Supă de cocoș cu tăieței

 

Supă de cocoș cu tăieței

supa de cocos cu taietei

 Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicatesă și de multe ori gospodinele o prepară pentru întreaga familie. Supa de cocoș de curte cu tăieței este extraordinară, are un gust inconfundabil și extrem de sățioasă. Mai mult decât atât, grăsimea de pasăre de curte dă o aromă aparte preparatelor și nu este dăunătoare. Supa de tăieței se prepară destul de simplu, dar laborios. Avem nevoie de timp, atunci când vrem să preparăm o supă de tăieței, pentru ca aceasta să fiarbă în tihnă și rezultatul să fie unul spectaculos, cu un gust inconfundabil.

 

Ingrediente pentru supă de cocoș cu tăieței

 Supa de cocoș cu tăieței necesită mai multe ingrediente, din cele mai proaspete și de bună calitate, pe cât posibil. Așadar, pentru o supă de cocoș cu tăieței avem nevoie de o pasăre de curte (bucățele de carne pe care le punem la fiert – putem alege pieptul, spatele, aripile, inima, ficatul, rămâne la alegerea fiecăruia), de legume din cele mai proaspete și mai variate – doi morcovi, doi cartofi de mărime medie, o rădăcină de țelină, două cepe, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, un ardei roșu sau verde, sare, roșii în bulion sau proaspete și suc de roșii și pătrunjel. Tăiețeii cei mai gustoși sunt cei preparați în casă, și pentru prepararea lor avem nevoie de 100 de grame de făină, un ou și un praf de sare.

Supă de post

 

Supă de post 

supa de post

 În perioada postului, pregătirea de supe și de ciorbe este o adevărată provocare pentru gospodine deoarece rețetele sunt destul de limitate. Dacă vorbim de postul Paștelui, cel în care ne aflăm și noi, atunci oportunitățile sunt ceva mai multe – putem prepara o delicioasă supă de fasole, de lobodă, de ștevie, de salată, dar oricând putem apela și la o supă cremă de mazăre sau la o supă cremă de ciuperci, asezonate cu crutoane, la o supă cremă de linte sau la o delicioasă ciorbă cu perișoare de soia. Ne trebuie doar puțină imaginație, și rețetele vin de la sine. Însă supa de bază în orice post este supa de legume, extrem de simplu de făcut, gustoasă și de ce nu, sățioasă.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de post

 Pentru o delicioasă supă de legume, avem nevoie de doi ardei grași, unul roșu și unul galben, un dovlecel mic, doi morcovi, patru sau cinci cartofi, două cepe mărișoare, puțină țelină sau păstârnac, o lingură de ulei, sare, două roșii în bulion și pătrunjel.

Supă de pasăre cu legume

 

Supă de pasăre cu legume

supa de pasare cu legume

 Supa de pasăre este un adevărat deliciu, indiferent în ce combinație este preparată. Și organismul nostru are nevoie zilnic de supe și ciorbe pentru a avea un tranzit intestinat bun și pentru a aduce un aport de lichide extrem de benefic pentru organism. Iar dacă pasărea este de curte și legumele sunt proaspete, cu atât mai delicioasă și mai sănătoasă este. Supele sunt indicate în toate dietele de slăbit de către nutriționiști deoarece au un aport caloric scăzut dar sunt foarte hrănitoare totodată.

 

Ingrediente necesare pentru prepararea supei de pasăre cu legume

 Pentru a prepara delicioasa supă de pasăre cu legume, avem nevoie de tacâmuri de pui, preferabil pui de curte, dar sunt foarte buni și cei de cumpărat. Așadar, putem folosi aripile, spatele, pulpele superioare, inimioara, ficatul, gâtul, chiar și pieptul de pui. Alegerea vă aparține. De asemenea, mai avem nevoie de două cepe, un morcov mare, trei cartofi de mărime medie, puțin orez (cam o mână), un ardei gras roșu sau galben, un dovlecel, puțină țelină, sare și roșii în bulion.

Ciorbă de burtă

 

Ciorbă de burtă

ciorba de burta.jpg

 Ciorba de burtă este una din delicatesele bucătăriei românești. Toate gospodinele o prepară și are un gust excelent. Desigur, nu toți preferă gustul ciorbei de burtă, dar adevărații consumatori sunt extrem de pretențioși la gust. Ciorba de burtă este de asemenea extrem de hrănitoare și se gătește mai ales de sărbători. Procedeul de preparare nu este foarte complicat, și nici timpul de preparare nu este unul îndelungat, dar depinde foarte mult dacă alegeți burta prefiartă sau burta simplă, gata curățată.

 

Ingrediente necesare preparării ciorbei de burta

 Pentru o ciorbă de burtă perfectă, aveți nevoie de aproximativ un kilogram și jumătate de burtă de vită, doi morcovi mari, o gulie, o țelină mică, o rădăcină de pătrunjel, o linguriță de boabe de piper, trei foi de dafin, o jumătate de ardei roșu, patru – cinci căței de usturoi mai mari, un ardei iute, trei cepe medii, trei ouă proaspete, sare, ulei, aproape 500 de grame de smântână, și oțet.

Supă de pui cu găluște

 

Supă de pui cu găluști

supa de pui cu galuste

 Supa de pui cu găluști este o rețetă tradițională românească și nu există gospodină care să nu o fi făcut-o. Dacă nu ați încercat să faceți supa de pui cu găluști până acum, atunci acum este momentul. Supa de pui cu găluști favorizează tranzitul intestinal și aduce un aport semnificativ de lichide în organism. Așadar, consumul zilnic de supă este recomandat, și o delicioasă supă cu găluști este ideală pentru un prânz sățios.

 

Ingrediente necesare pentru a prepara supa de pui cu găluști

 Supa de pui cu găluști necesită, în primul rând, bucăți de pui. Jumătate de kilogram de bucăți de pui sunt suficiente pentru o oală de ciorbă. Iar dacă puiul este de țară, dacă aveți norocul să faceți supa cu pui de țară, veți simți diferența. Așadar, aveți nevoie de bucățele de pui. Puteți folosi aripile de la pui, spatele, pieptul tăiat în bucățele mici, orice vă atrage mai mult. ca și legume, aveți nevoie de un morcov mare, un ardei gras roșu, o ceapă albă mare, o rădăcină de țelină, un dovlecel mic, o roșie și doi cartofi de mărime medie. Pentru găluști, aveți nevoie de griș de grâu, cam patru-cinci linguri, și două ouă, dacă se poate tot de țară. În plus, mai aveți nevoie și de o legătură de pătrunjel, sare, și ulei pentru găluști.