Smoothie de mure cu nectarine

 

Smoothie de mure cu nectarine

Smoothie de mure cu nectarine La fel ca spanacul, stafidele, merele, prunele și strugurii, murele sunt bogate în bioflavonoide și vitamina C, având doar 43 Kcal/100 gr. Culoarea albastru închis asigură antioxidanți față de alte fructe cunoscute. Consumul de mure contribuie la reîntinerirea tenului dar și a pielii.

 Consumul prelungit de mure care să includă și alte fructe de pădure, dă o claritate și o memorie foarte bună. Conținutul de tanină reduce inflamațiile intestinale și calmează efectele diareei. Vitamina K din mure relaxează mușchii, după efort fizic. Murele reușesc să stabilizeze glicemia, fiind ideal pentru persoanelor care suferă de diabet. Doza zilnică recomandată este de 150 gr, pe stomacul gol. Pentru vindecarea anumitor afecțiuni, putem mări doza.

 

Ingrediente:

 - 150 de mure;

 - 2 nectarine;

 - 500 ml apă de izvor/plată.

Citește mai mult: Smoothie de mure cu nectarine

Piersicată cu iz exotic

 

Piersicată cu iz exotic

Piersicată cu iz exotic Minunatele piersici sunt sărace în calorii (100gr/39 calorii), dar bogate în antioxidanți, minerale și vitamine. Beta-carotenul este responsabil pentru sănătatea ochilor, vitamina A hidratează și îmbunătățește textura pielii ( o singură piersică pe zi poate păstra o piele strălucitoare, fiind un remediu eficient în atenuarea ridurilor și a cearcănelor), mineralele ajută la eliminarea toxinelor din organism.

 

Ingrediente:

 - 2 piersici;

 - 1 mango;

 - 1 lingură de miere;

 - 500 ml apă de izvor/plată.

Citește mai mult:Piersicată cu iz exotic

Ceaiul Masala Chai, o băutură savuroasă și sănătoasă

 

Ceaiul Masala Chai este o băutură foarte populară în India

Ceaiul Masala Chai, o băutură savuroasă și sănătoasă Când vorbim de Masala Chai sau de acest sortiment special de ceai indian, ne referim la o băutură foarte populară în India, care în plus față de binecunoscutul ceai negru, conține și câteva condimente, iar împreună cu acestea se obține un amestec delicios și care aduce multe beneficii sănătății.

 Ingredientele care se utilizează pentru a obține ceaiul de tip Masala Chai, originar din India, sunt ceaiul negru, ghimbirul, piperul negru, anasonul stelat, cardamomul, cuișoarele și scorțișoara. Ceaiul care rezultă din acest amestec particular are un gust special și foarte plăcut.

 

Aroma de ceai indian

 Masala Chai, acest ceai indian deosebit poate fi descris ca având o aromă parfumată, însă distinctă, ușor cremoasă. Condimentele sunt percepute discret însă foarte prezente, scorțișoara, anasonul și cuișoarele formând o combinație extraordinară împreună cu ceaiul negru, fără a se simți predominanța vreunuia dintre ingrediente.

Citește mai mult:Ceaiul Masala Chai, o băutură savuroasă și sănătoasă

Cocktailuri si milkshakes pentru aperitiv

 

Reţete de cocktailuri şi milkshakes pentru un aperitiv lejer

cocktailuri si milkshakes pentru aperitiv

 Un pahar de cocktail cu alcool este echivalent cu 200 de calorii. În mod clar, cel mai bine ar fi să mizezi pe un cocktail cu fructe. În program- savori şi culori minunate.

 

Milkshake cu căpșuni.

 Pune o cutie de lapte degresat sau fără zahăr timp de 30 de minute la frigider. Pune în bolul unui mixer 250 de grame de căpșuni, 2 linguri de suc de lămâie şi 2 linguri de sirop de agave. Pune apoi totul în blender.

 

Un cocktail de fructe anti-oxidante.

 Amestecă 250 de grame de coacăze roşii cu 125 de grame de zmeură, 125 de grame de sfeclă roşie, 100 de grame de iaurt cu soia şi 10 cl de suc de portocale. Mai adaugă şi gheaţă şi sirop de agave.

 

Cockatail cu avocado.

 Amestecă un sfert de avocado copt cu 250 de grame de mango, cu suc de lămâie verde, cu sirop de agave, cu mentă şi cu gheaţă. Serveşte de îndată.

Citește mai mult:Cocktailuri si milkshakes pentru aperitiv

Prepară altfel ciocolata caldă

 

Prepară altfel ciocolata caldă!

prepara altfel ciocolata calda

 Pe timp de iarnă nimic nu te încălzește mai bine ca și o ciocolată caldă delicioasă mai ales după ce ai stat foarte mult timp afară. Ce dulceață și ce reconfort.

 Dar ciocolata caldă se poate reinventa în cele mai delicioase feluri. Iată câteva dintre ele.

 -duo-ul de ciocolată și caramel sărat este mereu un adevărat deliciu.

 -poți amesteca ciocolata albă, caldă, bineînțeles cu bomboane de mentă.

Citește mai mult:Prepară altfel ciocolata caldă