Kefirul, o super băutură care ne vrea binele
Originar din Caucaz, kefirul este o băutură obținută din fermentarea probioticelor în lapte sau în apă. Kefirul este o băutură cu proprietăți digestive excelente. Azi vă spunem totul despre compoziția kefirului și despre beneficiile acestuia asupra sănătății.
Ce este kefirul?
Kefirul este o băutură fermentată pe bază de semințe de kefir, un conglomerat de mai multe bacterii și drojdii. Cu alte cuvinte, un probiotic. Această băutură a apărut pentru prima dată în Caucaz, o regiune situată la frontiera dintre Rusia și Georgia. Kefirul a fost descoperit în momentul în care nomazii transportau lapte de capră în saci de piele. Laptele s-a transformat într-o băutură groasă cu o înaltă capacitate de conservare. În Rusia și în Europa de Est, kefirul este o băutură consumată zilnic. În unele cazuri este prezentă și în spitale, fiind oferită pacienților.
Prin 1908 specialiștii au stabilit faptul că această băutură este un fel de elixir care ne prelungește viața.