Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos

Scris de Midoris

           

Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumos

remedii naturiste pentru afectiuni ale sexului frumos 3 Femeile sunt făpturi minunate, care au puterea de a da viață, de a alăpta un copil, de a avea grijă de casă, au atribuții casnice, și în societatea contemporană se vehiculează din ce în ce mai mult ideea egalității cu bărbații. Reprezentantele sexului frumos, femeile, au însă, pe lângă foarte multe atribuții, și multe griji care le afectează în mai mare sau mai mică măsură sănătatea. Femeile sunt predispuse unei serii de afecțiuni, mai grave sau mai puțin grave, încă din adolescență. Tot femeile sunt cele care au sângerări lunare, care sunt capabile de a naște pe cale naturală, un efort echivalent cu cel al escaladării unui munte. Dar toate acestea îsi pun amprenta asupra corpului la bătrânețe, când intervin diverse afecțiuni ale aparatului genital, și nu numai, spre exemplu osteoporoza. În acest articol vom aborda câteva din aceste afecțiuni ale sexului frumos și vom dezvălui o serie de remedii naturiste la îndemâna oricui pentru tratarea și prevenirea afecțiunilor.

 

Amenoreea

 Anemorea este caracterizată prin oprirea menstruației pe o anumită perioadă, după o perioadă de cicluri menstruale regulate sau mai puțin regulate. Această afecțiune este însă normală în sarcină și alăptare, dar în celelalte cazuri, trebuie privită ca o afecțiune a aparatului genital feminin. Remediul pentru această afecțiune reprezintă un ceai ce conține câte 25 de grame de plsntă de veniariță, frunze de virnanț, frunze de sena și semințe de fenicul. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de amestec peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită și se lasă la infuzat vreme de 20 de minute. Se consumă dimineața pe stomacul gol.

 

Bătăturile 

 Bătăturile sunt o afecțiune ce apare atât la femei, cât și la bărbați, dar cu precădere la femei din cauza încălțămintei neadecvate sau a tocurilor. Pentru aceasta sunt remedii din cele mai diverse, precum ceaiurile sub formă de cataplasme. Puteți face ceai de frunze de urechelniță (două linguri de frunze la 200 ml de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), sau un decot de frunze de păducel (la 200 ml de apă, 3 linguri de frunze se fierb 15 minute și se lasă acoperit 10 minute) pe care le puteți aplica în formă de comprese. De asemenea, cataplasmele cu usturoi ras aplicat seara fac minuni. Aplicați în fiecare seară, lăsați să acționeze toată noaptea, vreme de două săptămâni.

 

Celulita 

remedii naturiste pentru afectiuni ale sexului frumos 1 Celulita este o afecțiune foarte des întâlnită la femei, provocându-le chiar discomfort la nivel psihic și senzația că sunt neatractive. Celulita este, de fapt, o inflamație a țesutului celular, în urma unei depuneri de grăsime ce obligă pielea să se întindă. Pentru celulită puteți consuma ceai de plantă de păpădie (30 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de frunze de anghinare (10 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de rădăcină de mărar (10 grame de plantă la 250 ml de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). Se pot consuma câteva căni pe zi înainte de mesele principale.

 

Cistita

 Cistita este o afecțiune ce apare la femei și reprezintă o afecțiune a vezicii urinare, astfel că simptomele sunt arsurile la urinare, urinările dese, puroi sau sânge în urină. Pentru a trata această afecțiune, puteți face băi de șezut, astfel – în zece litri de apă clocotită puneți câte o mână de flori de iarbă neagră, o mână de flori și capsule de mac, o mână de mătase de porumb, o mână de rădăcini rase de nalbă mare și o mână de frunze de pătlagină. Lăsați acest extras la macerat timp de cinci ore, după care puneți extrasul într-un vas curat. Din acest extras, turnați 250 ml într-un lighean în care sunt deja doi litri de apă clocotită și faceți băi de șezut vreme de o săptămână. Dar puteți, de asemenea, să beți ceai de codițe de cireșe (8 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de mătase de porumb (30 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți) sau ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți).

 

Dismenoreea

 De această afecțiune Dismenoreea nu scapă nicio femeie. Dismenoreea este reprezentată de durerile menstruale, care apar mai devreme sau mai târziu. Aceste dureri pot apărea încă de dinaintea menstruației cu câteva zile sau pe toată perioada acesteia. Pentru a trata și a ameliora aceste dureri, crampe care sunt foarte acute, puteți bea ceai de codița șoricelului (2 linguri de flori la jumătate de litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți), ceai de traista ciobanului (2 linguri de plantă la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de un minut, strecurați și răciți) sau ceai de frunze de roiniță (4 linguri de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 10 minute, strecurați și răciți). Se pot bea câteva căni (două-trei) pe zi în timpul menstruației.

 

Frigiditatea

 remedii naturiste pentru afectiuni ale sexului frumosMulte femei se confruntă cu această problema, din ce în ce mai des întâlnită în zilele noastre. frigiditatea reprezintă incapacitatea unei femei de a avea orgasm, ajungând până la lipsa totală a dorinței și a plăcerii sexuale. Femeile frigide pot refuza actul sexual, pot invoca motive pentru ca acesta să nu aibă loc deloc, sau se pot simți extrem de stânjenite în timpul actului sexual. Farmacia Domnului este mare, și există plante care pot trata și astfel de afecțiuni. Spre exemplu, ceaiul de sunătoare (20 grame de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți), ceaiul de rozmarin (20 grame de flori la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți), și ceaiul de cimbru (50 grame de plantă la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 3 minute, strecurați și răciți) pot fi consumate în fiecare seară, câte o cană.

 

Insuficiența galactogenă

 Insuficiență galactogenă apare la tinerele mămici care alăptează și se caracterizează printr-o cantitate insuficientă de lapte matern. Pentru a spori producția de lapte, sunt necesare următoarele ceaiuri – ceaiul de fructe de anason (jumătate de linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți), ceaiul de fructe de chimion (o linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți), ceaiul de fructe de coriandru (o linguriță de semințe la o cană de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți). Puteți bea câte două-trei căni pe zi în perioada lactației.

 

 

Lăuzia

 Lăuzia este perioada de după naștere, fie ea naturală sau prin cezariană, când proaspăta mămică este supusă unor grele încercări. Pentru a evita infecțiile ce pot apărea în această perioadă, dar și pentru a evita colicile bebelușului, se recomandă ca mămica să bea câte trei căni pe zi de ceai de frunze de mărar (50 grame la un litru de apă clocotită, lăsați la infuzat vreme de 5 minute, strecurați și răciți). Mai mult decât atât, in cazul femeilor care alăptează iar sânii preintă răni sau crăpături, aplicați comprese cu suc de plantă de coada șoricelului.

 

Leucoreea

 Leucoreea reprezintă o scurgere albă, anormală, la nivelul vulvei ce poate fi însoțită în unele cazuri și de usturimi, mâncărimi sau dureri. În cazul acesta, este indicat să faceți băi de șezut cu ceai de coada șoricelului, cu ceai de sunătoare, cu ceai de mușețel (trei linguri de flori la 200 ml de apă clocotită), sau cu ceai de flori de gălbenele.

 

Lumbago 

  Lumbagose manifestă rpin durere la nivel lombar, dureri puternice de spate, ce pot fi declanșate de un efort fizic mare. În acest caz, aplicați la locul dureros cataplasme cu cimbrișor ușor încălzit, cu fân fiert, sau cu frunze de urzicuță fierte în oțet. Aceste cataplasme se aplică timp de 20 de minute la locul dureros.

 

Menopauza

remedii naturiste pentru afectiuni ale sexului frumos 2 Menopauza nu este o afecțiune, ci este un lucru cât se poate de normal și de firesc în viața unei femei. Însă aceasta este însoțită adesea de bufeuri, schimbarea stării de spirit, dureri, iar pentru a trece cu bine peste această perioadă, pueți bea zilnic ceai de frunze de roiniță (3 linguri la 500 ml apă clocotită, infuzie timp de cinci minute) sau ceai de flori de păducel ( infuzie dintr-o lingură de flori la o cană cu apă clocotită).

 

Menstruațiile abundente

 Menstruațiile abundente reprezintă sângerări abundente în timpul menstruației sau prelungirea menstruației cu câteva zile față de normal. Acestea pot fi aduse la normal prin consumarea zilnică a unei infuzii de amestec de traista ciobanului, coada calului și trescot (câte 30 de grame de fiecare). La o linguriță de amestec se toarnă o cană de apă clocotită și se beau zilnic trei cești de ceai călduț.

 

Migrenele

 Migreneleîn cazul femeilor pot apărea foarte des, deoarece frecvența apariției migrenelor la femei este de trei ori mai mare decât la bărbați. Astfel, pentru a scăpa de neplăcutele dureri de cap, beți zilnic 2 căni de ceai de dedițel (infuzie preparată din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită, infuzie de cinci minute) sau de flori de iasomie (infuzie preparată din 2 lingurițe de plantă la 200 ml de apă clocotită, infuzie de cinci minute), sau aplicați pe locul dureros (pe cap) cataplasme cu infuzie de mentă.

 

Senzația de picioare grele

 Senzația de picioare grele poate apărea la femei nu nuami în timpul sarcinii. Acestea pot apărea și la persoanele obeze, sedentare. Pentru a combate această senzație faceți băi calde la picioare cu infuzie de mentă sau de pelin în fiecare seară.

 

Sarcina

 Sarcina este o perioadă deosebit de importantă în viața unei femei. Pentru a avea grijă de ea și de copilul ei, aceasta trebuie să se prezinte regulat la medicul ginecolog și la analize. De asemenea, trebuie să se menajeze din punct de vedere fizic, să adopte un stil de viață și de alimentație echilibrat și sănătos. În plus, în timpul sarcinii puteți consuma câte 2 căni de ceai de mentă pe zi în cazul perioadei de grețuri și vărsături. Pentru petele ce pot apărea pe față, aplicați comprese calde de păpădie, sau tamponați zonele afectate cu suc proaspăt de lămâie.

 

Vaginita

 Vaginita ­ este o altă afecțiune specifică femeilor, ce poate fi cauzată de o simplă bacterie și se manifestă prin prurit local, usturime, și dureri vaginale. Faceți zilnic spălături cu ceai de gălbenele ( 10 grame de flori la 100 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat 10 minute) sau de iasomie ( 10 grame de flori la 100 ml de apă clocotită, se lasă la infuzat vreme de 10 minute) (flori).

Comentarii   
Crina_Madalina
0 # RE: Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumosCrina_Madalina 19-10-2013 11:34
Vai cat ma bucur ca am gasit articolul asta al vostru. Remediile naturale sunt cele mai bune, cele mai sanatoase si sincer, cel mai eficiente!
Acuma imi fac o lista cu toate plantele recomandate de voi in acest articol despre remedii naturiste si dau o fuga la magazinele naturiste chiar azi!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
tatiana
0 # RE: Remedii naturiste pentru afecțiuni ale sexului frumostatiana 19-10-2013 11:36
Bataturi, celulita, dismenoree si menstruatii abundente, migrene. Destule nu?
Cautam remedii naturiste pentru toate acestea de cand ma stiu, n-aveti idee cat ma ajuta acest articol!
Unde pot gasi toate aceste plante? Se pot cumpara din oras?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi din Disfuncții sexuale

Impotența - cauze, sim…

  Impotența    Impotența este o afecțiune cu care se confruntă un număr tot ma...

Despre potență, impot…

  Despre potență, impotență și virilitate  Potența bărbatului este cheia spre fer...

De ce nu vor bărbații…

              Motivele pentru care...

Remedii naturiste pentr…

            Remedii naturiste pentru afecț...

Insensibilitatea penisu…

             Insensibilitatea penisului...

Contactul sexual durero…

               Dispareunia fe...

Scaderea libidoului la …

          Scăderea dorinţei sexuale la femei  Libidoul desemnează...

Vaginismul

                &nbs...

Anorgasmia

                Tot ce t...

Uscaciunea vaginala

  Uscăciunea vaginală, cauze şi remedii  O femeie din şase este afectată de uscăci...

Anxietatea si disfuncti…

  Anxietatea şi disfuncţiile sexuale în timpul raporturilor sexuale  Cu câ...

Frigiditatea, prima par…

  Ce este frigiditatea?  În mod paradoxal, în epoca actuală, care se pretin...

Ejacularea precoce şi …

  Cum sa remediem ejacularea precoce  Te-ai confruntat vreodată cu ejacularea precoce? ...

Rezolvarea impotenţei …

                &nbs...

Frigiditatea partea a 2…

  Ce este frigiditatea ?  Frigiditatea poate fi definită ca fiind absenţa plăcerii ş...

Probleme sexuale femini…

  Probleme sexuale feminine  Lipsa de dorinţă, durerile, dificultatea de a ajunge la o...