Lămâile – proprietăți și beneficii

 

Lămâile – proprietăți și beneficii

Lămâile – proprietăți și beneficii Având numele botanic Citrus limon, binecunoscutele lămâi se pare că provin din munții Himalaya, iar cultivarea lor s-a extins apoi în Europa și Africa și, precum multe alte alimente, au fost duse în America atunci când Cristofor Columb a făcut călătoria spre acest ținut în 1493. Lămâile au început să fie foarte cultivate și apreciate în Florida începând cu secolul XVI.

 Cu siguranță unul din fructele tropicale cele mai consumate în întreaga lume, lămâile preferă clima moderat caldă și tropicală. Gustul lămâilor este cel mai bun atunci când acestea sunt de culoare galbenă strălucitoare și au o coajă subțire. Faimoase în principal pentru băutura inspirată din numele lor – limonada – feliuțele de lămâi sunt o alegere bună și ca adaos la ceai, atât cald cât și rece, pentru o porție extra de vitamina C.

Citește mai mult:Lămâile – proprietăți și beneficii

6 plante calmante miraculoase

 

6 plante calmante miraculoase

6 plante calmante miraculoase Într-o singură zi, putem experimenta diverse stări: stres și relaxare, fericire și tristețe, dinamism sau oboseală extremă. Este surprinzător câte emoții și schimbări fiziologice putem experimenta doar în 24 de ore.

 Un corp sănătos este extrem de rezistent și capabil să se adapteze la o diversitate de condiții atât interioare cât și exterioare, însă adaptarea acestuia depinde foarte mult de o nutriție adecvată și de o bună funcționare fiziologică. Stresul și oboseala tind să fie o luptă aproape permanentă pentru multe persoane, cauzând efecte dăunătoare pentru sănătatea fizică și cea mentală.

 Nivelele crescute de stres cronic pot afecta fiecare sistem din corp, determinând epuizarea glandelor suprarenale, un tract digestiv tulburat, îmbătrânire prematură, stări de anxietate, cancer, oboseală cronică, răceli dese, dezechilibru hormonal, tulburări autoimune, dereglări ale tiroidei și supragreutate corporală.

Citește mai mult:6 plante calmante miraculoase

Beneficiile extractului din seminţe de grapefruit

 

Despre extractul din seminţe de grapefruit:

Beneficiile extractului din seminţe de grapefruit   Grapfruit-ul, galben sau roz, zemos şi amar la gust, s-a născut din încrucişarea accidentală dintre două citrice: pomelo şi portocală. Grapfruit-ul a devenit deosebit de popular în anii ’70, mai ales datorită curei de slăbire în care era folosit. Proprietăţile  curative ale fructului de grapefruit sunt mult mai complexe şi abia în ultimii ani au început să fie folosite şi aplicate. Benefice sunt atât pulpa fructului, care conţine enzime ce stimulează digestia, cât şi seminţele bogate în flavonoide.

 Extractul obţinut din seminţe de grapefruit este remarcabil în ceea ce priveşte proprietăţile sale antivirale, antibacteriene, antifungice şi antiparazitice. În procesul de fabricaţie, bioflavonoidele din grapefruit se transformă într-un compus extrem de puternic – naringenin (flavonă) - care este ingredientul activ responsabil pentru proprietăţile extractului.

 Extractul din seminţe de grapefruit rupe membrana celulei bacteriene, eliberând conţinutul său citoplasmatic în termen de 15 minute de contact dintre extract şi microogranism. La o diluţie de 1:> 512, extractul este bactericid (ucide bacteriile) şi, de asemenea, complet netoxic.

Citește mai mult:Beneficiile extractului din seminţe de grapefruit

Vitamina C ajută la absorția fierului

 

Vitamina C amplifică absorbția fierului

Vitamina C ajută la absorția fierului Fierul este unul din elementele atât de necesare organismului uman pentru ca acesta să se dezvolte și să funcționeze în parametrii normali... Fierul are roluri extrem de importante, ajutând la transportul de oxigen, la dezvoltarea organismului, la întărirea acestuia în fața îmbolnăvirilor și la combaterea senzației de oboseală. Așadar, consumul regulat de alimente bogate în fier vă ajută să vă simțiți mai bine și să arătați mai bine. Dar unele lucruri pot împiedica absorbția fierului în organism, iar vestea bună este că vitamina C amplifică în mod semnificativ absorbția acestuia.

 

Două tipuri de fier

 Fierul se poate găsi sub mai multe forme, și anume heme și non-heme. Fierul heme se găsește îndeosebi în alimentele de origine animală, inclusiv lactate, ouă, pui, pește, carne de vită sau de porc.

Citește mai mult:Vitamina C ajută la absorția fierului

Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele

 

Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele

Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele Aspectul pielii și sănătatea acesteia nu sunt de neglijat. În permanență doamnele și domnișoarele caută soluții cât mai naturale și mai eficiente pentru o piele cu un aspect tânăr, fresh, fără riduri și puncte negre, pete sau alte defecte atât de inestetice. Cea mai bună soluție de menținere a tenului suplu și strălucitor stă în vitaminele C și E. Acestea au un rol specific și acționează prompt asupra sănătății pielii.

 

Rolul vitaminelor asupra pielii

 Sănătatea pielii poate fi menținută cu ajutorul vitaminelor, îndeosebi a vitaminelor C și E. Vitamina C are în primul rând, rolul de a reduce efectele nocive ale expunerii la soare, și aici amintim uscarea pielii și reducerea elasticității acesteia. Pe de altă parte, Vitamina E are rolul de a repara pielea uscată ori aspră, de a repara micile imperfecțiuni ale tenului.

Citește mai mult:Beneficiile vitaminelor C și E pentru piele