Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată

 

O alimentație echilibrată

reguli de aur pentru o alimentatie echilibrata

 A te hrăni bine înseamnă, înainte de toate, a-ți face unele plăceri. Însă, există unele reguli de respectat pentru a-i oferi corpului nostru tot ce are nevoie pentru a funcționa în parametri normali. Chiar dacă nu există alimente interzise, trebuie să privilegiezi unele alimente în detrimentul altora.

 

O farfurie echilibrată înseamnă: 1/3 legume, 1/3 feculenți, 1/3 proteine

 O gustare echilibrată înseamnă: un fruct sau un produs lactat. Zilnic, ar trebui să consumi: 5 porții de fructe și legume: o porție = 80g = un măr = ½ grapefruit = o roșie = 5 sparanghel; 3 produse lactate, 3 porții de feculenți (o porție = o felie de 30g de pâine = 120g de cartofi natur = 120g paste, orez sau legume uscate fierte, una sau două porții de proteine animale (o porție = 30g proteine animale = 4 ouă = 200g pește proaspăt = 180g carne de pasăre) și 1-1,5 l de apă.

Citește mai mult:Reguli de aur pentru o alimentație echilibrată

Pâinea - bună sau rea pentru sănătate?

 

Ce riscuri prezintă pâinea asupra sănătății noastre? 

painea buna sau rea pentru sanatate

 Albă, integrală, cu cereale, pentru sandwich…pâinea se invită pe mesele noastre sub 1001 forme. Însă ce riscuri prezintă pâinea asupra sănătății noastre? Poate aceasta lupta împotriva anumitor afecțiuni? Răspunsul în cele ce urmează…

 

Pâinea nu îngrașă

 Cu toate că este acuzată de unele persoane că îngrașă, pâinea nu merită această reputație negativă. Toate studiile efectuate demonstrează că persoanele care consumă pâine și/sau feculenți la fiecare masă sunt mai slabi decât cei care nu fac acest lucru. Datorită glucidelor sale complexe, pâinea permite evitarea hipoglicemiei și conferă rapid senzația de sațietate. Dacă conține fibre cum este cazul pâinii integrale, aceasta favorizează o digestie lentă. Totul depinde de alimentele cu care o combinăm.

Citește mai mult:Pâinea - bună sau rea pentru sănătate?

5 sfaturi pentru a decripta etichetele

 

Să nu crezi chiar tot ce citești pe etichetele alimentelor

5 sfaturi pentru a decripta etichetele

 Atunci când vrei să faci cumpărături, este foarte important să știi cum să citești etichetele. Trebuie să știi cum să le descifrezi cât mai bine pentru a nu cădea în capcanele întinse de campaniile de marketing sau de cei in domeniul industriei. Noi îți spunem cum să decodezi cât mai bine etichetele, la ce informații să fii atent și cum să te informezi pentru a nu fi tras pe sfoară.

 

Atenție la zaharuri

 Este de ajuns să citești etichetele produselor de patiserie sau al deserturilor pentru a repera zahărul, mai ales poziția sa în ordinea ingredientelor care indică în ce proporție este utilizat. Și chiar dacă este pe locul doi sau trei după făină, asta nu înseamnă neapărat că produsul conține puțin zahăr.

Citește mai mult:5 sfaturi pentru a decripta etichetele

6 cauze surprinzătoare ale deshidratării

 

Deshidratare: 6 cauze surprinzătoare

6 cauze surprinzatoare ale deshidratarii

 Corpul nostru este compus din 60% apă. Uneori, este de ajuns să pierzi doar 2% din apă pentru ca starea ta de dispoziție să se modifice imediat, nivelul de energie să scadă și funcțiile cognitive să funcționeze într-un ritm extrem de încetinit.

 

Diabetul

 Persoanele care suferă de diabet sau care nu știu încă că suferă de diabet, prezintă un risc crescut de diabet. În momentul în care nivelul de zahăr din sânge este prea ridicat, corpul încearcă să scape de acest exces de glucoză crescând producția de urină. Dacă ești diabetică, dacă îți este sete des și urinezi foarte des, înseamnă că trebuie să îți supraveghezi cu atenție glicemia.

Citește mai mult: 6 cauze surprinzătoare ale deshidratării

Beneficiile laptelui de ovăz

 

Laptele de ovăz - sursa ta de sănătate

beneficiile laptelui de ovaz

 Prietenii noÈ™tri englezii sau americanii consumă enorm ovăzul, fie sub formă de cereale, de cookies, de terci sau de lapte. Dar această cereală a fost considerată foarte mult timp o mâncare doar pentru cai. Timpurile se schimbă însă. Alimentele bio, vegan sau fără gluten ocupă din ce în ce mai mult loc pe piaţă.

 Plin numai de lucruri bune, laptele de ovăz se poate transforma în complicele tău, atât în domeniul frumuseÈ›ii, cât È™i în cel al sănătății. Laptele de ovăz este din ce în ce mai răspândit È™i mai popular.

 

Ovăzul, o cereală bogată în nutrienÅ£i

 Fulgii de ovăz sunt cunoscuÈ›i pentru conÈ›inutul lor bogat de proteine, de fibre, dar ÅŸi de fier, de magneziu, de potasiu, de fosfor, vitaminele B, vitaminele A ÅŸi E…În plus, conÈ›in ÅŸi foarte puÈ›in zahăr, grăsimi ÅŸi calorii.

Citește mai mult:Beneficiile laptelui de ovăz