Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți

 

Sucul smoothie verde, cel mai sănătos suc detox

Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți
Sucul smoothie verde – o băutură plină de vitamine și de antioxidanți

 Ai băut până acum un suc smoothie verde? Nu știi despre ce vorbim? Sucul smoothie verde sau green smoothie cum mai este numit, nu este altceva decât un suc preparat cu legume verzi – cu frunze sau nu- și cu fructe proaspete? Cu siguranță că ai auzit deja până acum de sucurile smoothie. Nu-i așa? Sunt sucurile onctuoase preparate pornindu-se de la mai multe combinații de fructe. Sucurile smoothie verzi sunt cele mai sănătoase sucuri detox din legume si fructe care au creat o adevărată revoluție.

Ceaiul verde Matcha, cel mai sănătos ceai din lume

 

Ce este ceaiul verde Matcha?

Ceaiul verde Matcha, cel mai sănătos ceai din lume Ceaiul Matcha este un ceai de calitate superioară care provine, la fel ca și celelalte tipuri de ceai, din planta Camellia sinensis. Diferența cea mai evidentă dintre ceaiul Matcha și celelalte sortimente de ceai este aceea că Matcha se găsește sub formă de pulbere și nu ca frunze uscate. Ceaiul Matcha se distinge de asemenea și prin modul său de procesare, de preparare și aspect final, acesta fiind preparat manual.

Ceaiul Matcha este ceaiul verde cel mai bogat în nutrienți și se găsește sub formă de pulbere nefermentată. Cel mai bun ceai Matcha provine din Japonia și are aproximativ de 17 ori mai mulți antioxidanți decât murea albastră și de șapte ori mai mulți decât ciocolata neagră.

Smoothie de mure cu nectarine

 

Smoothie de mure cu nectarine

Smoothie de mure cu nectarine La fel ca spanacul, stafidele, merele, prunele și strugurii, murele sunt bogate în bioflavonoide și vitamina C, având doar 43 Kcal/100 gr. Culoarea albastru închis asigură antioxidanți față de alte fructe cunoscute. Consumul de mure contribuie la reîntinerirea tenului dar și a pielii.

 Consumul prelungit de mure care să includă și alte fructe de pădure, dă o claritate și o memorie foarte bună. Conținutul de tanină reduce inflamațiile intestinale și calmează efectele diareei. Vitamina K din mure relaxează mușchii, după efort fizic. Murele reușesc să stabilizeze glicemia, fiind ideal pentru persoanelor care suferă de diabet. Doza zilnică recomandată este de 150 gr, pe stomacul gol. Pentru vindecarea anumitor afecțiuni, putem mări doza.

 

Ingrediente:

 - 150 de mure;

 - 2 nectarine;

 - 500 ml apă de izvor/plată.

Piersicată cu iz exotic

 

Piersicată cu iz exotic

Piersicată cu iz exotic Minunatele piersici sunt sărace în calorii (100gr/39 calorii), dar bogate în antioxidanți, minerale și vitamine. Beta-carotenul este responsabil pentru sănătatea ochilor, vitamina A hidratează și îmbunătățește textura pielii ( o singură piersică pe zi poate păstra o piele strălucitoare, fiind un remediu eficient în atenuarea ridurilor și a cearcănelor), mineralele ajută la eliminarea toxinelor din organism.

 

Ingrediente:

 - 2 piersici;

 - 1 mango;

 - 1 lingură de miere;

 - 500 ml apă de izvor/plată.

Ceaiul Masala Chai, o băutură savuroasă și sănătoasă

 

Ceaiul Masala Chai este o băutură foarte populară în India

Ceaiul Masala Chai, o băutură savuroasă și sănătoasă Când vorbim de Masala Chai sau de acest sortiment special de ceai indian, ne referim la o băutură foarte populară în India, care în plus față de binecunoscutul ceai negru, conține și câteva condimente, iar împreună cu acestea se obține un amestec delicios și care aduce multe beneficii sănătății.

 Ingredientele care se utilizează pentru a obține ceaiul de tip Masala Chai, originar din India, sunt ceaiul negru, ghimbirul, piperul negru, anasonul stelat, cardamomul, cuișoarele și scorțișoara. Ceaiul care rezultă din acest amestec particular are un gust special și foarte plăcut.

 

Aroma de ceai indian

 Masala Chai, acest ceai indian deosebit poate fi descris ca având o aromă parfumată, însă distinctă, ușor cremoasă. Condimentele sunt percepute discret însă foarte prezente, scorțișoara, anasonul și cuișoarele formând o combinație extraordinară împreună cu ceaiul negru, fără a se simți predominanța vreunuia dintre ingrediente.