Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele S-a demonstrat în numeroase studii medicale faptul că vitamina D, care se metabolizează atunci când razele UV interacționează cu pielea, reduce nu doar riscul de melanom – care este forma cea mai agresivă de cancer de piele - ci și tipurile cele mai comune de cancer.

 Conform oamenilor de știință australieni, vitamina B3 (nicotinamida) poate oferi de asemenea protecție persoanelor care sunt predispuse la anumite tipuri de cancer de piele.

Vitamina B3 poate reduce recurența unor cancere de piele

 Așa cum a semnalat recent canalul de televiziune NBC News: "Cercetătorii australieni au analizat 386 de persoane care fuseseră diagnosticați cu un tip de cancer de piele care este extrem de comun și se dezvoltă lent, carcinomul scuamos, mult mai puțin grav decât melanomul.

Citește mai mult:Vitaminele care reduc riscul de cancer de piele

Beneficiile delicioaselor caise

 

Profitați, e sezonul caiselor

Beneficiile delicioaselor caise Caisele sunt ușor dulci și au un profil de o savoare unică în contextul fructelor și legumelor de sezon. Caisele sunt de asemenea, foarte versatile în bucătărie. Ele pot fi consumate proaspete, dar pot fi și un adaos delicios la orice tip de salată. Caisele uscate par să fie și ele preferate ca gustare și pot fi combinate cu diverse alte fructe uscate.

 Profilul nutrițional al caiselor oferă numeroase beneficii. Studiile efectuate de nutriționiști au demonstrat faptul că proprietățile lor antioxidante sunt relaționate cu o piele și o membrană mucoasă sănătoase, cu protecție eficientă contra cancerului de plămâni și de gură și sunt și un factor anti-infecțios de nădejde. 

 Vitamina A și vitamina C, precum și potasiul, carotenoizii și flavonoizii precum luteina, beta criptoxantina și zeaxantina, pot ajuta la prevenirea slăbiciunii generale relaționate cu vârsta, precum bolile cardiace și degenerarea maculară. Substanțele active din caise ajută de asemenea la reglarea ritmului cardiac și al tensiunii arteriale, ajutând la menținerea nivelelor de colesterol la nivel normal.

Citește mai mult:Beneficiile delicioaselor caise

Beneficiile zmeurei pentru sănătate

 

Zmeura, aport nutrițional și proprietăți medicinale

Beneficiile zmeurei pentru sănătate Consumând o cană de zmeură proaspătă, organismul va primi o varietate de nutrienți precum: proteine, fibre solubile, hidrați de carbon, vitaminele A, C și B9 (acid folic) și minerale precum potasiu, calciu, magneziu, etc. și care recomandă zmeura ca o sursă extrem de bogată de antioxidanți naturali, care în prezent sunt considerați cheia către o sănătate optimă.

 De asemenea, conținutul bogat de potasiu al zmeurei favorizează o bună funcționare cardiacă, menținând tensiunea arterială la nivele normale, ceea ce o transformă într-un excelent remediu preventiv natural al hipertensiunii, iar în plus induce diureza, favorizând o bună funcționare renală și acționând pentru prevenirea unor posibile infecții la acest nivel.

 Doi carotenoizi conținuți de zmeură, luteina și zeaxantina, pe lângă faptul că conferă culoarea specifică zmeurei, fiind pigmenți vegetali, au totodată o proprietate protectoare naturală pentru sănătatea oculară, deoarece protejează contra degenerării maculare, atât de des întâlnită la persoanele de vârsta a treia, și care este o boală foarte gravă care poate duce chiar la pierderea vederii.

 Conținutul bogat de acid folic al zmeurei aduce importante beneficii pentru femeile însărcinate, deoarece această vitamină, cunoscută și ca vitamina B9, poate preveni defectele de naștere la făt în timpul formării sale, în special afecțiunea cunoscută sub denumirea de spina bifidă.

Citește mai mult:Beneficiile zmeurei pentru sănătate

Fructele roșii: beneficii și proprietăți

 

Calitățile fructelor roșii

Fructele roșii: beneficii și proprietăți Fructele roșii, datorită diferitelor lor proprietăți extraordinare pentru sănătate, sunt ideale în dietele sănătoase și echilibrate.

 Cu toate că sunt mai cunoscute datorită numelor individuale, adevărul este că fructele roșii sunt atât niște fructe delicioase, cât și surse bogate de nutrienți pentru sănătatea noastră.

 În familia fructelor roșii, putem distinge mai ales căpșunii, zmeura, coacăzele, cireșele, dar și prunele roșii sau binecunoscutul pepene roșu.

 Cunoscând proprietățile nutriționale ale fiecărui fruct vom putea descoperi ce beneficii ne aduc fiecare dintre ele, acestea fiind de fapt alimente care nu pot lipsi dintr-o dietă variată și echilibrată.

Citește mai mult:Fructele roșii: beneficii și proprietăți

Apa de la orez, elixir pentru sănătate și frumusețe!

 

Nu mai arunca apa de la orez! Iată de ce

Apa de la orez, elixir pentru sănătate și frumusețe! În ultimii ani, apa de orez a devenit extrem de populară datorită faptului că este benefică pentru păr și piele, are numeroase beneficii asupra sănătății și ne poate fi extrem de utilă mai ales în cazul în care suferim de diaree. Bogată în vitamine și minerale, apa de orez este recomandată în tratarea anumitor afecțiuni care provoacă vărsături și diaree, dar și pentru stimularea producției de lapte matern.

 În Asia, apa de orez este unul din cele mai populare secrete de frumusețe deoarece, datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, este un aliat de preț pentru sănătatea pielii și frumusețea părului.

 

Beneficiile apei de orez

 Apa de orez este bogată în vitaminele din complexul B, în acid folic, fier, potasiu, zinc și magneziu. Aceste elemente se regăsesc și în orez, dar trec în apă în timpul fierberii. Orezul folosit trebuie să fie orez alb deoarece acesta pierde mai mulți nutrienţi în timpul fierberii decât orezul integral de exemplu. Principalele beneficii ale apei de orez sunt următoarele:

Citește mai mult:Apa de la orez, elixir pentru sănătate și frumusețe!