Beneficii ale ceaiul alb

 

4 beneficii pe care le aduce ceaiul alb sănătății

Beneficii ale ceaiul alb

 Ceaiul alb provine din mugurii cei mai delicați ai plantei numite Camellia Sinensis, care prezintă niște reflexii argintii - albe. Ceaiul alb necesită o minimă procesare, deoarece se lasă la uscat la aer și soare, iar frunzele sale nu se rulează. Probabil din această cauză, ceaiul alb menține intacți toți nutrienții din plantă.

 În prezent, ceaiul alb se cultivă și se culege exclusiv din China, în principal în munții din provincia Fujian și este considerat ca fiind unul antioxidanții cei mai eficienți.

 

1. Ceaiul alb și antioxidanții

 La fel ca și celelalte tipuri de ceai, ceaiul alb are multe proprietăți vindecătoare și ajută la menținerea sănătății. Ceaiul alb este ceaiul cel mai delicat și mai subtil dintre toate tipurile de ceai, iar aspectul cel mai important în cazul său este că depășește celelalte tipuri de ceai datorită cantității de polifenoli sau antioxidanți pe care îi conține. În schimb, ceaiul alb conține cea mai mică cantitate de teină, inclusiv mai puțin decât ceaiul verde. Aroma sa este delicată și foarte plăcută și are o culoare deschisă.

Citește mai mult:Beneficii ale ceaiul alb

Beneficiile sucului de rodie

 

Sucul de rodie și beneficiile sale pentru sănătate

Beneficiile sucului de rodie

 Rodia, acest fruct exotic, este bogat în vitamina C, oferind organismului aproximativ 16% din necesarul zilnic. Rodia este de asemenea o sursă excelentă de vitamina B5 (acido pantotenic), fenoli naturali, potasiu și vitaminele E, A și acid folic.

 Medicina ayurvedică utilizează diferitele părți ale acestui fruct datorită numeroaselor sale proprietăți medicinale (coaja, semințele, florile, sucul, etc.) și consideră că sucul de rodie poate chiar reduce dezvoltarea cataractei.

Iată câteva din rezultatele cele mai interesante ale investigațiilor realizate asupra beneficiilor sucului de rodie:

 

Sucul de rodie combate stresul

 Sucul de rodie ajută la combaterea stresului, producând o amplificare a senzației de bună-dispoziție și a emoțiilor pozitive, crescând nivelul general de energie și vitalitate.

Citește mai mult:Beneficiile sucului de rodie

10 alimente pentru a evita un atac cardiac

 

Alimentația te ajută să eviți un atac cardiac 

10 alimente pentru a evita un atac cardiac

 Pentru a avea o inimă puternică și sănătoasă, pe lângă practicarea unui sport și evitarea obiceiurilor sedentare este necesar să-ți controlezi în mod strict alimentația. Această grijă trebuie să fie chiar mai mare dacă suferi de hipertensiune, ai nivele crescute de colesterol sau dacă ai diabet.

 Tulburările cardiace pot fi foarte bine evitate cu un tratament controlat de către medicul tău. În acest articol vei găsi informații despre zece alimente care te vor ajuta să-ți menții într-o stare bună inima și vasele de sânge, pentru a evita un atac cardiac.

 

Zero grăsimi saturate

 În primul rând, pentru a evita un atac cardiac, trebuie subliniată importanța de a consuma alimente care să aibă conținut scăzut de grăsimi saturate și de colesterol, în acest caz sunt preferabile cele cu un conținut ridicat de fibre.

Citește mai mult:10 alimente pentru a evita un atac cardiac

Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea ta

 

Ce sunt antioxidanții și cum ne ajută aceștia?

Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea ta Antioxidanții sunt substanțe care protejează celulele corpului de efectul dăunător al radicalilor liberi prezenți în produsele chimice, fumul de țigară, poluanți, radiații, unele alimente nocive și ca rezultat natural al metabolismului.

 Corpul nostru este agresat în mod constant de milioane de radicali liberi, de care se apără prin intermediul enzimelor care circulă prin corpul nostru. Fără ajutorul acestora, cancerul și dezechilibrele hormonale ar fi efectul natural imediat.

 Expunerea crescută la radiații, poluarea și alți factori nocivi cu care ne confruntăm, ne determină, dacă ne dorim să avem o stare de sănătate echilibrată, să introducem în dieta noastră zilnică o cât mai mare cantitate de antioxidanți. Totuși, trebuie să fim atenți atunci când luăm suplimente de antioxidanți și să cerem întotdeauna părerea avizată a unui medic specialist, deoarece:

 - Unii antioxidanți sintetici interacționează cu medicamentele, cauzând efecte secundare nedorite.

 - Supradozele de vitamina A cresc riscul bolilor cardiovasculare și a cancerului, și pot genera probleme în sarcină.

Citește mai mult:Cei mai buni antioxidanți pentru sănătatea ta

Alimente bogate în magneziu pentru a combate durerea, insomnia și oboseala

 

Magneziul, un mineral foarte important pentru sănătate

Alimente bogate în magneziu pentru a combate durerea, insomnia și oboseala Magneziul este un mineral destul de important pe care din păcate, multe persoane îl neglijează și suferă apoi de consecințele carenței acestui mineral din organism.

 Magneziul este implicat în realizarea diferitelor funcții corporale, precum funcționarea corectă a mușchilor, numeroasele reacții enzimatice, formarea oaselor și a dinților, producerea energiei, metabolismul glucozei și a impulsurilor nervoase.

 Deficiența acestui mineral poate produce stări de slăbiciune, confuzie, schimbări bruște ale stării sufletești, spasme și crampe musculare, amețeli, insomnii, probleme cardiace și susceptibilitatea apariției calculilor renali.

 Magneziul este unul din mineralele a căror deficiență poate provoca dureri musculare, mai ales dacă în organism există și alte carențe de minerale, precum calciu, potasiu sau zinc.

 Din această cauză, este important să ne asigurăm că avem grijă să consumăm alimente bogate în magneziu, precum cereale integrale, fructe uscate, legume, soia și vegetale cu frunze verzi.

Citește mai mult:Alimente bogate în magneziu pentru a combate durerea, insomnia și oboseala