Diferenta intre sex si dragoste

 

Există o diferență între a face sex și a face dragoste?

 diferenta intre sex si dragosteCuvântul sex a ajuns să fie atât de mult utilizat în ultima vreme. Peste tot auzim de sex, sex, și iarași sex. Dar între a avea o partidă de sex și a face dragoste există oare vreo diferență? Este dragostea mai mult decât a face sex? Sau a face sex este ceva mai mult decât a face dragoste? Aceste întrebări ne apar ca fiind firești atunci când dorim să descoperim ce înseamnă a face dragoste și ce înseamnă a face sex.

 

        Perspectiva asupra sexualității din partea unui bărbat

 

A face dragoste nu este același lucru cu a face sex

 Aproape peste tot în societatea noastră, dragostea dintre bărbat și femeie a fost redusă la o expresie destul de ușor de utilizat, „a face sex” sau „a avea parte de sex” sau „a vrea să facă sex”, ş.a.m.d. În majoritatea filmelor pe care avem ocazia să le vizionăm, apare foarte des această expresie scurtă și chiar seacă referitoare la sex. Deși pare să fie același lucru, în esență a face dragoste nu este la fel cu a face sex. Există o mare diferență între sex și dragoste! Care este aceea? Revistele vorbesc despre sex, citim adesea articole despre sex, vedem filme despre sex, există magazine specializate cu articole pentru sex. Suntem înconjurați de sex! Dar ce înseamnă a face sex și ce înseamnă a face dragoste?

 

A face dragoste este mai împlinitor decât a face sex

  Când două ființe de sex opus care se iubesc se apropie la modul intim una de cealaltă și doresc să facă sex, descoperă că atracția pentru sex este mult îmbogățită și de sentimente, de aspecte emoționale care nuanțează dorința pentru sex, făcând ca unirea sexuală dintre ei să fie mai mult decât o relaționare strictă legată numai de sex. Această îmbogățire emoțională și sentimentală care apare este iubirea. Iubirea transformă actul sexual sau partida de sex în ceva mult mai elevat, cuprinzător și împlinitor. Iubirea transformă sexul în a face dragoste. Când un cuplu în care există iubire reciprocă face sex, emoțiile lor de iubire si trăirile lor sufletești fac ca sexul să devină o poartă către stări mult mai ample de fericire și împlinire, iar aceasta înseamnă a face dragoste. Putem spune că atunci când facem dragoste, actul amoros sexual devine mult mai cuprinzător, permițându-ne să experimentăm stări de uniune amoroasă cu sufletul ființei iubite.

 

A face sex poate fi o experiență limitată și chiar frustrantă

diferenta intre sex si dragoste 1  A face doar sex poate să fie o experiență sexuală plăcută pe termen scurt, dar frustrantă din punct de vedere al acelei împliniri sufletești care apare între cei care se iubesc și între care există și o efuziune sufletească. De aceea, sex-ul singur sau ''a avea o partidă de sex'' este incomparabil mai frustrant decât a face dragoste cu o ființă de sex opus, atunci când între cei doi există iubire reciprocă. Diferența este foarte mare și cu siguranță că fiecare om a ajuns să înțeleagă, prin experiență proprie, ce înseamnă să faci sex și ce înseamnă să faci dragoste cu o ființă umană de sex opus pe care o iubești și care te iubește. Când doi oameni de sex opus fac numai sex, se poate spune că ei experimentează numai plăcerea sexuală, fără să-i intereseze și altceva. Fac sex apoi se separă, urmând eventual să se reîntâlnească din nou pentru a face din nou sex, şi așa mai departe. Ei nu își propun să treacă mai departe de această experiență limitată a sexului.

 

Cei care iubesc nu se mulțumesc doar cu o partidă de sex

Cei care doresc să aibă o relaționare mai profundă cu o ființă umană de sex opus nu se mulțumesc numai cu experiența sexuală, ci datorită iubirii pe care o simt pentru celălalt, ei doresc să meargă mai departe, dincolo de sex și să împlinească acea relație pe multiple planuri cum ar fi: planul afectiv, planul mental și chiar planul spiritual. Astfel, putem spune că este deja o experiență mult îmbogățită și plenară care face ca cei care se iubesc să trăiască o comuniune profundă atât sexuală, cât și afectivă, făcându-i foarte fericiți. 

 Din această perspectivă, a face sex sau a dori numai sex ne apare ca ceva palid, fără o valoare şi chiar frustrant, comparativ cu experiența minunată de a face dragoste sau a fuziona sexual.

 

Fă dragoste, nu te mulțumi să faci numai sex!

  Pentru a ajunge să faci dragoste cu ființa de sex opus pe care o adori, este necesar ca, în prima fază, să te îndrăgostești. Să îți permiți să fii deschis și să cunoști iubirea. Sexul singur nu este iubire, mai are nevoie de unele ingrediente sufletești pentru a se transforma în dragoste. Iar dragostea este infinit mai împlinitoare decât sexul singur. Este ca o încununare, care îi face pe cei doi iubiți de sex opus să trăiască sărbătoarea unei fericiri împlinite și chiar extaziante. 

 

Renunță la sex în favoarea iubirii

 diferenta intre sex si dragoste 2Cine renunță la sex în favoarea iubirii și în favoarea dragostei, face un pas uriaș spre atingerea unei fericiri nebănuite înainte. Dorința pentru sex este o dorință primară și firească. Dar a face sex este numai un element de pornire în relaționarea dintre ființele umane de sex opus. Când înflorește iubirea între cei doi, dorința de a face sex este mult înnobilată și înălțată către culmile dragostei, unde cei doi iubiți se regăsesc tainic îmbrățișați și intim fuzionați.

 

Dragostea este infinit mai mult decât sexul

 În concluzie, putem spune că a face dragoste este infinit mai mult decât a face sex. Dorința pentru sex, atracția pentru sex și chiar nevoia de sex este depășită, lăsând locul unei minunate fuziuni amoroase pline de iubire între ființele umane de sex opus care se deschid prin iubire una față de cealaltă și ating o fericire împlinitoare.

 

 

       Perspectiva asupra sexualităţii şi a dragostei din partea unui femei

 

A face dragoste înseamnă infinit mai mult decât doar a face sex

 A face sex cu un bărbat, fără ca între cei doi parteneri de sex să existe iubire reciprocă, afecțiune şi valori comune împărtășite, reflectă doar o dorință sexuală acaparatoare, când doar cele două trupuri se caută cu înflăcărare, însă sufletele celor doi nu sunt deloc unite. Acest gen de persoane, din categoria celor care doar fac sex şi nu se iubesc, se lasă subjugate doar de instincte sexuale puternice.

 A face dragoste implică întotdeauna o iubire reciprocă, intensă şi profundă (ceea ce lipseşte cu desăvârșire între cei care doar fac sex). Iubirea față de partener implică întotdeauna altruism, grijă faţă de celălalt, prietenie, bunătate. Rădăcinile unei iubiri reciproce sunt puternice, sunt stabile şi, mai ales, cresc în timp din ce în ce mai mult. Aceasta este o deosebire majoră între cei care fac dragoste şi cei care fac sex, relația dintre aceștia din urmă neavând niciodată o bază, rădăcini pe care să construiască o relație frumoasă şi împlinitoare de iubire.

 Un alt beneficiu minunat al iubirii intense și constante dintre doi iubiți, este acela că acest gen de iubire reciprocă va fi întotdeauna capabilă să unească ființele de sex opus, făcându-le să se completeze, să se desăvârșească şi chiar să se extazieze.

 

A face doar sex cu un bărbat este degradant pentru condiția de femeie

diferenta intre sex si dragoste 3 Femeile care doar fac sex şi nu iubesc, nu fac cinste condiţiei de femeie, acest gen de femei se mulţumesc să fie doar jucăria sexuală a unui bărbat care nu le iubeşte, ci doar le foloseşte, pentru a-şi satisface propriile dorinţe sexuale şi trupeşti. O astfel de femeie, care doar face sex, fără să iubescă, urmăreşte de regulă anumite interese proprii şi alege să aibă o relaţie sexuală cu un bărbat fie pentru beneficii materiale, fie pentru a dobândi o poziţie socială, fie pentru a avea o aşa-zisă siguranţă materială sau din diverse alte motive la fel de josnice.

 Femeia care se mulțumește cu a fi doar amanta unui bărbat și a avea doar relații sexuale cu acesta, primește doar “firimituri” din partea lui şi nu va știi ce înseamnă o relație autentică cu o ființă de sex opus care să o iubească şi alături de care să  găsească drumul spre fericire şi împlinire.

 Femeile care aleg să aibă doar experiențe sexuale cu un bărbat (lipsite de iubire) sunt adesea caracterizate de egoism, au sufletul împietrit şi sunt lipsite de scrupule, urmărindu-și doar interesele mărunte şi chiar meschine.

  Acest gen de femei, care fac sex doar pentru a-şi urmări propriile interese materialiste, în mod paradoxal resping cu încăpățânare iubirea, dacă aceasta le apare în cale, negându-și astfel sufletul.

 

O aventură sexuală lipsită de iubire implică doar a face sex şi niciodată dragoste

 O aventură sexuală trecătoare ce este lipsită de iubire este în cazul ambilor parteneri egoistă, superficială şi implică o evidentă indiferență şi este cel mai adesea caracterizată de un sentiment chinuitor de siguranță. De cele mai multe ori, aceasta lasă o stare de gol şi de secătuire în fiinţă, iar mai devreme sau mai târziu între cei doi parteneri de sex apar incertitudini şi întrebări care rămân fără răspuns.

 În cazul unei relaţii sexuale superficiale şi trecătoare, ce este cu siguranţă lipsită de perspective, este evident că cei doi parteneri de sex nu sunt cu adevărat fericiţi şi împliniţi chiar dacă ei tind să mascheze şi să nege aceasta.

 

A face sex înseamnă un act superficial, a face dragoste înseamnă împlinire

diferenta intre sex si dragoste 4 O partidă de sex, oricât de reuşită ar părea în aparenţă, este întotdeauna un act superficial şi sec, care nu vizează intimitatea şi apropierea dintre două suflete.

 Astfel de parteneri sexuali ocazionali, când pleacă după ce şi-au satisfăcut doar poftele trupeşti şi dorinţa de a face sex, sunt unul pentru celălalt doar un “produs de consum”.

 În acest sens, merită subliniat faptul că a face sex este caracterizat întotdeauna de superficialitate şi egoism, pe când a face dragoste înseamnă profunzime şi atenţie faţă de celălalt. O pasiune sexuală lipsită de iubire este întotdeauna trecătoare şi are o dimensiune pur sexuală, care la un moment dat, dacă cei doi parteneri se maturizează afectiv şi erotic, le va revela că într-o astfel de relaţie bazată doar pe sex lipseşte încrederea şi predomină indiferenţa.

 

Iubirea dintre două fiinţe de sex opus este o experienţă de neratat

 Iubirea reciproc împărtăşită între doi iubiti de sex opus este întotdeauna valoroasă şi de o bogăţie sufleteasca adeseori surprinzătoare. Iubirea are nuanţe profunde pe care o banală aventură sexuală sau o superficială partidă de sex nu le vor putea revela niciodată pentru sufletul uman.

 Pasiunile sexuale superficiale şi pasagere trezesc până la urmă acute stări de frustrare şi neîmplinire, putând declanşa adevărate crize interioare. În schimb, iubirea reciprocă este cea care vindecă sufletul, îl înalţă, îi dă putere şi îl animă.

 A face dragoste şi nu sex cu un partener de sex opus pe care-l iubeşti şi îl respecţi înseamnă să descoperi cu încântare că această perspectivă îţi oferă multă fericire. În cazul în care cei doi iubiti se bucură de o relaţie de iubire ce este reciprocă, ei pot chiar să îndrăznească să-şi facă planuri împreună.

 

Diferenţa dintre a face sex şi a iubi cu adevărat este imensă

 A iubi înseamnă a te îndrăgosti de celălalt, de partenerul de sex opus, a-ţi dori să-l cunoşti, să-i descoperi profunzimile şi frumuseţea sufletului, a-ţi dori să comunici şi să interacţionezi pe cât mai multe planuri cu acesta. În cazul unor simpli parteneri de sex, este evident faptul că aceştia nu doresc să se cunoască cu adevărat, să se bucure de intimitate sau tandreţe, să-şi deschidă inima unul către celălalt. În felul acesta ei ratează comori nebănuite, pe care viziunea lor limitată vizavi de sex îi va face să nege iubirea, alegând doar sexualitatea şi instinctele pur sexuale.

 

Partener de sex sau partener de viaţă?

diferenta intre sex si dragoste 5 A avea un partener sau o parteneră de sex nu implică niciodată a-ţi face planuri împreună cu celălalt sau a împărtăşi visuri împreună. A face sex cu cineva nu înseamnă a-l include în viaţa ta, a-l asculta, a-i fi alături când are nevoie sau chiar a-l ajuta.

 Întotdeauna un partener de sex nu va fi o persoană importantă pentru tine, ci va fi considerat doar un simplu trecător în viaţa ta.

 A avea un partener de sex înseamnă a-l trata pe celălalt doar ca pe un “obiect” care să-ţi împlinească dorinţa instinctuală de sex, pe când a avea un partener de viaţă alături de care să descoperi nuanţele bogate ale sexualităţii şi implicit ale vieţii, este o adevărată comoară.

 A te îndrăgosti de un bărbat pe care să-l consideri un partener de viaţă, pe care să-l admiri, pe care să-l sprijini şi să-l preţuieşti la adevărata sa valoare, îţi va oferi întotdeauna o perspectivă extraordinară asupra vieţii.

 

A face dragoste este o artă, a face sex este un act banal

 A face dragoste cu un partener de sex opus pe care să-l iubeşti sau chiar să-l adori îţi îmbogăţeşte atât viaţa cât şi sufletul. A face din dragoste o artă implică să-ţi doreşti să-ţi lărgeşti orizontul cunoaşterii, să fii deschisă şi dispusă să înveţi lucruri noi atât despre bărbatul pe care îl iubeşti, cât şi în domeniul erosului şi al sexualităţii.

 Pentru a face din dragoste o artă e necesar în primul rând să vii în întâmpinarea dorinţelor iubitului tău, să fii atentă şi empatică faţă de el şi să-l încurajezi să-ţi împărtăşească fanteziile sexuale, dorinţele sale cele mai intime pe care i le poţi îndeplini cu multă jucăuşenie, spontaneitate şi feminitate.

 Sexul şi împlicit tot ce ţine de sexualitate poate fi ridicat la rang de artă mai ales dacă eşti deschisă să înveţi tehnici de masaj erotic şi sexual (pe care bărbaţii îl adoră!), să studiezi Kamasutra şi alte tratate tantrice care abordează actul sexual precum o fuziune foarte complexă între cei doi parteneri de sex opus care se iubesc.

 A face sex nu implică niciodată un progres sau o transformare a ta ca femeie, nu-ţi va îmbogăţi niciodată viaţa, pentru că a face sex este ceva absolut banal, pur instinctual, care nu contribuie la creşterea ta interioară, ci dimpotrivă te degradează şi te umileşte.

 

Ce cred bărbaţii despre femeile cu care doar fac sex

diferenta intre sex si dragoste 6 Bărbaţii cu care doar faci sex nu te vor vedea niciodată precum o zeiţă care le revelează misterele iubirii şi nu vor aprecia potenţialităţile şi bogăţiile pe care tu ca femeie, le ai de oferit. Pentru ei vei fi doar partenera de sex, una ca multe altele, pentru că aceşti bărbaţi nu iubesc şi nu-şi doresc ca femeia să facă parte din viaţa lor, ei doresc doar sex.

 Bărbaţii care te caută pentru partide ocazionale de sex au inima închisă şi nu-şi doresc să iubească, pentru că în viziunea lor a se îndrăgosti de o fiinţă de sex opus este ceva care le complică inutil viaţa. Aceşti bărbaţi, în viziunea lor limitată şi superficială asupra iubirii şi sexualităţii cred că dacă doar fac sex, fără alte implicaţii, au totul sub control şi consideră că astfel îşi simplifică viaţa.

 Bărbaţii pentru care eşti doar o parteneră de sex pe care o caută numai atunci când au nevoie, te consideră o femeie uşoară, o femeie pe care o pot avea oricând doresc. Aceşti bărbaţi nu-şi doresc să te cunoască, să te cucerească, să se bucure de prezenţa ta feminină.

Sexul poate fi cumpărat, însă iubirea, niciodată.

 

Diferența majoră dintre femeile care fac dragoste şi femeile care fac sex

 Diferenţa majoră dintre femeile care fac dragoste şi femeile care fac sex este neacceptarea compromisurilor!

 Femeile care fac dragoste au o relaţie reciprocă de iubire cu un partener de sex opus care le iubeşte şi le apreciază. Femeile care fac sex nu au parte de o relaţie de iubire reciprocă şi împlinitoare cu un partener de sex opus.

 Atunci când te îndrăgosteşti de un bărbat şi-ţi doreşti ca el să facă parte din viaţa ta, nu accepta, dacă iubirea dintre voi nu este reciprocă, să devii doar partenera sa de sex. Mai devreme sau mai târziu vei regreta amarnic această alegere.

 Majoritatea femeilor îndrăgostite nebuneşte de anumiţi bărbaţi fac greşeala capitală (în cazul în care bărbatul respectiv nu le iubeşte) de a se mulţumi cu postura de amantă, de parteneră ocazională de sex, doar pentru a-l atrage pe acel bărbat în viaţa lor. Astfel, ele cred că în urma relaţiilor sexuale cu acel bărbat, el se va îndrăgosti de ele şi vor avea o relaţie minunată.

 Din păcate, sunt multe femei care se autoiluzionează şi acceptă compromisuri de acest gen, iar care ulterior regretă, pentru că astfel de alegeri (prin prisma unui compromis sexual) le va aduce multă suferinţă şi traume emoţionale.

Într-o relaţie de iubire reciprocă nu se face niciodată troc.

Mai poți citi din Sex si sexualitate

Ce este nimfomania cu a…

  Ce este nimfomania?  Femeia care are o dorință sexuală continuă și care niciodată nu poa...

Pieptul, o zonă erogen…

  Pieptul, o zonă erogenă?  Printre cele mai sensibile părți ale corpului feminin...

5 motive pentru a face …

  5 motive surprinzătoare de a face dragoste mai des  Beneficiile sexului depășesc ...

Sarcina

Sarcina şi tot ceea ce presupune aceasta Cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei est...

Viața de cuplu după a…

Viața de cuplu după avort  Avortul, sau întreruperea de sarcină reprezintă o modal...

Mituri despre sex

  Mituri despre sex  Sexul nu mai este demult un subiect tabu, mentalitatea oamenilor s...

Poziții pentru sex în…

  Poziţii pentru a face dragoste în timpul sarcinii A face dragoste în timpul s...

Schimbările sexuale la…

               Schimbările s...

Senzualitatea

  Senzualitatea: o formă de a experimenta sexualitatea Sexualitatea poate conduce orice băr...

Sexul inainte si după …

         Sexul înainte şi după căsnicie  S...

Viata sexuala in timpul…

  Viaţa sexuală în timpul sarcinii - între mit şi realitate Sarcina este un m...

Prima întâlnire perfe…

  Prima întâlnire perfectă  Prima întâlnire este o amintire c...

Prima noapte împreună

  Prima noapte împreună – acasă la iubitul meu / iubita mea  Formați un c...

Vasectomia si legarea t…

  Metode de contracepție sterilizarea definitivă – legarea trompelor uterine și vasec...

Pilula de a doua zi

       Metode contraceptive, pilula de a doua zi Pastila de a doua...

Steriletul (DIU)

  Metode de contracepție: steriletul (DIU) Dintre toate metodele de contracepție disponib...

Contracepția pentru ad…

                  Contracepția pentru ...

Diafragma, prezervativu…

  Metode contraceptive - Diafragma În societatea modernă, metodele contraceptive sunt...

Intimitatea primului ra…

  Intimitatea primului raport sexual Sexualitatea umană este un lucru extrem de complex şi ...

Sfaturi pentru primul a…

  Elementele esenţiale pentru un prim act sexual reuşit  Dacă încă nu ai facut...

Primul act sexual

  Vorbiţi-le adolescenţilor despre « Prima experienţă sexuală »  &...

Prezervativul

  Metode de contraceptie naturala: Prezervativul  Metodele de contracepție sunt foarte ...

Efectele adverse ale an…

  Despre pilulele anticoncepţionale sau cum să îţi distrugi corpul  Pilulele an...

Sexul dupa nastere

  Sexul dupa naştere – când devine plăcut?  Pentru orice proaspătă mămi...

Sexul la diferite varst…

                &nbs...

Prima experiență sexu…

  Prima experienţă sexuală nu se uită niciodată  Prima experiență sexuală nu s...

Diferenta intre sex si …

  Există o diferență între a face sex și a face dragoste?  Cuvântul sex ...

Sexualitatea si cuplul

  Sexualitatea, intimitate esențială a cuplului       Sexualitatea...

Hormonii dragostei

                 Ho...

Zonele erogene

                Zonele e...

Metode contraceptive na…

  Metode contraceptive naturale Un contraceptiv natural este acela care nu presupune nici un ...

Despre clitoris

  Clitorisul, butonul secret al plăcerii sexuale        Organ ...

Sexualitatea in timpul …

  Relaţiile sexuale în timpul sarcinii Sexualitatea se poate practica în multe s...

Senzualitate şi sexual…

  Senzualitatea și sexualitatea la vârsta a treia Un fruct copt este dulce, este preg...

Educatia sexuala corect…

       Avem parte de o educație sexuală corectă?     Î...

Despre sexualitatea in …

  Sexualitatea, calea fericirii amoroase    Acceptată sau respinsă, sursă de ins...