Smoothie de mure cu nectarine
La fel ca spanacul, stafidele, merele, prunele și strugurii, murele sunt bogate în bioflavonoide și vitamina C, având doar 43 Kcal/100 gr. Culoarea albastru închis asigură antioxidanți față de alte fructe cunoscute. Consumul de mure contribuie la reîntinerirea tenului dar și a pielii.
Consumul prelungit de mure care să includă și alte fructe de pădure, dă o claritate și o memorie foarte bună. Conținutul de tanină reduce inflamațiile intestinale și calmează efectele diareei. Vitamina K din mure relaxează mușchii, după efort fizic. Murele reușesc să stabilizeze glicemia, fiind ideal pentru persoanelor care suferă de diabet. Doza zilnică recomandată este de 150 gr, pe stomacul gol. Pentru vindecarea anumitor afecțiuni, putem mări doza.
Ingrediente:
- 150 de mure;
- 2 nectarine;
- 500 ml apă de izvor/plată.