Kale, varza care face minuni

 

Kale, o varză mică care face adevărate minuni

kale varza care face minuni

 Varza Kale este un tip de varză înrudită cu varza cunoscută la noi în țară dar care are o culoare verde mai pronunțată, ceea ce o face să arate ca o salată.

 Chiar dacă nu este atât de cunoscută și consumată la noi în țară, varza Kale are o multitudine de beneficii. Iată-le.

 

Sănătatea ochilor

 Puține legume, chiar și spanacul sau brocoli pot depăși bogăția acestui tip de varză în luteină și zeaxantină, doi antioxidanți extrem de importanți pentru vedere și pentru piele.

 

Varza Kale imbunatateste sistemul imunitar

 Kale conține un flavonoid cunoscut sub numele de kaempferol care posedă proprietăți anti-congestive și antioxidante. Acest element se dovedește a fi extrem de eficient în special în cazul gripei și tusei.

Citește mai mult:Kale, varza care face minuni

Alimente care ajuta glanda tiroida

 

Îmbunătățește în mod natural funcția tiroidei cu ajutorul unei alimentații adaptate

Alimente care ajuta glanda tiroida

 La o femeie din opt, glanda tiroidă nu funcționează în mod corect. Această disfuncție a glandei tiroide provoacă adesea o mulțime de probleme de sănătate. Hipotiroidia este principala deficiență, glanda funcționând în acest caz cu încetinitorul. Când glanda este mult prea activă, avem de-a face cu hipertiroidie.

 

Simptomele unei glande tiroide disfuncționale

 O deficiență a glandei tiroide se manifestă prin simptome diferite:

 - Luarea bruscă în greutate sau slăbit foarte greu;

 - Senzație de frig, oboseală, epuizare;

 - Căderea părului;

 - Schimbare bruscă a dispoziției, iritabilitate, constipație;

 - Menstruație neregulată;

Citește mai mult:Alimente care ajuta glanda tiroida

Beneficiile spirulinei

 

Spirulina, o micro-algă cu proprietăți fabuloase

Beneficiile spirulinei

 Numai puțin de 980 de studii științifice s-au arătat interesate de proprietățile fabuloase ale acestei micro-alge.

 

Ce este spirulina?

 Spirulina este considerată un supliment alimentar natural, sănătos, extrem de bogat în vitamine, proteine, oligoelemente si minerale. Acest super-aliment este probabil cel mai vechi micro-organism de pe planetă și, în funcție de originea sa, spirulina conține în jur de 50-70% proteine și acizi aminați de calitate excelentă. Consumul de spirulină este recomandat în special pentru sportivi, vegetarieni, persoanele care suferă de anemie și adolescenților aflați în perioada de creștere.

Citește mai mult:Beneficiile spirulinei

Beneficiile vinului rosu

 

Beneficiile surprinzătoare ale vinului roșu

Beneficiile vinului rosu

 Beneficiile vinului roșu nu se epuizează niciodată! Deja știm că vinul roșu ne permite să luptăm împotriva anumitor tipuri de cancer, că este excelent pentru inimă și că ne ajută să trăim mai mult timp! Descoperă câteva efecte pozitive ale vinului roșu asupra sănătății!

 

Vinul roșu combate acnea

 Resveratrolul este un antioxidant care se regăsește în struguri și în ciocolată. Acesta inhibă dezvoltarea bacteriilor responsabile de apariția acneii. Însă, combinând resveratrolul cu peroxidul de benzoil (molecula prezentă în cremele anti-acnee), tratamentul este mai eficient.

 

Vinul roșu este excelent pentru inimă

 Tot resveratrolul este responsabil de acest beneficiu. Acesta permite reducerea cantității de grăsimi saturate care se acumulează în artere. Flavonoidele și saponinele care se regăsesc în vinul roșu contribuie la protejarea sistemului cardiovascular.

Citește mai mult:Beneficiile vinului rosu

Consuma mai mult iaurt

 

De ce să consumi mai mult iaurt? 5 motive

Consuma mai mult iaurt

 Unul din cele mai consumate produse realizate din lapte este iaurtul, cu siguranță. Un ingredient delicios, ideal de consumat în fiecare zi. Și nu numai! Iaurtul este un aliment cu numeroase beneficii asupra sănătății asta pentru că este bogat în proteine, vitamina B12 și calciu. Iată 5 motive pentru care ar trebui să îl incluzi în alimentația zilnică pentru a profita din plin de proprietățile sale nutritive.

 

Iaurtul este bogat in proteine

 O cutie normală de iaurt conține în jur de 10-14 grame de proteine, un lucru deloc de neglijat. O cifră ce acoperă în jur de 20% din nevoile zilnice. Optează în acest sens pentru iaurtul grecesc, cel mai bogat iaurt în proteine.

 

Iaurtul contine probiotice

 Probioticele continute de iaurt, sunt niște bacterii necesare digestiei noastre dar și pentru menținerea unei cât mai bune stări de sănătate. Unele bacterii precum Lactobacillus acidophilus contribuie la mentinerea sănătății florei intestinale și reduc riscurile de a dezvolta un cancer la colon.

Citește mai mult:Consuma mai mult iaurt