Ceaiul roșu Pu Erh pentru purificarea organismului

 

Recurgeți la ceaiuri depurative pentru a contracara excesele alimentare

Ceaiul roșu Pu Erh pentru purificarea organismului A consuma în exces mai ales alimente rafinate, mult zahăr, grăsimi animale și ingrediente chimice conținute de multe dintre acestea, precum și excesul de băuturi alcoolice și tutun, precum și lipsa adecvată de mișcare în aer liber și de oxigenare contribuie din plin la acumularea reziduurilor toxice în organism.

 Pentru a scăpa de toate aceste toxine există multe plante medicinale care au o putere depurativă excelentă, tocmai de aceea fiind foarte indicate pentru a fi folosite după o perioada de excese alimentare. Ceaiul care provine din planta Camellia sinensis, în oricare din variantele sale: negru, roșu, verde sau alb este una din plantele adecvate în acest scop.

 În principiu, oricare tip dintre ceaiurile amintite ne poate ajuta, însă am ales pentru acest articol ceaiul roșu Pu Erh deoarece pentru purificarea organismului este cel mai puternic dintre toate.

Citește mai mult:Ceaiul roșu Pu Erh pentru purificarea organismului

Proprietățile minunate ale fructului avocado

 

Motive de a consuma mai des fructul avocado

Proprietățile minunate ale fructului avocado Avocado are o mulțime de proprietăți nutriționale din care puține sunt cunoscute de marele public. În plus, avocado nu se bucură de o reputație tocmai bună: este considerat un fruct care îngrașă. Într-adevăr, avocado are un conținut mai ridicat de calorii decât celelalte fructe însă, consumat cu moderație, nu îngrașă.

 - Avocado este un fruct recomandat pentru controlarea nivelului de colesterol, pentru a atinge rapid senzația de sațietate datorită conținutului său bogat de fibre și pentru combaterea constipației. Avocado are și proprietăți detoxifiante care permit controlarea nivelului de zahăr din sânge.

 - Avocado este un produs ce ar trebui să se regăsească în regimul alimentar al oricărei persoane care își dorește o alimentație sănătoasă deoarece conține numai puțin de 20 de nutrienți esențiali printre care fibre, vitamine, potasiu și multe altele.

Citește mai mult:Proprietățile minunate ale fructului avocado

Beneficiile miraculoase ale ardeiului iute

 

Beneficiile ardeiului iute

Beneficiile miraculoase ale ardeiului iute Adevărații cunoscători, cei care adoră mâncarea picantă știu că nicio masă fără ardei iute, nu este într-adevăr delicioasă. Există, desigur, și persoane care evită consumul de ardei iute din varii motive, însă, pentru cei dispuși să îi mai acorde o șansă, putem spune doar că ardeiul iute este o armă împotriva cancerului, iar consumul de ardei iute aduce o mulțime de beneficii organismului. Capsaicina, compusul activ din ardeiul iute, protejează ADN-ul celular, având o acțiune anticancerigenă demonstrată.

 

Generalități despre ardeiul iute

  Ardeiul iute (Capiscum Annuum), este o specie de ardei ale cărei proprietăți medicinale sunt extrem de importante, mai ales datorită capsaicinei și a conținutului de vitamina A și Vitamina C. Ardeiul iute este originar din America Centrală și de Sud și a fost răspândit în lume foarte ușor de către spanioli și portughezi. Sunt mai multe tipuri de ardei iute, de mai multe culori, forme, mărimi, însă în general, este o plantă foarte pretențioasă la lumină, căldură, apă și hrană, dezvoltându-se cel mai bine pe un teren afânat, bogat, îngrășat cu gunoi de grajd.

Citește mai mult:Beneficiile miraculoase ale ardeiului iute

Merișorul - un antioxidant natural

 

Merișorul  previne apariția bolilor cronice

Merișorul - un antioxidant natural Merișoarele sunt fructe pe care puțini dintre noi le consumă în starea lor naturală sau fie și uscate, însă ceea ce puțini dintre noi știm este faptul că merișoarele sunt considerate a fi tratamente miraculoase pentru o serie de boli importante și afecțiuni ce pot apărea în organismul nostru. Fructele mici, de un roșu intens, ce cresc în sălbăticie, merișoarele conțin antioxidanți naturali care previn apariția bolilor cronice precum cancerul și bolile cardiovasculare.

 

Scurt istoric al merișoarelor

 Merișoarele provin în principiu din America de Nord unde merișorul este, alături de alte fructe unice ce cresc în această zonă și anume coacăzele și strugurii din soiul Concord, unic. Prima referire asupra merișoarelor se face în jurul anului 1550, atunci când se certifică faptul că indienii consumau merișoare în scopuri terapeutice. Indienii americani își tratau, așadar, diverse afecțiuni, cu ajutorul merișoarelor. De asemenea, primii coloniști din Anglia foloseau merișoarele pentru a preveni și a trata lipsa poftei de mâncare, precum și problemele digestive. Astăzi, însă, o mare parte din producția de merișoare este procesată, rar se mai consumă merișoarele crude, ci numai sucul, fructele uscate ori alte preparate de acest fel.

Citește mai mult:Merișorul - un antioxidant natural

Hrișca - un aliment medicament

 

Tot ce trebuie să știm despre hrișcă

Hrișca - un aliment medicament Puțini dintre noi am auzit despre hrișcă și am preparat ori am gustat vreun fel de mâncare în care hrișca era ingredientul principal.

 Ce-i drept, nu foarte populară la români, hrișca este foarte populară în Rusia și în tot spațiul post-sovietic, inclusiv în Republica Moldova. Hrișca este extrem de plăcută la gust, conține multe proteine, fibre, microelemente, deosebit de importante pentru dezvoltarea armonioasă a organismului. În România însă, hrișca se găsește mai mult în magazinele naturiste ori plafaruri, fiind catalogată ca un fel de mâncare specific vegetarienilor și de asemenea în marile lanțuri de supermarketuri și hipermarketuri. Cei ce țin la dieta lor și la alimentația sănătoasă ar trebui să încerce măcar o dată să gătească un preparat pe bază de hrișcă.

Citește mai mult:Hrișca - un aliment medicament