Supă de cocoș cu tăieței

 

Supă de cocoș cu tăieței

supa de cocos cu taietei

 Supa de pui cu tăieÈ›ei este o adevărată delicatesă È™i de multe ori gospodinele o prepară pentru întreaga familie. Supa de cocoÈ™ de curte cu tăieÈ›ei este extraordinară, are un gust inconfundabil È™i extrem de sățioasă. Mai mult decât atât, grăsimea de pasăre de curte dă o aromă aparte preparatelor È™i nu este dăunătoare. Supa de tăieÈ›ei se prepară destul de simplu, dar laborios. Avem nevoie de timp, atunci când vrem să preparăm o supă de tăieÈ›ei, pentru ca aceasta să fiarbă în tihnă È™i rezultatul să fie unul spectaculos, cu un gust inconfundabil.

 

Ingrediente pentru supă de cocoș cu tăieței

 Supa de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei necesită mai multe ingrediente, din cele mai proaspete È™i de bună calitate, pe cât posibil. AÈ™adar, pentru o supă de cocoÈ™ cu tăieÈ›ei avem nevoie de o pasăre de curte (bucățele de carne pe care le punem la fiert – putem alege pieptul, spatele, aripile, inima, ficatul, rămâne la alegerea fiecăruia), de legume din cele mai proaspete È™i mai variate – doi morcovi, doi cartofi de mărime medie, o rădăcină de È›elină, două cepe, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, un ardei roÈ™u sau verde, sare, roÈ™ii în bulion sau proaspete È™i suc de roÈ™ii È™i pătrunjel. TăieÈ›eii cei mai gustoÈ™i sunt cei preparaÈ›i în casă, È™i pentru prepararea lor avem nevoie de 100 de grame de făină, un ou È™i un praf de sare.

Citește mai mult:Supă de cocoș cu tăieței

Supă de post

 

Supă de post 

supa de post

 În perioada postului, pregătirea de supe È™i de ciorbe este o adevărată provocare pentru gospodine deoarece reÈ›etele sunt destul de limitate. Dacă vorbim de postul PaÈ™telui, cel în care ne aflăm È™i noi, atunci oportunitățile sunt ceva mai multe – putem prepara o delicioasă supă de fasole, de lobodă, de È™tevie, de salată, dar oricând putem apela È™i la o supă cremă de mazăre sau la o supă cremă de ciuperci, asezonate cu crutoane, la o supă cremă de linte sau la o delicioasă ciorbă cu periÈ™oare de soia. Ne trebuie doar puÈ›ină imaginaÈ›ie, È™i reÈ›etele vin de la sine. Însă supa de bază în orice post este supa de legume, extrem de simplu de făcut, gustoasă È™i de ce nu, sățioasă.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de post

 Pentru o delicioasă supă de legume, avem nevoie de doi ardei graÈ™i, unul roÈ™u È™i unul galben, un dovlecel mic, doi morcovi, patru sau cinci cartofi, două cepe măriÈ™oare, puÈ›ină È›elină sau păstârnac, o lingură de ulei, sare, două roÈ™ii în bulion È™i pătrunjel.

Citește mai mult:Supă de post

Supă de pasăre cu legume

 

Supă de pasăre cu legume

supa de pasare cu legume

 Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent în ce combinaÈ›ie este preparată. Și organismul nostru are nevoie zilnic de supe È™i ciorbe pentru a avea un tranzit intestinat bun È™i pentru a aduce un aport de lichide extrem de benefic pentru organism. Iar dacă pasărea este de curte È™i legumele sunt proaspete, cu atât mai delicioasă È™i mai sănătoasă este. Supele sunt indicate în toate dietele de slăbit de către nutriÈ›ioniÈ™ti deoarece au un aport caloric scăzut dar sunt foarte hrănitoare totodată.

 

Ingrediente necesare pentru prepararea supei de pasăre cu legume

 Pentru a prepara delicioasa supă de pasăre cu legume, avem nevoie de tacâmuri de pui, preferabil pui de curte, dar sunt foarte buni È™i cei de cumpărat. AÈ™adar, putem folosi aripile, spatele, pulpele superioare, inimioara, ficatul, gâtul, chiar È™i pieptul de pui. Alegerea vă aparÈ›ine. De asemenea, mai avem nevoie de două cepe, un morcov mare, trei cartofi de mărime medie, puÈ›in orez (cam o mână), un ardei gras roÈ™u sau galben, un dovlecel, puÈ›ină È›elină, sare È™i roÈ™ii în bulion.

Citește mai mult:Supă de pasăre cu legume

Ciorbă de burtă

 

Ciorbă de burtă

ciorba de burta.jpg

 Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei româneÈ™ti. Toate gospodinele o prepară È™i are un gust excelent. Desigur, nu toÈ›i preferă gustul ciorbei de burtă, dar adevăraÈ›ii consumatori sunt extrem de pretenÈ›ioÈ™i la gust. Ciorba de burtă este de asemenea extrem de hrănitoare È™i se găteÈ™te mai ales de sărbători. Procedeul de preparare nu este foarte complicat, È™i nici timpul de preparare nu este unul îndelungat, dar depinde foarte mult dacă alegeÈ›i burta prefiartă sau burta simplă, gata curățată.

 

Ingrediente necesare preparării ciorbei de burta

 Pentru o ciorbă de burtă perfectă, aveÈ›i nevoie de aproximativ un kilogram È™i jumătate de burtă de vită, doi morcovi mari, o gulie, o È›elină mică, o rădăcină de pătrunjel, o linguriță de boabe de piper, trei foi de dafin, o jumătate de ardei roÈ™u, patru – cinci căței de usturoi mai mari, un ardei iute, trei cepe medii, trei ouă proaspete, sare, ulei, aproape 500 de grame de smântână, È™i oÈ›et.

Citește mai mult:Ciorbă de burtă

Supă de pui cu găluște

 

Supă de pui cu găluști

supa de pui cu galuste

 Supa de pui cu găluÈ™ti este o reÈ›etă tradiÈ›ională românească È™i nu există gospodină care să nu o fi făcut-o. Dacă nu aÈ›i încercat să faceÈ›i supa de pui cu găluÈ™ti până acum, atunci acum este momentul. Supa de pui cu găluÈ™ti favorizează tranzitul intestinal È™i aduce un aport semnificativ de lichide în organism. AÈ™adar, consumul zilnic de supă este recomandat, È™i o delicioasă supă cu găluÈ™ti este ideală pentru un prânz sățios.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluÈ™ti necesită, în primul rând, bucăți de pui. Jumătate de kilogram de bucăți de pui sunt suficiente pentru o oală de ciorbă. Iar dacă puiul este de È›ară, dacă aveÈ›i norocul să faceÈ›i supa cu pui de È›ară, veÈ›i simÈ›i diferenÈ›a. AÈ™adar, aveÈ›i nevoie de bucățele de pui. PuteÈ›i folosi aripile de la pui, spatele, pieptul tăiat în bucățele mici, orice vă atrage mai mult. ca È™i legume, aveÈ›i nevoie de un morcov mare, un ardei gras roÈ™u, o ceapă albă mare, o rădăcină de È›elină, un dovlecel mic, o roÈ™ie È™i doi cartofi de mărime medie. Pentru găluÈ™ti, aveÈ›i nevoie de griÈ™ de grâu, cam patru-cinci linguri, È™i două ouă, dacă se poate tot de È›ară. În plus, mai aveÈ›i nevoie È™i de o legătură de pătrunjel, sare, È™i ulei pentru găluÈ™ti.

Citește mai mult:Supă de pui cu găluște