Siropuri home—made

 

Siropurile home—made un concentrat foarte gurmand

siropuri home made

 Vara este sezonul ideal de a degusta cele mai delicioase siropuri. Cu gheață și cu apă foarte rece, in niște cocktailuri pline de culoare sau chiar în farfurie, descoperă puterea acestor concentrate de savoare. Pentru siropurile home-made, imaginația nu are limite. Vei descoperi cu ajutorul lor toate savorile copilăriei.

 

Flori, ierburi, condimente, toate se folosesc pentru sirop.

 - trandafirii, florile de portocal, de lavandă sau de mac se pretează mai ales la prepararea unor cocktailuri romantice sau a unor dulciuri foarte pastelate. Lasă la macerat petalele de flori timp de 24 de ore în apă, filtrează și pune siropul la fiert. Poți încerca să amesteci florile cu fructele – trandafiri cu zmeură, floare de portocal cu căpșuni, lavandă cu caise, maci cu cireșe.

Compoturi verzi si raw

 

Compoturi verzi şi raw

compoturi verzi si raw

 Sucurile smoothie verzi fac parte deja de mult timp din viața noastră de zi cu zi. Ne ajută să ne „înverzim” alimentația extrem de ușor şi să ne îmbunătățim și vitalitatea. Îți propunem azi o altă modalitate de a integra la tine în meniu verdele zi după zi – compoturile raw. Dacă fructele și frunzele se înțeleg de minune la noi în pahare atunci de ce nu s-ar înțelege atunci bine și într-un bol?

 Vara în plin sezon te poți bucura din plin de toate fructele și legumele. Și calitățile „frunzelor verzi” sunt incredibile. Sunt bogate în clorofilă, minerale, vitamine, proteine complete şi fibre.

 Acestea favorizează şi o stare de bine globală deci poți să le folosești fără ezitare peste tot. Mizează fără a mai sta pe gânduri pe frunzele de spanac, pe frunzele de muștar, pe frunzele de amarant, de napi, de păpădie, de varză grasă… Ierburile fine au și ele tije şi frunze pe care le poţi folosi fără probleme. Aici intră coriandrul, pătrunjel, menta, busuiocul…

Idei pentru a consuma apa altfel

 

Câteva idei pentru a consuma apa altfel

idei pentru a consuma apa altfel

 Știi că este sănătos să consumi cât mai multă apă în fiecare zi dar aceasta nu te atrage deloc? Vino cu un gust deosebit pentru aceasta datorită ideilor noastre foarte ușor de pus în aplicare. Vei reuși astfel să profiți mai mult de toate beneficiile sale nutriționale.

 

Idei de infuzii pentru apă.

 Este de ajuns dacă adaugi o parte din ingrediente, două părți de apă şi o parte de cuburi de gheață. Lasă amestecul la infuzat la frigider toată noaptea. Pentru o infuzie mai lentă înlocuiește părțile de apă cu gheață. Iată câteva ingrediente care te vor ajuta să te bucuri de un gust sublim.

Reinventeaza ceaiul cu gheata

 

12 feluri prin care poţi reinventa ceaiul cu gheaţă

reinventeaza ceaiul cu gheata

 Un ceai bun cu gheaţă poate să fie cu adevărat răcoritor. Dar cum vara toridă este aici, de ce nu ai profita de cele mai variate şi delicioase savori ale sale?

Nectarine şi busuioc.

 Pune în ceaiul tău cu gheaţă câteva bucăţi de nectarină, puţin suc sau nectar de piersici şi câteva frunze de busuioc. Nu vei regreta alegerea făcută.

Verde şi albastru.

 Pune la infuzat ceai verde pe care să îl amesteci apoi cu puţină limonadă şi puţin sirop de coacăze. Adaugă apoi în carafă pe lângă gheaţă, frunze de mentă, o felie de lămâie pe margine, şi coacăze proaspete în ceai. Efectul optic va fi unul minunat.

 

Un aer din sud.

 În ceaiul tău verde cu gheaţă adaugă nişte bucăţele de ananas sau puţin suc de ananas.

 

Kiwi.

 Prepară un piure de kiwi din care să scoţi sâmburii. Amestecă apoi piureul cu un ceai verde cu gheaţă şi vei obţine o băutură plină de prospeţime.

Cafea sau ceai cu gheata

 

Cafea sau ceai cu gheață

cafea sau ceai cu gheata

 Răcoritoare şi pline de prospețime, cafeaua şi ceaiul cu gheață fac parte din băuturile indispensabile pentru o vară toridă. Şi trebuie să știi un lucru- cu zahăr sau fără, degustata cât mai simplu sau alături de alte ingrediente precum laptele, siropul, sucul de lămâie sunt foarte ușor de preparat, delicioase la gust şi propice pentru numeroase variante extrem de gurmande.

 

Rețetele de bază.

 Perfecte pentru a te răcori într-o după-amiază de vară, o cafea sau un ceai cu gheață sunt pur şi simplu o cafea sau un ceai clasic la care se adaugă cuburi de gheață sau niște băuturi care au fost date la rece pentru a fi cât mai răcoroase. Preparate într-un shaker, amestecate într-un blender sau preparate pur şi simplu într-o carafă, există mai multe feluri în care te poți delecta cu ele.

Cafeaua

 În ceea ce privește cafeaua, poți pur şi simplu să amesteci 20 de cl de cafea rece – expresso sau cafea instant cu 6 cubulețe de gheață şi puțin zahăr şi să le pui puțin într-un blender până obţii o spumă fermă.

Ceaiul

 În ceea ce privește ceaiul, este de ajuns dacă pui într-o carafă ceai infuzat, puțin zahăr şi îl pui la rece. Poți să mai adaugi şi 2, 3 cubulețe de gheată sau puțin suc de lămâie pentru o savoare mai acidulată.