Impotența - cauze, simptome, tratament

Scris de Midoris

 

Impotența  

impotenta cauze simptome tratament Impotența este o afecțiune cu care se confruntă un număr tot mai mare de bărbați, de toate vârstele. Impotența nu trebuie privită ca o afecțiune de neglijat, nici ca pe ceva de care să ne fie rușine, ci trebuie privită ca pe o afecțiune medicală care afectează în același timp și viața personală și de cuplu a individului. Impotența poate crea multe frustrări, poate destrăma multe cupluri, poate duce la depresii foarte urâte și poate demoraliza individul foarte grav. De aceea trebuie să acordăm o importanță deosebită tratării acestui subiect. Vom aborda semnele și simptomele care ne demonstrează că suferim de impotență, cauzele impotenței, atitudinea partenerei, și mai ales, cel mai eficient tratament (naturist sau nu) pentru tratarea impotenței.

 

Ce este impotența?

 Din punct de vedere medical, definiția pe care o dau specialiștii impotenței are unele variațiuni ușoare, dar, în principiu, impotența reprezintă incapacitatea unui bărbat de a obține, precum și de a menține o erecție, suficientă pentru desăvârșirea actului sexual. Impotența, din punct de vedere psihologic, este o afecțiune care determină foarte multe frustrări pacientului și de asemenea relația de cuplu are foarte mult de suferit. Se pare că din ce în ce mai mulți bărbați suferă de impotență, un lucru deloc satisfăcător. Statisticile arată că și bărbații tineri pot suferi de impotență, precum și cei în vârstă. dar impotența trebuie privită ca pe o afecțiune tratabilă, nu ca pe o afecțiune imposibil de tratat. Susținerea partenerei este esențială și primordială pentru tratarea cu eficiență a acestei afecțiuni.

 

 

            Semne și simptome ale impotenței

impotenta cauze simptome tratament 1 Cum vă puteți da seama dacă suferiți de impotență sau dacă această afecțiune se instalează ușor-ușor în viața dumneavoastră? Ei bine, sunt anumite semne, o simptomatologie specifică ce trebuie să vă dea de gândit și să vă trimită direct la medic.

Libidoul scăzut

Ca orice disfuncție erectilă, impotența se manifestă în primul rând prin scăderea libidoului. Așadar, excluderea atingerilor tandre, a sărutărilor fierbinți, a preludiului în general, pot fi semne de impotență. De asemenea, evitarea contactului intim cu partenera de viață este un semn clar al scăderii libidoului și al lipsei de dorință sexuală.

Incapacitatea de a obține și de a menține o erecție

 În activitățile sexuale din dormitor, bărbatul poate fi super excitat, dar penisul va rămâne moale, flasc. Așa încep să se manifeste disfuncțiile erectile. Bărbatul ce suferă de o astfel de afecțiune se va simți jenat, furios, stânjenit sau retras, în vreme ce partenera nu va fi satisfăcută din punct de vedere sexual și nu va înțelege pe deplin prin ce trece partenerul său. Apoi, mai este și incapacitatea de a menține o erecție. Așadar, bărbatul a reușit să aibă erecție, dar penisul nu este suficient de ferm și nu poate ține suficient de mult cât să aibă loc actul sexual propriu-zis. De cele mai multe ori, pierderea erecției înainte de actul sexual în sine sau la scurt timp după începerea actului sexual semnifică faptul că de cele mai multe ori factorii psihologici sunt implicați, precum jena, frica, teama, emoțiile, stresul, etc.

Probleme la ejaculare

 Acesta este un alt semn al apariției impotenței. Cu cât semnele și simptomele sunt tratate mai din timp, cu atât ele sunt mai ușor de rezolvat și nu se ajunge la impotență. Așadar, poate apărea ejacularea la scurt timp după excitare sau la câteva secunde de la intrarea penisului în vagin. În plus, mai putem vorbi aici și de ejacularea prematură și de ejacularea întârziată, ca și semne ale apariției impotenței.

 

         Cauzele impotenței

impotenta cauze simptome tratament 2 Cauzele impotenței sunt din cele mai diverse, atât din punct de vedere medical, fizic, cât și psihologic. Impotența poate apărea și pe fondul unor patologii sau de exemplu pe fondul unei depresii foarte puternice. Haideți să descoperim împreună cauzele impotenței. Bolile sunt cele mai comune cauze ale impotenței, așadar, bărbatul ce suferă de această afecțiune probabil mai suferă și de diabet, stres, depresie sau anxietate sau alte boli grave care afectează organismul.

Vârsta înaintată

 Aceasta este una din cele mai comune cauze ale apariției impotenței, deși afecțiunea poate apărea și la bărbații mai tineri. Andropauza este, în genere, un afctor declanșator al disfuncțiilor erectile. Andropauza semnifică scăderea nivelului de testosteron. Testosteronul este hormonul resimțit cel mai puternic de către libidou, și astfel are rol de a forma și de a elibera sperma în timpul actului sexual, dar și de a păstra tonusul și forma fizică. O dată ce nivelul de testosteron scade, tonusul are de suferit, precum și forma fizică și cea erotică. Așadar, se instalează disfuncțiile erectile fără un tratament adecvat, și se poate ajunge chiar la impotență.

Bolile cardiovasculare și bolile endocrine

 Afecțiunile inimii în general afectează și potența bărbatului. Astfel că, din cauza aterosclerozei, arterele ce irigă penisul se înfundă, așadar acesta nu mai poate funcționa așa cum ar trebui deoarece nu mai este irigat cu sânge și erecția devine imposibilă. De asemenea, bolile endocrine sunt și ele răspunzătoare de disfuncții erectile și de impotență.

Diabetul poate genera impotență

 Diabetul este o afecțiune ce se află în strânsă legătură cu problemele de erecție. Așadar, impotența se poate instala și pe fondul diabetului, și atunci când boala este asociată și cu obezitatea, manifestarea impotenței este vădită.

Fumatul este una dintre cauzele impotenței

 Fumatul excesiv și alcoolul, precum și consumul de droguri sunt inamicul numărul unu al potenței și printre principalele cauze ale impotenței. Unii alcoolici pot experimenta un fel de impotență temporară, dar chiar și așa, aceasta trebuie tratată iar aceste vicii urâte trebuie înlăturate. În plus, aceste vicii afectează și calitatea spermei și deci fertilitatea bărbaților. Trebuie să ținem cont de faptul că o singură țigară conține peste 4000 de substanțe chimice din care peste 300 sunt foarte toxice pentru om, printre care enumerăm cianura, nicotina, azbestul, benzenul, monoxidul de carbon, mercurul, plumbul, și peste 43 de substanțe dintr-o singură țigară cauzează diverse forme de cancer, fiind cancerigene. Dar cel mai mult, trebuie să ne ferim de țigări pentru sănătatea noastră și pentru a fi potenți cât mai mult timp.

Alcoolul distruge viața sexuală și poate conduce la impotență

 Alcoolul este unul din principalele cauze ale impotenței, deoarece excitația sexuală începe la nivel cerebral, iar când la acest nivel intervin alți factori ce obstrucționează buna funcționare a organelor sexuale și duc la scăderea libidoului, nu veți obține niciodată erecții puternice și ferme, și mai ales, de durată. Alcoolul este cel mai de temut dușman al dumneavoastră. Relația va avea de suferit, iar activitatea sexuală, de asemenea. Alcoolul nu aduce nimic bun. Consumat în cantități mari, provoacă gelozii, atitudini violente, dar și afecțiuni ale inimii, ale ficatului, distrugerea celulelor creierului. În timpul unei partide de amor, alcoolul nu face altceva decât să vă încurce și să vă facă mai lent în mișcări. Pe termen lung, alcoolul în exces provoacă, printre multe alte boli, și impotența.

Presiunea de a face un copil poate duce la impotență

 Din punct de vedere psihologic, presiunea de a face un copil poate duce la impotență. Bărbații care trăiesc într-un cuplu în care partenera pune mare accent pe procreere, iar ei nu sunt tocmai de acord cu acest lucru, au mai multe șanse să sufere de impotență. Sexul la comandă nu trebuie practicat pe o periodă îndelungată deoarece partenerul se poate simți jignit, lezat, și lucrurile pot lua altă întorsătură decât cea așteptată.

Cauzele psihologice ale impotenței

 Desigur, impotența este o afecțiune care implică și cauze psihologice, de cele mai multe ori. Așadar, vinovăția, problemele în cuplu, depresia sau epuizarea, dar și stresul, anxietatea și teama, sunt unele din cauzele psihologice ale apariției impotenței. Depresia este prima cauză a apariției impotenței, din punct de vedere psihologic. Atunci când se inițiază un tratament, acesta vizează cauza impotenței, și de cele mai multe ori, câteva ședințe la un specialist sunt suficiente. Mai mult decât atât, deși stresul se manifestă însă bărbatul nu este afectat de impotență, cel mai sigur va suferi de disfuncții erectile precum ejacularea precoce. În timpul unei partide de sex ambii parteneri trebuie să se relaxeze și să dea frâu liber sentimentelor și nu trebuie să se mai gândească la problemele presante de la serviciu sau de acasă. Problemele de orice natură trebuie înlăturate pentru a avea partide de sex frumoase cu partenera de viață iar totul trebuie să se petreacă într-o atmosferă plăcută, calmă și relaxantă.

Alte cauze ale impotenței

 Printre cauzele impotenței menționăm și accidentele vasculare cerebrale sau leziunile coloanei vertebrale, precum și scleroza multiplă, boala Parkinson sau Alzheimer, în general bolile neurologice. Operațiile chirurgicale ale zonei pelviene se numără și ele prin cauzele principale ale impotenței. Medicamentele luate în exces sau consumul de droguri se numără și ele printre cauzele apariției impotenței.

 

         Cum recunoaștem impotența?

impotenta cauze simptome tratament 4 Impotența este ușor de recunoscut după simptomatologie, dar ce ne facem atunci când nu recunoaștem de fapt că suferim de această afecțiune? Cum mi se poate întâmpla tocmai mie? De ce acum? Cum mă vor privi prietenii dacă vorbesc despre această afecțiune? Oare partenera mă va mai accepta? Acestea sunt doar câteva din întrebările pe care mulți bărbați și le pun atunci când vine vorba de recunoașterea acestei afecțiuni, în adevăratul sens al cuvântului. Nu trebuie să vă fie rușine sub nicio formă cu ceea ce trăiți, cu ceea ce sunteți, și cu afecțiunea de care suferiți. Nu sunteți singurul. Și, mai mult decât atât, nu sunteți singur. Sunt o mulțime de specialiști care vă pot ajuta, partenera de viață cu siguranță că vă va înțelege pe deplin, tot ceea ce trebuie să faceți este să cereți ajutor. De cele mai multe ori, pierderea erecției sau problemele în dormitor sunt catalogate a fi ca și disfuncții sexuale temporare sau tranzitorii și acestea nu au un prea mare impact fizic, psihic și emoțional asupra vieții bărbatului sau a relației de cuplu. Însă dacă aceste episoade se repetă destul de des, și acest lucru devine o reală problemă pentru ambii parteneri, putem vorbi de o disfuncție sexuală cronică și aceasta afectează un număr foarte mare de bărbați. Problema impotenței nu este una individuală, domnilor, ci una de cuplu. Și partenera dvs. beneficiază de clipe de extaz în timpul actului sexual. Așadar, recunoașteți că aveți o problemă. Discutați cu partenera dumneavoastră, căutați sprijin și ajutorul unui specializt. Dacă manifestați lipsa dorinței sexuale, libidoul scăzut, incapacitatea de a obține o erecție cât se poate de fermă, dacă penisul rămâne în stare flască, chiar dacă pare excitat,dacă manifestați semnele și simptomele prezentate anterior în acest articol, cereți părerea unui specialist. Aceasta poate fi o piatră de încercare în relația dvs. și partenera dvs. se poate dovedi a fi un prieten de nădejde ce vă poate ajuta să depășiți acest moment dificil.

 

Mituri despre impotență

 Timpul nu rezolvă totul, domnilor, ci, mai mult, accentuează starea de rău. Ignoranța și refuzul conștientizării faptului că suferiți de o disfuncție erectilă vă poate costa scump. Organismul are, așadar o oarecare deficiență. De aceea protestează, și nu vă permite să faceți sex până când nu rezolvați această problemă. Dacă ignorați această deficiență, lucrurile se vor înrăutăți. Dar să vedem ce mituri au apărut de-a lungul timpului despre impotență cre au generat comportamente greșite din partea domnilor. În primul rând, lipsa de sex nu rezolvă problema dvs., așa cum probabil credeți. Lipsa sexului nu face altceva decât să înrăutățească lucrurile și este posibil ca după o perioadă mai mare de abstinență, funcția erectilă să dispară. Așadar, lipsa activității sexual nu este o soluție, ci un simplu mit. Faptul că impotența ar fi cauzată de un penis mic este, de asemenea, un mit. Mărimea penisului nu are legătură cu impotența, domnilor. Și, de asemenea, nu este nevoie să aveți o vârstă foarte înaintată pentru a suferi de impotență. Este suficient să aveți un stil de viață haotic, să suferiți de o afecțiune fizică sau emoțională, și se poate instala impotența și în floarea vârstei.

 

Cum diagnosticăm impotența?

impotenta cauze simptome tratament 6 Impotența este într-adevăr o afecțiune pe care trebuie să o diagnosticăm și să o tratăm din timp. Problemele de erecție în general preced apariția impotenței, așadar, recunoașterea unei astfel de probleme este primul pas spre diagnosticarea impotenței. O dată ce sunteți conștient că suferiți de o disfuncție erectilă ce s-a acutizat o dată cu trecerea timpului, luați legătura în primul rând cu un medic specialist. De asemenea, partenera de viață are un rol foarte important în diagnosticarea și tratarea impotenței. Aceasta ar trebui să vă sprijine și să vă susțină moral în demararea acestei acțiuni de diagnosticare a impotenței. După ce luați legătura cu un medic specialist, acesta vă va face câteva teste pentru a stabili dacă într-adevăr suferiți de impotență. În prealabil, dvs. trebuie să recunoașteți simptomele prezentate mai sus. Medicul specialist va merge apoi la aflarea cauzei ce a provocat impotența, dacă este de natură fizică sau psihologică, pentru a vă prescrie și tratamentul. Așadar, trebuie să știți că medicul specialist va analiza în primul rând analizele de sânge ce măsoară testosteronul, hormonul luteinizant, prolactina, hormonii tiroidieni, plus analizele de urină și hemoleucograma completă. Apoi, medicul va verifica tensiunea arterială, va evalua penisul, testicolele.

Analize de sânge. Acestea cuprind hemoleucograma completă, care depistează toate problemele ce pornesc de la nivelul sângeli. Apoi, analizele de sânge hormonale sunt deosebit de importante deoarece măsoară nivelul de testosteron și prolactină din sânge, profilul lipidic analizează grăsimile din sânge, și cavernometria diagnostichează disfuncția erectilă.

Testarea tumescenței nocturne a penisului. Este necesară testarea aceasta deoarece astfel se poate determina dacă bărbatul are erecții pe parcursul nopții. Așadar, se folosesc benzi de plastic în jurul penisului, și dacă se vor rupe, atunci testarea arată că bărbatul are erecții nocturne. Se mai poate folosi și un dispozitiv electronic.

Testul injectării intracavernoase. Un medic specialist urolog va injecta, cu acordul dvs. un medicament la baza penisului care să vă provoace o erecție.

Testul doppler. Acesta este un test cu ultrasunete ce presupune o ecografie la suprafața penisului cu ajutorul unui instrument ce măsoară viteza și direcția sângelui din vasele de sânge din penis.

Testul psihologic. în cazul în care medicul consideră acest test necesar, veți fi îndrumat către un specialist care să vă facă acest test, indicat ar fi un psihoterapeut în probleme sexuale.

 

Reacția în cuplu la apariția impotenței

 Apariția impotenței nu ține neapărat de dvs. Această afecțiune are cauze multiple și din cele mai variate, așadar, nu trebuie să disperați. Țineți cont însă, problemele de potență nu se rezumă numai la persoana dumneavoastră, ci trebuie privită per ansamblu ca o problemă de cuplu. Partenera dumneavoastră trebuie să fie foarte înțelegătoare și să vă ajute să treceți cu bine peste această încercare din viața dumneavoastră și de asemenea trebuie să vă informați foarte bine despre ceea ce presupune impotența, și să fiți conștient de faptul că problemele de potență pot fi foarte ușor rezolvate datorită tehnologiei foarte avansate de care dispunem.

 

Plante afrodisiace care tratează impotența

impotenta cauze simptome tratament 7 Plantele afrodisiace au proprietăți miraculoase și unele pot trata cu ușurință problemele și disfuncțiile erectile, și chiar impotența.

 Cătina. Cătina este unul din arbuștii ai căror fructe fac minuni pentru organismul nostru. Fructele de cătină sunt cele mai bogate în vitamina C, în stare natrală, precum și vitamina E, vitamina A, K, F, P, complexul de vitamine B, precum și proteine, calciu, magneziu, fier, sodiu, potasiu, betacaroten, ulei, celuloză, cu alte cuvinte o explozie de vitamine. Cătina este folosită în tratarea diverselor afecțiuni cu rezultate excepționale. Tinctura de cătină este excelentă pentru tratarea impotenței și a sterilității. Tinctura se prepară astfel - 14 linguri de praf de coajă de cătină se amestecă cu 500 ml de alcool alimantar de 80 de grade și se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se strecoară. Puteți consuma câte o linguriță de trei ori pe zi diluată în lichide. De asemenea, o puteți procura de la farmaciile naturiste și plafaruri.

Menta. Menta este o plantă medicinală cu o sumedenie de efecte benefice asupra organismului, printre care și tratarea disfuncțiilor erectile și a impotenței. Tinctura, uleiul volatil sau baia medicinală cu mentă fac minuni pentru organism deoarece menta este un tonic general, stimulează activitatea cerebrală și are acțiune afrodisiacă.

Busuiocul. Ceaiul de busuioc și pulberea sau pudra de busuioc pe care o puteți găsi la plafar sau la magazine specializate sunt ideale pentru tratarea impotenței și a disfuncțiilor erectile. Busuiocul are efect afrodisiac deoarece poate elibera forțe sexuale vitalizante și are capacitatea de a stimula sexualitatea foarte mult. Busuiocul, de asemenea, are un efect revigorant și stimulativ, iar acțiunea sa nu se reduce doar la nivel fizic, ci și psihic. De asemenea, energia masculină este sporită cu ajutorul busuiocului.

Țelina. Țelina are și efecte benefice asupra organismului, întocmai unui medicament. Din cele mai vechi timpuri, se știe că țelina tratează problemele erectile la bărbați, deoarece aceasta aduce un aport important de vitamina A organismului și este o importantă de vitamina B1, B6 și C, dar, pe lângă aceste vitemine mai conține și acid folic, potasiu, zinc, magneziu, fosfor, fier, sodiu și aminoacizi. Sucul obținut din rădăcina de țelină este cel mai bun afrodisiac și revigorant natural și se poate combina cu mierea pentru a obține beneficii sporite. De asemenea, se poate obține și suc de frunze de țelină care are calități stimulatoare hormonale deosebite.Tratamentul cu tinctură de țelină ca și remediu afrodisiac constă în consumul a câte o lingură, de patru ori pe zi, cu apă a tincturii. Țelina poate trata impotența și afecțiunile de natură sexuală și combate astenia fizică, psihică și sexuală.

Tribullus terrestris este o plantă ce stimulează producția de testosteron și are un efect puternic vasodilatator și tratează impotențam având minunata calitate de a nu afecta inima și de a proteja sistemul cardiovascular.

 

Tratarea impotenței

 Numai un medic specialist vă poate oferi un program sau un tratament specializat pentru impotență în cazul dvs. exăstă mai multe modalități terapeutice de tratare a impotenței și a problemelor de potență și de erecție. Sunt medicamente orale, puteți opta pentru folosirea dispozitivelor de făcut vid sau inserția chirurgicală a unor implanturi în penis. Nici consilierea psihologică nu este un aspect de neglijat pentru că atunci când apar astfel de afecțiuni bărbații pot fi foarte demoralizați. Să nu privim totuși pilula albastră ca singura metodă de rezolvare a acestei probleme, impotența. Tehnologia avansează iar societatea este într-o continuă schimbare, așadar în viitor pot apărea medicamente sub formă de supozitoare, sau altfel de tratamente aflate acum în stadiu experimental pot trata cu o mai mare ușurință impotența și problemele de potență și de erecție.

Comentarii   
D. C.
-1 # RE: Impotența - cauze, simptome, tratamentD. C. 25-06-2014 10:24
Pentru tratarea impotentei, am auzit de un produs natural 100%, se cheama perform forte si mi l-a recomandat un prieten bun.
Nu mai sunt la varsta tineretii si vreau sa va spun ca perform forte te ajuta foarte mult cu erectia, cu libidoul, cu tot ce ai nevoie pentru o viata sexuala normala si implinita.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Crinu
-1 # RE: Impotența - cauze, simptome, tratamentCrinu 28-06-2014 14:06
Citez pe D. C.:
Pentru tratarea impotentei, am auzit de un produs natural 100%, se cheama perform forte si mi l-a recomandat un prieten bun.
Nu mai sunt la varsta tineretii si vreau sa va spun ca perform forte te ajuta foarte mult cu erectia, cu libidoul, cu tot ce ai nevoie pentru o viata sexuala normala si implinita.


Ai facut bine ca ai apelat la produse naturale si nu la toate prostiile ce le cumperi de pe net si nu stii ce iei. Perform forte e chiar ok, si e avizat ceea ce inspira incredere, spre deosebire de alte produse.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Disfuncții sexuale

Impotența - cauze, sim…

  Impotența    Impotența este o afecțiune cu care se confruntă un număr tot ma...

Despre potență, impot…

  Despre potență, impotență și virilitate  Potența bărbatului este cheia spre fer...

De ce nu vor bărbații…

              Motivele pentru care...

Remedii naturiste pentr…

            Remedii naturiste pentru afecț...

Insensibilitatea penisu…

             Insensibilitatea penisului...

Contactul sexual durero…

               Dispareunia fe...

Scaderea libidoului la …

          Scăderea dorinţei sexuale la femei  Libidoul desemnează...

Vaginismul

                &nbs...

Anorgasmia

                Tot ce t...

Uscaciunea vaginala

  Uscăciunea vaginală, cauze şi remedii  O femeie din şase este afectată de uscăci...

Anxietatea si disfuncti…

  Anxietatea şi disfuncţiile sexuale în timpul raporturilor sexuale  Cu câ...

Frigiditatea, prima par…

  Ce este frigiditatea?  În mod paradoxal, în epoca actuală, care se pretin...

Ejacularea precoce şi …

  Cum sa remediem ejacularea precoce  Te-ai confruntat vreodată cu ejacularea precoce? ...

Rezolvarea impotenţei …

                &nbs...

Frigiditatea partea a 2…

  Ce este frigiditatea ?  Frigiditatea poate fi definită ca fiind absenţa plăcerii ş...

Probleme sexuale femini…

  Probleme sexuale feminine  Lipsa de dorinţă, durerile, dificultatea de a ajunge la o...