Supe reci si gaspacho

 

Supe reci şi gaspacho

supe reci si gaspacho

 Vara este și anotimpul ideal pentru a-ți face plinul cu legume și de a te delecta cu unele rețete de supe reci bogate în vitamine. Pline de prospețime și parfumate acestea se pot degusta foarte reci şi te ajută să uiți pentru puțin timp de căldura care te moleșește.

Descoperă citind acest articol câteva rețete clasice dar și câteva idei pentru a le schimba.

 

Rețeta clasică de supa Gaspacho.

 Gaspacho este o supă rece de roșii care se servește mai ales în Spania sau în Portugalia. Alte legume – castravete sau ardei sau alte aromate-usturoi, ceapă sau ierburi proaspete pot să fie și ele folosite dar și miez de pâine sau oțet de Xeres.

Supa de linte

 

Supa de linte

supa de linte

 Daca te-ai decis sa tii postul crestin de miercuri si vineri sau alt post crestin mai lung si nu ai prea mult timp la dispozitie sa gatesti, o supa excelenta si foarte consistenta, pe care o poti face rapid si cu ingrediente extrem de putine, este supa de linte. Pentru a prepara supa de linte ai nevoie de urmatoarele:

Supa de linte (4-6 porţii)

Ingrediente:

 - ½ kg de linte galbena

 - 2-3 cepe mari

 - 2-3 frunze de dafin

 - 2-3 catei de usturoi

 - sare

 - piper

 - 2 linguri ulei de masline

 - 1 legatura verdeata (marar sau patrunjel, dupa preferinta)

 - 1 lamaie

De ce este bine sa mancam supa?

 

De ce este bine sa mancam supa?

de ce este bine sa mancam supa

 Unii dintre voi stramba din nas doar la auzul cuvantului supa. Cu toata acestea, supa este foarte sanatoasa. In plus, iarna, din cauza scaderilor de temperatura, supa este un fel de mancare calda care iti vrea doar binele! Nu te-am convins inca? Atunci iata cateva motive excelente pentru a consuma supa mai des!

 

Supa te face sa consumi legume

 De ani de zile auzi peste tot sfatul urmator: consuma cel putin cinci fructe si legume pe zi! Cu stilul nostru de viata, este cam greu sa urmam acest sfat. Fara sa mai punem la socoteala faptul ca alimentatia noastra este, in majoritatea din cazuri, dezechilibrata. Cu ajutorul supei insa iti faci rapid plinul cu legume. Posibilitatile sunt extrem de variate: cartofi, morcovi, dovlecei, spanac, varza…

Ciorbă de fasole boabe

 

Ciorbă de fasole boabe (rețetă de post)

ciorba de fasole boabe

 Ciorba de fasole este ideală atunci când vă este poftă de o ciorbiță consistentă și deopotrivă gustoasă. Dacă ne aflăm în post, atunci aceasta este rețeta ideală. Pentru a prepara o rețetă de ciorbă de fasole boabe ca la mama acasă, avem nevoie de ingrediente cât mai proaspete, dar și de câteva trucuri pe care să le urmăm.

 

Ingrediente necesare pentru ciorba de fasole

 Pentru o delicioasă ciorbă de fasole boabe, avem nevoie de aproximativ 300 de grame de fasole (o cană și jumătate), doi morcovi, două cepe, jumătate de țelină, jumătate de ardei gras roși, sare, cimbru, roșii în bulion și o foaie de dafin.

Idei pentru sublimarea supei

 

Cateva idei pentru sublimarea supelor tale

idei pentru sublimarea supei

 Supa este un fel minunat de mancare care te ajuta sa te incalzesti sau sa te racoresti. Poti obtine o consistenta perfecta si un gust concentrat atunci cand o prepari. Si daca adaugi ceea ce trebuie vei reusi sa transformi un fel de mancare perfect intr-o adevarata compozitie sofisticata.

 

Otetul balsamic.

 Adauga o lingura de otet balsamic – de preferinta siropos si doua linguri de smantana proaspata si densa la supa ta crema de linte. Vei fi incantata cu siguranta de rezultatul obtinut.

 

Crutoane facute in casa.

 O supa cu ceapa, cu praz, cu morcovi sau cu napi si cartofi te ajuta sa te bucuri de un gust delicat alaturi de niste crutoane trase prin unt.