Frigiditatea partea a 2 a

Scris de Midoris

 

Ce este frigiditatea ?

Frigiditatea Frigiditatea poate fi definită ca fiind absenţa plăcerii şi excitării în timpul actului sexual sau al masturbării, cu toate că există sexologi care o definesc ca fiind absenţa totală a dorinţei sau libidoului, ceea ce determină ca femeia să nu poată simţi atracţie sau plăcere în cadrul relaţiilor sexuale, să nu se poată bucura de o viaţă sexuală împlinită şi nici să nu poată avea experienţe orgasmice.

 Frigiditatea nu este o boală şi nici o problemă care să aibă urmări asupra sănătăţii, însă totuşi, lipsa plăcerii sexuale în viaţa unei femei poate constitui motivul unor perturbări în caracterul şi personalitatea unei femei precum rigiditatea, severitatea, dorinţa de dominare sau de control, insensibilitatea afectivă, etc. Toate acestea pot avea pentru femeia respectivă consecinţe neplăcute şi dizarmonioase atât în cadrul cuplului cât şi pe plan social.

 

Plăcerea sexuală feminină

 Plăcerea sexuală este un răspuns al sistemului nervos central care reacţioneză la stimularea senzitivă atât a organelor sexuale cât şi la o subtilă şi complexă stimulare psihologică şi emoţională, care în majoritatea cazurilor are o influenţă puternică asupra actului sexual şi asupra experimentării orgasmelor de intensitate variată.

 Chiar dacă există multe persoane care pot simţi plăcere şi senzaţii sexuale doar prin stimularea organelor lor sexuale, influenţa emoţională pare să fie implicată mai mult sau mai puţin în plăcerea sexuală, atât în cazul bărbaţilor cât şi în cazul femeilor.

 Totuşi, se pare că în cazul femeii factorul emoţional este mult mai predominant şi influent decât la bărbat, deoarece femeia are nevoie de o mai mare stimulare emoţională şi afectivă pentru a se simţi în siguranţă şi pentru a se abandona treptat senzaţiilor plăcute pe care i le oferă actul sexual.

 Această necesitate a femeii de a fi stimulată nu doar pe corpul fizic se datorează mai ales educaţiei şi exemplelor pe care le-a primit în copilărie referitoare la plăcere şi sexualitate, acceptării corpului său şi contactului cu propriile sale plăceri corporale. Cei mai importanţi factori cauzatori ai frigidităţii sunt prejudecăţile şi limitările pe care o femeie firgidă le-a acceptat vizavi de libertatea de a-şi folosi corpul pentru a primi, experimenta şi oferi plăcere.

 

Frigiditatea 2Care sunt cauzele frigidităţii?

Principalele şi cele mai des întâlnite cauze ale frigidităţii sunt:

• Lipsa contactului şi acceptării corpului şi a senzaţiilor plăcute oferite de acesta;

• O educaţie greşită bazată pe credinţa că sexul este ceva „murdar” sau „rău”;

• Lipsa unui contact matur şi plăcut cu propriile emoţii;

• Rezistenţa la plăcere şi teama de a pierde controlul;

• Traume legate de sexualitate, stări de vinovăţie sau prejudecăţi profunde.

 

Partenerul sexual şi frigiditatea

Una din soluţiile cele mai eficiente pentru rezolvarea frigidităţii este ca femeia să înveţe să-şi conştientizeze aceste conflicte cu ea însăşi şi să înceapă să-şi ofere prilejul şi libertatea să-şi abandoneze corpul în plăcere. În aceeaşi măsură, partenerii sexuali pot juca un rol foarte important pentru a ajuta o femeie frigidă să experimenteze şi să se bucure de sexualitatea sa.

Un partener sexual insensibil şi aproape deloc spontan, de exemplu, care ia în considerare doar aspectul corpului fizic al unei femei (organele sexuale) pentru a-i oferi plăcere, poate fi un factor care inhibă şi mai mult sau care inclusiv poate anula complet dorinţa sexuală a femeii.

Atitudinile masculine copiate din reviste, posturi şi tehnici “speciale” pentru a-i oferi femeii plăcere şi aplicate în mod mecanic pot fi detectate cu uşurinţă de ea, care poate resimţi o stare de închidere sau anxietate faţă de bărbat. Toate aceste strategii masculine care au scopul de a-i oferi femeii plăcere, pot provoca fără îndoială efectul contrar, datorită lipsei de afecţiune, sensibilitate şi comunicare cu femeia. În multe cazuri, insensibilitatea femeii faţă de actul amoros se datorează faptului că i se cere sau este forţată să simtă plăcere. Încercarea forţată de a simţi plăcere erotică este tocmai cea care determină ca o femeie să nu o trăiască. Şi în multe astfel de situaţii, femeia începe să simuleze plăcerea sexuală, fără să o trăiască.

 

Când femeia simulează plăcerea

Frigiditatea 1 Femeia obişnuieşte să simuleze din diferite cauze: ca să nu se simtă “prost” faţă de partenerul său, sau pentru că ea nu simte plăcere şi nu doreşte sau nu ştie să-i comunice partenerului său această informaţie sau “defect” sau din teamă ca el să nu se îndepărteze de ea sau să o părăsească.

 A simula plăcerea e ca şi cum ai merge la o petrece pregătită cu mare atenţie pentru tine, cu preparate minunate, gustoase şi ornate în mod atrăgător. Imaginează-ţi că trebuie să mânânci toate aceste mâncăruri, dar nu îţi este deloc foame. Aşa că începi să guşti din ele, să mulţumeşti pentru fiecare, însă pe de altă parte vrei să pleci de acolo fugind când vezi tot ce mai trebuie să mânânci. Acest exemplu este o metaforă pentru a explica ce poate simţi o femeie când ştie că partenerul ei se aşteaptă ca ei să-i facă plăcere actul amoros, însă ea nu-i poate spune că de fapt ea nu simte şi nu-şi doreşte să se bucure împreună cu el.

 

Exprimarea lipsei de dorinţă

 Este necesar, pentru a începe rezolvarea acestei probleme, dacă femeia nu simte nici dorinţă erotică şi nici atracţie, să exprime acest lucru fără a se simţi vinovată sau fără să-i fie frică, să fie sinceră şi să nu se prefacă a fi ceea ce ea ştie că nu este. Partenerul său, dacă o iubeşte şi îi pasă sincer de ea, va aprecia atitudinea sa şi pot căuta împreună soluţii. Chiar dacă la o primă vedere pare paradoxal, exprimarea deschisă şi sinceră a lipsei de dorinţă poate apropia şi mai mult partenerii, iar în caz că nu se întâmplă aşa, atunci ar fi mai bine să nu aibă relaţii cu cineva faţă de care nu se poate exprima cu sinceritate.

 

Ce altceva mai poate face o femeie pentru a rezolva această problemă: frigiditatea?

 Femeia poate învăţa să-şi accepte corpul şi să îndrăznească ca treptat să experimenteze plăcerea, să se relaxeze şi cel mai important, să nu mai aibă prejudecăţi faţă de sexualitate. Pentru aceasta, e necesar să observe cu atenţie care sunt eventualele sale idei greşite, iar încetul cu încetul să le elimine, înlocuindu-le cu credinţe mai favorabile şi să înceapă să se simtă erotică în intimitatea sa şi să-şi vadă corpul cu încântare şi să se bucure de el.

 

Comentarii   
Maximus
0 # frigiditatea..Maximus 18-09-2013 13:40
Excelent articolul! Eu sunt barbat, la noi e putin diferit...dar ma gandesc la femeile care sufera de aceasta frigiditate si care mimeaza placerea sau orgasmul. Nicidecum nu as fi de acord cu asa ceva. Nu! Barbatul trebuie sa se asigure ca partenera lui simte placere, sa o asigure de iubirea lui...sa o faca sa se simta in siguranta. Deci da, rolul barbatului este esential pentru ca femeia sa simta placere si sa nu devina frigida. Insa si femeia trebuie sa fie deschisa, sa lase la o parte prejudecatile si cum scrie aici, sa se bucure de sexualitatea sa.
Cred ca e destul de nasol sa fii femeie frigida...dar bine ca exista solutii la problema asta.
Doresc tuturor femeilor sa se bucure la maxim de sex!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Carmencita A.
0 # RE: Frigiditatea partea a 2 aCarmencita A. 04-10-2013 11:40
:lol: faina metafora cu petrecerea... stiu ca nu e de ras cand vine vorba de frigiditate dar chiar si frigiditatea se poate trata! E nevoie de voință si un doctor bun.
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Andrei
0 # RE: Frigiditatea partea a 2 aAndrei 16-10-2013 12:04
Maximus, sunt de acord cu tine! barbatul trebuie sa fie atent la ce are nevoie femeia lui si daca ea sufera de frigiditate, atentia trebuie sporita!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Disfuncții sexuale

Impotența - cauze, sim…

  Impotența    Impotența este o afecțiune cu care se confruntă un număr tot ma...

Despre potență, impot…

  Despre potență, impotență și virilitate  Potența bărbatului este cheia spre fer...

De ce nu vor bărbații…

              Motivele pentru care...

Remedii naturiste pentr…

            Remedii naturiste pentru afecț...

Insensibilitatea penisu…

             Insensibilitatea penisului...

Contactul sexual durero…

               Dispareunia fe...

Scaderea libidoului la …

          Scăderea dorinţei sexuale la femei  Libidoul desemnează...

Vaginismul

                &nbs...

Anorgasmia

                Tot ce t...

Uscaciunea vaginala

  Uscăciunea vaginală, cauze şi remedii  O femeie din şase este afectată de uscăci...

Anxietatea si disfuncti…

  Anxietatea şi disfuncţiile sexuale în timpul raporturilor sexuale  Cu câ...

Frigiditatea, prima par…

  Ce este frigiditatea?  În mod paradoxal, în epoca actuală, care se pretin...

Ejacularea precoce şi …

  Cum sa remediem ejacularea precoce  Te-ai confruntat vreodată cu ejacularea precoce? ...

Rezolvarea impotenţei …

                &nbs...

Frigiditatea partea a 2…

  Ce este frigiditatea ?  Frigiditatea poate fi definită ca fiind absenţa plăcerii ş...

Probleme sexuale femini…

  Probleme sexuale feminine  Lipsa de dorinţă, durerile, dificultatea de a ajunge la o...