5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

 

Alimentația și pH-ul

5 sucuri anticancerigene și alcalinizante Tot ceea ce mâncăm și bem influențează în bine sau în rău pH-ul organismului nostru. Unele alimente cresc nivelele de aciditate din corp, în timp ce altele ne alcalinizează. La nivel general, alimentele de origine animală precum carnea și produsele lactate, determină ca nivelele de aciditate să crească. În schimb, alimentele de origine vegetală precum fructele și legumele crude au proprietăți alcalinizante. Deoarece avem nevoie de un echilibru al pH-ului, ideal este să consumăm în mod echilibrat ambele tipuri de alimente. Pe cât posibil însă, este important să se evite alimentele care au nivele ridicate de aciditate, ca de exemplu mâncărurile procesate de tip fast-food sau junk-food.

Citește mai mult:5 sucuri anticancerigene și alcalinizante

Metode inedite și naturale pentru a desfunda nasul

 

Nasul înfundat, simptom al răcelilor și alergiilor

Metode inedite și naturale pentru a desfunda nasul Nasul înfundat este un simptom al răcelilor sau al alergiilor cu care mulți dintre noi, copii și adulți, tineri și vârstnici, ne confruntăm în perioada rece și de asemenea la trecerea dintre anotimpuri. Desigur că sentimentul pe care nasul înfundat îl dă este extrem de neplăcut – persoanele cu nasul înfundat nu pot respira bine, trebuie să poarte mereu o batistuță din hârtie, șervețele nazale, dar și un inhalator sau să achiziționeze picături pentru desfundarea nasului. Nasul înfundat se trata și altfel mai demult, atunci când nu erau atâtea medicamente și nu puteau fi procurate atât de ușor, chiar și fără prescripție medicală. Să analizăm, așadar, cele mai bune remedii naturiste pentru tratarea nasului înfundat.

Citește mai mult:Metode inedite și naturale pentru a desfunda nasul

Infuzii naturale care tratează simptomele de menopauză

 

6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză

Infuzii naturale care tratează simptomele de menopauză Dacă urmezi un tratament medicamentos pentru a controla simptomele de menopauză trebuie să știi că și remediile naturale pe care urmează să le prezentăm sunt extrem de eficiente.

 Menopauza nu survine de la o zi la alta. Nicio femeie nu este pe deplin pregătită pentru a această etapă deoarece aceasta provoacă o serie de simptome destul de neplăcute precum oboseala și insomnia. Nu există o anume vârstă la care survine menopauza. Unele femei suferă de menopauză prematură în timp ce altele se pot bucura timp de mai mulți ani de acțiunea protectivă a hormonilor sexuali. În general, între 45-50 de ani încep să își facă apariția primele simptome ale menopauzei care vine să perturbe echilibrul cotidian al femeilor, provocând bufeuri de căldură, transpirație excesivă și anxietate. În astfel de momente, susținerea medicală se dovedește a fi de un real ajutor.

Citește mai mult:Infuzii naturale care tratează simptomele de menopauză

Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân

 

Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %

Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de a se apăra împotriva epidemiei de cancer de sân. Cu toate acestea, mamografiile nu fac nimic pentru a preveni boala sau pentru a îmbunătăți rata de supraviețuire. În schimb, micile semințe de in au acest efect uimitor.

 Zeci de studii au evidențiat deja efectele anticancerigene ale semințelor de in. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au urmărit să răspundă la întrebări cu privire la compușii găsiți în semințele de in, cât și la întrebări despre cât de eficiente sunt acestea pentru reducerea riscului de cancer de sân și pentru stoparea creșterea tumorilor. Aceștia au publicat rezultatele studiilor realizate in vitro, pe animale și ale studiilor clinice privind uleiul de in și semințe de in, precum și lignanii găsiți în semințele de in.

Citește mai mult:Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân

Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer

 

Turmericul ajută pacienții cu Alzheimer

Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer Turmericul a fost folosit în India de peste 5.000 de ani, ceea ce este probabil motivul pentru care și în prezent populațiile rurale, dar și cele și urbane, au unele dintre cele mai mici rate de prevalență ale bolii Alzheimer din lume. Un studiu recent efectuat pe pacienții având această boală a arătat că mai puțin de un gram de turmeric luat zilnic timp de trei luni a dus la "îmbunătățiri remarcabile."

Boala Alzheimer: o boala modernă și actuală

 Un diagnostic de boala Alzheimer, din păcate, a devenit o obișnuință în așa-numitele țări dezvoltate. Alzheimer este considerată a fi cea mai comună formă de demență și este definită ca o pierdere gravă a funcției cognitive, dincolo de ceea ce se așteaptă de la un proces de îmbătrânire normală.

Citește mai mult:Turmericul produce recuperarea remarcabilă a pacienților cu Alzheimer