Usturoiul, un aliment medicament

 

Usturoiul - un aliment minune

usturoiul un aliment medicament

 Usturoiul este o plantă bulboasă cu proprietăți excelente. Economic, ușor de găsit, de păstrat și de gătit, trebuie să profiți din plin de utilizările sale multiple și de beneficiile acestuia.

 În materie de sănătate, usturoiul este considerat un super aliment, un aliment medicament. Usturoiul conține o serie de nutrienți diversificați extrem de benefici organismului uman. În bucătărie, usturoiul este aliatul de nădejde al gospodinelor: poate fi integrat în sute de rețete cărora le conferă un gust deosebit.

 

Usturoiul este un tonic nervos

 Usturoiul fortifică sistemul nervos fiind extrem de util în perioade de stres prelungit. Usturoiul este antioxidant (împiedică oxidarea și deteriorarea celulelor de către radicalii liberi) și întârzie procesul de îmbătrânire. Drept urmare, usturoiul este un anti-aging excelent. Usturoiul este extrem de util pentru armonia și tinerețea corpului nostru. Usturoiul posedă o acțiune specifică asupra anumitor afecțiuni.

Citește mai mult:Usturoiul, un aliment medicament

Aliatii anti-cancer din alimentatie

 

Alimentație: aliații anti-cancer

Aliatii anti cancer din alimentatie

 Alimentația reprezintă un element cheie în prevenirea cancerului. Iată cinci aliați de nădejde pe care trebuie să îi introduci cât mai des cu putință în alimentația de zi cu zi.

 

Usturoiul: ideal pentru sfera digestivă

 Beneficiile usturoiului: legumele din familia aliaceelor (usturoi, ceapă, praz) conțin o serie de compuși sulfurați care accelerează eliminarea substanțelor cancerigene. Consumul regulat de usturoi reduce substanțial riscul de a dezvolta anumite tipuri de cancer, în special din sfera digestivă: stomac, intestin, colon.

 Recomandări: șase căței de usturoi crud pe săptămână. Folosește usturoiul în salate și nu îl găti, deoarece una din enzimele sale binefăcătoare este dezactivată din cauza căldurii.

 

Varza: familia detox

 Beneficiile verzei: principalul său atu constă în conținutul bogat de compuși sulfurați, glucozinolați în special. În timpul digestiei aceștia se transformă în izotiocianați, molecule ce activează sistemul de detoxifiere și accelerează eliminarea substanțelor cancerigene, împiedicându-le să provoace pagube asupra materialului genetic al celulelor.

 Recomandări: consumă varză de cel puțin două ori pe săptămână. Evită să fierbi varza deoarece compușii sulfurați se pierd.

Citește mai mult:Aliatii anti-cancer din alimentatie

Uleiul de cocos, mina de aur pentru organism

 

Uleiul de cocos are multiple întrebuințări

uleiul de cocos mina de aur pentru organism

 Uleiul de cocos nu ne-a fost adus în atenție până acum câțiva ani. Acesta este acum la îndemâna oricui, în marile magazine și supermarketuri. Însă puțini dintre noi știm câte beneficii aduce uleiul de cocos organismului nostru și nu numai. Uleiul de cocos are multiple întrebuințări, nu se folosește numai la gătit. La temperatura camerei, uleiul de cocos devine solid, ca untura, de culoare albă. La temperaturi înalte însă se topește și se prăjește, apoi se solidifică și poate fi păstrat foarte mult timp. Uleiul de cocos este într-adevăr minunat iar în Orient este folosit mai ales pentru tratamentele cosmetice. Fiind foarte gras și emolient, un hidratant excelent pentru piele, uleiul de cocos netezește și revigorează pielea ridată. Uleiul de cocos se poate folosi ca și ulei de baie, de masaj, ca tratament pentru probleme ale pielii, ca și protecție UV, pentru calmarea iritațiilor pe piele dar și pentru întinerire. Acestea sunt multiplele întrebuințări ale uleiului de cocos.

Citește mai mult:Uleiul de cocos, mina de aur pentru organism

Beneficiile argilei

 

Tratamentele cu argilă

Beneficiile argilei

 Argila este o adevărată binecuvântare pentru corpul uman. Puțini dintre noi știu însă ce beneficii grozave aduce argila organismului nostru. Argila conține minerale, printre care enumerăm calciu, magneziu, siliciu, fier, potasiu, prin care poate curăța toxinele din sânge. De asemenea, argila este un adevărat miracol pentru sănătatea noastră deoarece conține silicat de aluminiu, ce îi conferă proprietăți cicatrizante și antitoxice. Argila poate fi folosită atât pe plan intern cât și pe plan extern și aduce beneficii miraculoase întregului organism.

 

Sortimente de argilă

 Argila poate fi găsită sub diverse sortimente, precum argila albă, roșie, galbenă, verde și gri, și poate fi folosită pe plan intern pentru a absorbi tot ceea ce este nociv în organismul nostru, expulzând apoi substanțele pe calea tubului digestiv. De asemenea, trebuie să menționăm și faptul că argila are numeroase proprietăți, printre care remarcăm puterea de absorbție, proprietățile cicatrizante, ajută la echilibrarea forțelor de apărare ale organismului, la echilibrarea radioactivă a corpului și protejează bolnavii de diabet, alungând de asemenea și stresul.

Citește mai mult:Beneficiile argilei

Fructe și legume de vara benefice pentru imunitate

 

Fructe și legume de vară benefice pentru imunitate

fructe si legume de vara benefice pentru imunitate

 Fiecare anotimp este diferit și unic în felul său și fructele și legumele care predomină pe piață într-un anumit anotimp sunt extrem de benefice pentru organism. Vara, piața abundă în fructe și legume de toate felurile, pline de vitamine, minerale și substanțe benefice organismului și cu toții trebuie să profităm de o astfel de ocazie. Așadar, consumate sub formă naturală, de smoothie, de tarte sau salate de fructe, cu înghețată ori sub formă de shake, fructele și legumele de vară sunt alegerea cea mai rapidă și mai sănătoasă pentru o cură de imunizare a organismului.

 

Ardeii, porumbul și roșiile

 Ardeii, indiferent de culoarea lor, sunt o sursă excelentă de vitamina E, ce ajută la regenerarea pielii și a părului. De asemenea, mineralele și enzimele din ardeiul gras protejează ochii de cataractă și de problemele ce pot apărea o dată cu înaintarea în vârstă, la care se mai alătură și vitamina C, betacarotenul, magneziul și zincul. Porumbul, pe de altă parte, consumat fiert ori copt, conține fosfor, mangan, potasiu, vitamina C și E și protejează sistemul imunitar mai ales împotriva răcelilor pe timpul iernii.

Citește mai mult:Fructe și legume de vara benefice pentru imunitate