10 alimente pentru a preveni cancerul

 

Recomandările unei femei, de profesie medic, care a învins cancerul

10 alimente pentru a preveni cancerul În prezent există multiple dovezi științifice care demonstrează influența alimentației asupra apariției și prevenirii anumitor tipuri de cancer. Odile Fernández, medic de familie și mamă a doi copii, a învins în anul 2010 un cancer de ovare în stadiul IV. Aflând teribilul diagnostic, dar nedorind să se lase învinsă de acesta, Odile Fernández a început să studieze intens tot ce ținea de alimentație și nutriție anticancer. Așa s-a născut prima ei carte: 'Mis recetas anticáncer' (Rețetele mele anticancer, editura Urano), iar apoi a apărut cartea 'Mis recetas de cocina anticáncer', (Rețetele mele de gătit anticancer) care propune meniuri sănătoase, care pot ajuta la prevenirea sau chiar vindecarea anumitor tipuri de cancer.

 Bazată pe numeroase studii științifice și pe propria sa experiență, pe care o împărtășește, pe lângă cărțile sale și de asemenea, prin intermediul conferințelor pe care le susține, Odile Fernández ne îndrumă ce și cum să mâncăm pentru a combate cancerul:

Citește mai mult:10 alimente pentru a preveni cancerul

Ciupercile combat și tratează cancerul

Cum pot ajuta ciupercile în tratarea cancerului?

Ciupercile combat și tratează cancerul Ciupercile au fost prețuite pentru proprietățile lor medicinale de secole. De exemplu, în vechiul Egipt, se considera că ciupercile ajută la menținerea unei vieți îndelungate, iar în prezent, în secolul 21, cercetătorii descoperă mecanismele proprietățile vindecătoare ale ciupercilor, inclusiv potențialul acestora în lupta uneia dintre cele mai mari amenințări la adresa omului modern – cancerul.

 

Proprietățile ciupercilor care combat cancerul

 Aproximativ 100 de specii de ciuperci sunt studiate pentru beneficiile pe care le oferă sănătății, iar aproximativ o duzină dintre acestea se evidențiază datorită capacității lor de a oferi un impuls puternic sistemului imunitar. De fapt, unii din agenții cei mai puternici care întăresc sistemul imunitar provin din ciuperci, iar acesta este motivul pentru care ciupercile pot ajuta foarte mult pentru prevenirea și tratarea cancerului.

Citește mai mult:Ciupercile combat și tratează cancerul

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului

Ceaiul verde ajută la prevenirea cancerului

Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului Ceaiul verde și compușii săi au fost studiați pentru beneficiile lor extraordinare pentru sănătate, inclusiv pentru prevenirea cancerului. Cercetătorii de la Institutul Național de Cercetare a Cancerului din Tokyo, Japonia, rezumă cel mai bine capacitățile excepționale ale ceaiului verde de prevenire a cancerului: “Noi sugerăm că băutul ceaiului verde poate fi una dintre cele mai practice metode de prevenire a cancerului disponibile în prezent”.

Citește mai mult:Ceaiul verde, un aliat redutabil contra cancerului

Bromelina din ananas distruge celulele canceroase

De ce este atât de nocivă chimioterapia?

Bromelina din ananas distruge celulele canceroase Unul din motivele pentru care tratamentul convențional pentru a combate cancerul este un eșec total atât în Statele Unite cât și în multe alte țări este acela că se bazează pe chimioterapie.

 Medicamentele de chimioterapie sunt, prin natura lor, extrem de toxice și în general acționează contra capacității naturale a corpului pentru a combate cancerul, de exemplu, iar în loc să întărească sistemul imunitar îl slăbesc.

 Unul din cele mai mari inconveniente ale chimioterapiei este faptul că distruge și celulele sănătoase din corp împreună cu celulele canceroase, un “efect secundar” care de multe ori conduce la moarte accelerată și nu la vindecare.

 Ca rezultat, chimioterapia creează un tip de cancer rezistent la tratament și mult mai agresiv care cauzează multe daune în organism.

Citește mai mult:Bromelina din ananas distruge celulele canceroase

Efectele antiinflamatorii ale turmericului asupra osteoartritei

 

Un studiu recent a evidențiat faptul că curcumina reduce inflamația din corp

Efectele antiinflamatorii ale turmericului asupra osteoartritei Un studiu arată că extractul de turmeric - curcumina - poate calma durerile și contribuie din plin la creșterea mobilității articulare la pacienții care suferă de osteoartrită. Acesta poate reduce de asemenea, o serie întreagă de markeri inflamatorii.
100 de pacienți cu osteoartrită au fost împărțiți în două grupe - primului grup i s-a dat "cel mai bun tratament disponibil", iar al doilea grup a primit același tratament, la care s-a adăugat o doză de 200 mg de curcumină în fiecare zi.

Iată ce au concluzionat cercetătorii în acest caz:

 "Rezultatele au arătat că grupul de pacienți la care a fost administrată curcumina a înregistrat o reducere semnificativă în toate statisticile clinice primare. Aceste rezultate au fost completate de evaluarea unei serii de markeri inflamatorii (sVCAM), molecula de adeziune vasculară celulară solubilă - 1, precum și viteza de sedimentare a hematiilor [ESR]), în timp ce la grupul care a primit ”cel mai bun tratament disponibil” nu s-a constatat nicio variație semnificativă.”

Citește mai mult:Efectele antiinflamatorii ale turmericului asupra osteoartritei