Supă de cocoș cu tăieței
Supa de pui cu tăieței este o adevărată delicatesă și de multe ori gospodinele o prepară pentru întreaga familie. Supa de cocoș de curte cu tăieței este extraordinară, are un gust inconfundabil și extrem de sățioasă. Mai mult decât atât, grăsimea de pasăre de curte dă o aromă aparte preparatelor și nu este dăunătoare. Supa de tăieței se prepară destul de simplu, dar laborios. Avem nevoie de timp, atunci când vrem să preparăm o supă de tăieței, pentru ca aceasta să fiarbă în tihnă și rezultatul să fie unul spectaculos, cu un gust inconfundabil.
Ingrediente pentru supă de cocoș cu tăieței
Supa de cocoș cu tăieței necesită mai multe ingrediente, din cele mai proaspete și de bună calitate, pe cât posibil. Așadar, pentru o supă de cocoș cu tăieței avem nevoie de o pasăre de curte (bucățele de carne pe care le punem la fiert – putem alege pieptul, spatele, aripile, inima, ficatul, rămâne la alegerea fiecăruia), de legume din cele mai proaspete și mai variate – doi morcovi, doi cartofi de mărime medie, o rădăcină de țelină, două cepe, o rădăcină de păstârnac, un dovlecel, un ardei roșu sau verde, sare, roșii în bulion sau proaspete și suc de roșii și pătrunjel. Tăiețeii cei mai gustoși sunt cei preparați în casă, și pentru prepararea lor avem nevoie de 100 de grame de făină, un ou și un praf de sare.