Cafea sau ceai cu gheață
Răcoritoare ÅŸi pline de prospeÈ›ime, cafeaua ÅŸi ceaiul cu gheață fac parte din băuturile indispensabile pentru o vară toridă. Åži trebuie să È™tii un lucru- cu zahăr sau fără, degustata cât mai simplu sau alături de alte ingrediente precum laptele, siropul, sucul de lămâie sunt foarte uÈ™or de preparat, delicioase la gust ÅŸi propice pentru numeroase variante extrem de gurmande.
Rețetele de bază.
Perfecte pentru a te răcori într-o după-amiază de vară, o cafea sau un ceai cu gheață sunt pur ÅŸi simplu o cafea sau un ceai clasic la care se adaugă cuburi de gheață sau niÈ™te băuturi care au fost date la rece pentru a fi cât mai răcoroase. Preparate într-un shaker, amestecate într-un blender sau preparate pur ÅŸi simplu într-o carafă, există mai multe feluri în care te poÈ›i delecta cu ele.
Cafeaua
În ceea ce priveÈ™te cafeaua, poÈ›i pur ÅŸi simplu să amesteci 20 de cl de cafea rece – expresso sau cafea instant cu 6 cubuleÈ›e de gheață ÅŸi puÈ›in zahăr ÅŸi să le pui puÈ›in într-un blender până obÅ£ii o spumă fermă.
Ceaiul
În ceea ce priveÈ™te ceaiul, este de ajuns dacă pui într-o carafă ceai infuzat, puÈ›in zahăr ÅŸi îl pui la rece. PoÈ›i să mai adaugi ÅŸi 2, 3 cubuleÈ›e de gheată sau puÈ›in suc de lămâie pentru o savoare mai acidulată.