18 alimente care luptă împotriva cancerului

Alimente miracol pentru sănătate

18 alimente care luptă împotriva cancerului Conform Institutului American de Investigare a Cancerului, aceste 18 alimente trebuie să facă parte din dieta persoanelor care doresc să reducă riscul de a suferi de cancer. Nutriția în cancer este un factor foarte important, chiar dacă nu este singurul aspect de luat în considerare: există condiții medio-ambientale și genetice care vor influența apariția riscului de a suferi de această boală. Evitarea sedentarismului și a oscilațiilor de greutate corporală fac de asemenea parte din recomandările pentru prevenirea cancerului, iar alimentația este zona în care putem realiza multe schimbări aducătoare de sănătate.

Citește mai mult:18 alimente care luptă împotriva cancerului

Beneficiile modestului pătrunjel

 

Beneficiile modestului pătrunjel

Beneficiile modestului pătrunjel Pătrunjelul este o plantă aromatică des întâlnită și folosită pentru a aduce un plus de savoare și vitamine în diverse preparate. Este însă mai puțin cunoscut faptul că pătrunjelul aduce și multe beneficii pentru sănătate, precum împrospătarea respirației, îmbunătățirea digestiei sau eliminarea toxinelor din corp.

 

    Nutrienții conținuți de pătrunjel

Pătrunjelul conține:

 - Provitamina A

 - Vitamina C

 - Vitamina B

 - Vitamina E

 - Minerale importante precum magneziul, fosfor, calciu, sodiu și potasiu

Citește mai mult:Beneficiile modestului pătrunjel

Beneficiile, utilizările și caracteristicile scorțișoarei

 

Scorțișoara cea parfumată și vindecătoare

Beneficiile, utilizările și caracteristicile scorțișoarei Aromată și delicioasă, perfect potrivită pentru savurare în anotimpul rece, Cinnamomum ceylanicum, cunoscută ca și scorțișoara, este o plantă care aparține familiei lauracea și este originară din Sri Lanka. În ciuda faimei sale de condiment aromatic care se adaugă în diverse rețete de bucătărie, scorțișoara este cunoscută de mii de ani pentru proprietățile sale vindecătoare în diverse tulburări și este foarte utilizată în medicina tradițională chineză chiar și în prezent.

 

Ce parte a plantei este scorțișoara?

 Această plantă are ramuri acoperite cu numeroase frunze de culoare verde strălucitor și în formă ovală, însă partea care ne interesează este scoarța, a cărei colectare și păstrare presupune un proces determinat și particular.

Citește mai mult:Beneficiile, utilizările și caracteristicile scorțișoarei

7 nutrienți pentru o piele sănătoasă

 

Nutrienți fundamentali pentru menținerea pielii în condiții optime

7 nutrienți pentru o piele sănătoasă A avea o piele frumoasă și sănătoasă nu înseamnă doar a folosi creme și loțiuni corporale mai mult sau mai puțin scumpe. Chiar dacă cosmeticele ne pot ajuta în acest sens, multe dintre ele sunt totuși pline de ingrediente toxice, derivați din petrol, coloranți cancerigeni și alți aditivi dăunători.

 Pentru a avea o piele strălucitoare care să nu necesite un ajutor extern, trebuie să ne asigurăm în primul rând că îi furnizăm nutrienții necesari pentru a fi sănătoasă. O dietă bogată în fructe și legume proaspete, echilibrată și variată este cea mai bună alternativă pentru o sănătate optimă în general; există însă câțiva nutrienți care sunt fundamentali pentru menținerea pielii în condiții optime.

Citește mai mult:7 nutrienți pentru o piele sănătoasă

Cele mai bune alimente, plante și condimente antiinflamatorii

 

Plantele și condimentele sunt o sursă valoroasă de antioxidanți

Cele mai bune alimente, plante și condimente antiinflamatorii Plantele și condimentele conțin în general o mare varietate de antioxidanți, minerale și vitamine și ajută la creșterea densității de nutrienți din alimente. De fiecare dată când asezonați mâncărurile cu plante sau condimente, vă îmbunătățiți alimentele fără a adăuga nicio calorie.

 De fapt, acțiunea antioxidantă a plantelor este chiar mai mare decât cea din fructe și legume, care se știe că sunt bogate în antioxidanți. Multe studii au demonstrat de asemenea că majoritatea condimentelor au proprietăți medicinale unice.

 Într-un studiu medical amplu, cercetătorii de la trei universități din Statele Unite au desfășurat un experiment pentru a evalua “adevăratele” beneficii ale plantelor și condimentelor, iar așa cum a arătat Dr. Michael Greger MD:

Citește mai mult:Cele mai bune alimente, plante și condimente antiinflamatorii