă marea?

 

Ce beneficii ne oferă marea?

Ce beneficii ne ofera marea

 Adori să îți petreci vacanța la mare? Pe bună dreptate! Vacanța la mare este ideală atât pentru cei mici cât și pentru cei mari, beneficiile conferite de un astfel de sejur nu sunt deloc de neglijat.

 

Apa de mare este bogată în ioni negativi și iod.

 Aerul de la malul mării are reputația, binemeritată de altfel, de a fi excelent pentru sănătate: bogat în ioni negativi dar și în iod. Ionii negativi acționează asupra organismului uman conferind relaxare și bunăstare. Ionii negativi tratează atât durerile de cap cât și astmul, oboseala, depresia sau migrenele.

 Cât despre iod, acesta este indispensabil bunei funcționări a glandei tiroidiene. Iodul joacă un rol important în maturizarea creierului. O veste excelentă pentru doamnele și domnișoarele preocupate de siluetă: iodul favorizează pierderea naturală în greutate. Drept urmare, în momentul în care te plimbi pe malul mării, respiră profund.

Citește mai mult:Ce beneficii ne oferă marea?

Rosia, miracolul verii

 

Roșia, miracolul verii

rosia miracolul verii

 Chiar dacă din punct de vedere botanic roșia este un fruct, aceasta a fost mereu consumată ca și legumă. Cu un conținut bogat de apă, roșia este ideală pentru a ne păstra în formă, pentru a elimina toxinele și pentru a preveni un număr mare de afecțiuni.

 În ciuda mărimii sale, roșia este bogată în minerale, oligoelemente și vitamine. Acest fruct-legumă conține 20 calorii/100g, 3g de zahăr și 1g de proteine. Roșia are un conținut de apă de 90%. Roșia are un conținut bogat de potasiu, de zinc, beta-caroten și vitamine din grupa B precum vitaminele B3, B6 si B9.

 Roșia este bogată în licopen, pigmentul principal care îi conferă și culoarea. Datorită conținutului bogat de licopen și beta-caroten, roșia este una din cele mai sănătoase legume. Roșia este diuretică, tonifiantă și remineralizantă, este un laxativ lejer și are proprietăți aperitive și digestive.

Citește mai mult:Rosia, miracolul verii