Hrana si viata sexuala

 

Sfaturi utile de nutriţie pentru o viaţă sexuală excelentă

hrana si viata sexuala 4 Iată ce ne sfătuieşte dr. Gillian McKeith, celebra nutriţionistă britanică, în cartea sa intitulată “Eşti ceea ce mănânci”: “Alimentele pot spori energia sexuală, intensificând potenţa şi fertilitatea. Cel mai bun mod de a vă îmbunătăţi viaţa sexuală este să vă analizaţi cu atenţie stilul de viaţă – iar piatra de temelie a stilului de viaţă este hrana pe care o consumaţi. Dacă nu consumaţi alimente sănătoase, veţi constata o descreştere a libidoului, ca urmare a faptului că deficienţele nutritive şi obiceiurile alimentare nesănătoase afectează în mod negativ hormonii, glandele şi organele. Dar cu puţină grijă, consumând alimente benefice, vă puteţi reîntoarce la o viaţă sexuală excelentă.”

 

Hrana şi dorinţa sexuală

Una din cauzele importante care provoacă scăderea libidoului sau a dorinţei erotice este un corp prost hrănit şi cu carenţe de nutrienţi. Un corp prea slab sau, dimpotrivă, obez, bolile şi infecţiile frecvente, apatia, oboseala constantă şi accentuată, stresul, iritabilitatea, etc., pot fi simptomele unei nutriţii precare şi/sau a unei asimilări inadecvate de nutrienţi. Aceasta provoacă scăderea randamentului organelor şi sistemelor organismului, diminuarea considerabilă a nivelurilor normale de hormoni, deteriorarea sistemului nervos şi scăderea nivelului general energetic al persoanei, provocând stres, anxietatea, iritabilitate sau depresie.

Dacă simţi că viaţa ta erotică lasă de dorit sau te simţi foarte obosit, epuizat, cu libidoul scăzut, iar atracţia erotică este în cazul tău doar o umbră, încearcă să introduci în dieta ta zilnică aceste sfaturi de nutriţie şi poate vei fi chiar surprins de rezultate!

Sexualitatea nu este doar o formă de a ne bucura şi de a descoperi secretele, senzaţiile şi plăcerile pe care ni le oferă corpul nostru şi al partenerului, ci şi una din formele cele mai intime de comunicare şi împărtăşire cu partenerul nostru, iar de aceea merită să folosim toate resursele pe care le avem la îndemână pentru a face din aceste momente de intimitate unele memorabile.

 

Nutriţia şi asimilarea nutrienţilor

 hrana si viata sexuala 1Putem să ne hrănim cu alimente sănătoase, însă corpul să nu asimileze în mod adecvat nutrienţii din hrană. Acest lucru se întâmplă mai ales dacă trecem brusc de la o alimentaţie grea, încărcată cu toxine şi aditivi chimici, la o alimentaţie uşoară, sănătoasă şi cu alimente proaspete.

 Tocmai de aceea, dacă dorim să ne hrănim sănătos, se recomandă să-i oferim corpului timpul necesar pentru a se detoxifia şi a se purifica, pentru a elimina toxinele din sânge şi intestine. Astfel, grăsimile nesănătoase acumulate în corp împiedică absorbţia corectă a nutrienţilor. Este important ca odată ce ne-am hotărât să adoptăm o alimentaţie sănătoasă, să facem această tranziţie cu două sau trei zile de fructe pentru a ne curăţa corpul. Se poate alege un tip de fructe pentru o zi, de exemplu mere sau struguri, consumând în această zi fructul ca atare sau sub formă de suc proaspăt stors. Să nu uităm să ne hidratăm corespunzător cu doi litri de apă plată pe zi.

 Odată ce se încheie această dietă cu fructe, încercaţi să urmaţi o alimentaţie bogată în vegetale, fructe, oleaginoase, seminţe, soia, miere şi polen, etc. şi încercaţi săevitaţi acele alimente care doar încarcă corpul fără a-l hrăni, precum făina şi zahărul alb, semipreparatele şi mâncarea de tip fast-food, băuturile carbogazoase şi energizantele din comerţ, mâncarea gătită şi reîncălzită, tutunul, alcoolul, etc.

 

Medicaţia, nutriţia şi dorinţa erotică

Diminuarea libidoului poate fi cauzată de asemenea de folosirea medicamentelor, precum contraceptivelor hormonale, a antidepresivelor, anti-psihoticelor, etc. Aminteşte-ţi că multe dintre boli sunt provocate de o nutriţie neadecvată şi de obiceiuri de viaţă care nu ajută corpul să fie într-o stare bună de sănătate şi echilibru. Poate dacă înveţi să te hrăneşti mai bine şi să-ţi modifici stilul de viaţă, în curând nu vei mai avea nevoie de medicamentele de sinteză. În cazul contraceptivelor hormonale (precum pilula), s-a demonstrat prin multe studii că aceasta scade libidoul în cazul femeilor. Întotdeauna este mai bine şi mai sănătos să alegem metode care nu interferează sau nu dezechilibrează funcţiile importante ale corpului.

 

Exerciţiile fizice şi dieta

 hrana si viata sexualaEste important să luăm în considerare şi să includem exerciţiile fizice ca parte constantă a unui stil de viaţă sănătos şi armonios. Sportul practicat în mod regulat, ajută la asimilarea nutrienţilor din hrană, la oxigenarea sângeului şi a ţesuturilor, la eliberarea endorfinelor responsabile cu o stare tonică şi de bună-dispoziţie. În plus, exerciţiile fizice elasticizează întregul corp, care se va menţine puternic şi energic, oferă supleţe, o piele mai curată şi sănătoasă şi-ţi amplifică încrederea în tine. Cel mai recomandat este să practici zilnic o jumătate de oră de activitate fizică.

 

Alimente care amplifică dorinţa erotică

• Fructe afrodisiace: mango, maracuya, pepene galben, rodii, căpşuni, zmeură, curmale, smochine, avocado, banane, mure, coacăze, mere;
• Vegetale afrodisiace:ţelina, sfecla, ceapa, usturoiul, dovleceii, ridichile negre, praz, anghinare;
• Condimente afrodisiace: scorţişoara, piperul, ghimbirul, ginsengul, anasonul, Ginko-Biloba (pentru tratarea impotenţei), lemn-dulce, etc.
• Sparanghelul, germenii de lucernă, aloe şi usturoiul reîntineresc sistemul reproducător feminin şi cel masculin;
• Alimentele bogate în Omega 3: sunt în mod special recomendate deoarece pe lângă faptul că ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine, sunt excelente pentru a hrăni sistemul nervos şi organele şi sistemele reproducătoare. Seminţele de chia, uleiul presat la rece din seminţe de cânepă, uleiul din seminţe de in, fasolea, soia, spirulina, etc.
• Nucile şi migdalele ajută la amplificarea libidoului;
•  Goji, soia şi afinelepot ajuta în cazuri de infertilitate;
• Alimentele care echilibrează ciculaţia sanguină, care este direct relaţionată cu erecţia în cazul bărbaţilor. Alimentele precum ovăzul, arahidele, nucile caju, nucile obişnuite sau nucile pecan, vegetalele verzi, usturoiul, gingsengul, soia şi seminţele sunt câteva dintre acestea.

 

Câteva plante (fitoterapie) pentru amplificarea dorinţei erotice

hrana si viata sexuala 2• Nuca de cola (Cola Acuminata): recomendată în special bărbaţilor, are proprietăţi foarte revigorante;
• Rhodiola, o plantă foarte utilă pentru amplificarea doerinţei sexuale şi întârzierea procesului de îmbătrânire;
•  Ginsengul siberian: reîntinereşte organismul şi îl întăreşte, scade stresul, potenţează dorinţa şi vigoarea erotică;

• Rădăcina de Yohimbe: utilizată pentru creşterea dorinţei sexuale şi tratarea disfuncţiei erectile;

• Macca: este un excelent afrodisiac, creşte fertilitatea atât la bărbaţi, cât şi la femei. Macca este recunoscută ca fiind planta cu un efect intens asupra libidoului. Datorită funcţiei sale de îmbunătăţire a funcţiei erectile masculine, Macca mai este cunoscută şi sub denumirea de "viagra naturală". Această rădăcină este benefică şi în cazul femeilor, sporindu-le fertilitatea.

 

Aminteşte-ţi că:

Dacă doreşti să petreci o noapte romantică, nu este recomandat să-ţi inviţi partenerul la o cină bogată în carbohidraţi simpli precum paste, făină albă (pizza, pâine, etc.), zahăr rafinat (prăjituri, ciocolată, băuturi carbogazoase, etc).

 Cu toate că acest meniu pare plăcut, reconfortant şi romantic, poate avea ca efect ca ambii parteneri să încheie seara pe jumătate adormiţi şi letargici, deoarece aceste produse, pe lângă faptul că nu hrănesc corpul, irosesc energia pentru asimilarea lor şi se transformă în grăsimi nocive, oboseală şi stres. 

 Încearcă să pregăteşti tu ceva delicios, proaspăt şi sănătos, sau dacă preferaţi să ieşiţi în oraş, alegeţi preparate uşoare, echilibrate şi hrănitoare, alături de un pahar de vin roşu sau alb de calitate.

Mai poți citi Despre amorul perfect

Puterea erotica a celor…

  Puterea erotica a celor cinci simțuri  Dacă faci parte din acele persoane care consi...

Body painting

  Body painting-ul ca joc erotic Vrei să iți condimentezi puțin viața sexuală şi rela...

Bondage

  Bondage: sex, cătuşe şi artă erotică Când auzi cuvântul 'bondage', g&aci...

Jocuri sexuale

  Câteva jocuri sexuale pentru a-ţi condimenta viaţa de cuplu Unele cupluri se pl&a...

Cum se folosește un lu…

  Cum se folosește un lubrifiant? Descoperă care sunt toate avantajele lubrifiantului şi în...

5 experienţe sexuale

  Cele 5 experienţe sexuale pe care un cuplu trebuie să le trăiască neapărat Ești &ic...

Poziții sexuale pentru…

  Cele mai bune poziții sexuale pentru un orgasm feminin rapid Orice femeie este capabila ...

Trucuri pentru quick se…

  5 trucuri pentru a practica quick sexul  Testează şi tu quick sexul sau sexul rapid...

Cum sa faci dragoste î…

  Arta de a face dragoste în mașină sau cum să o iei pe drumul plăcerii Un mijloc...

Cum sa faci dragoste su…

  Câteva modalități de a vă iubi sub duş  Dragostea sub duş este o plăcere p...

Fa dragoste si în afar…

  Cele mai bune locuri de făcut dragoste în afara patului  Să devii complet săl...

Cum să faceţi dragost…

Cum să faceţi dragoste mai sălbatic - mic ghid  Să faci dragoste cu tandreţe şi bl&aci...

Cum să faci dragoste p…

Cum să faci dragoste pe stradă  Să faci dragoste pe stradă... ce poate fi mai excitant? ...

Secrete pentru un orgas…

10 secrete pentru un orgasm mai bun  Îţi lipsește plăcerea în pat? Am adunat ...

Cum să faci dragoste f…

Cum să faci dragoste fără penetrare A face dragoste este ceva extrem de senzual şi de intim...

Trei practici ale plăc…

  Cele trei practici ale plăcerii anale Pentru a putea profita din plin de plăcerile anal...

Cum sporești plăcerea…

Cum sporești plăcerea în cuplu În mod tradițional, actul sexual este abordat sub...

Cel mai bun lubrifiant …

  Cum să alegi cel mai bun lubrifiant intim Lubrifierea este esențială pentru aproape toate ...

Cele mai bune locuri pe…

  Quick sex la o nuntă.  Petrecerile şi sărbătorile sunt o ocazie ideală pentru un ...

Accidentele sexuale

  Accidentele sexuale și urmările lor O noapte pasională de amor se poate termina destul...

Poziții de masturbare …

  Poziții de masturbare super hot pentru femei  Și femeile se masturbează și o fac c...

Soft swing

  Soft swing  Românii privesc conceptul de swing ca pe un subiect tabu, un lucru p...

Pozitile sexuale si per…

  Poziția sexuală preferată dezvăluie personalitatea Poziția sexuală preferată ne dez...

Femeile prefera mancare…

  Femeile preferă mâncarea în defavoarea sexului  Nimic nu se compară cu o...

Jucăriile sexuale in c…

  Jucăriile sexuale în relația de cuplu  Nu trebuie să fiți foarte exprimenta...

Sexul anal si sanatatea

  Sexul anal cauzează probleme de sănătate?  Sexul anal este un subiect tabu în...

Jucării sexuale BDSM

  Jucării sexuale BDSM  BDSM-ul este termenul folosit în literatura de specialita...

Rezolva situatiile jena…

  Cum facem față situațiilor jenante din timpul partidelor de sex?  Viața sexuală n...

Limbajul erotic în in…

  Limbajul erotic în intimitate  În dormitor, cu ușile închise, cuplu...

Cina erotică

  Cina erotică  Cina romantică este o metodă foate populară și îndrăgită at...

Web sex

  O ipostaza sexuala moderna: web sexul  Termenul de web sex se referă la practicarea s...

Swing

  Swing-ul sau schimbul de parteneri  Swing-ul este încă un subiect tabu la noi &...

Jucarii sexuale

  Jucarii sexuale: mic ghid de utilizare Jucariile sexuale sunt din ce in ce mai cautate si m...

Puterea erotica a sâni…

  Puterea erotica a sânilor  Simboluri ale puritatii si ale emanciparii, sân...

Exploreaza corpul perte…

  Exploreaza corpul pertenerului  A face dragoste nu se limiteaza doar la orgasm. Explor...

10 locuri in care o fem…

              10 locuri in care o ...

Umorul si relatia de cu…

   Cum poate fi utilizat umorul pentru îmbunătăţirea comunicării în rela...

Umorul si relatia de cu…

  Umorul generează mai multă intimitate  După cum se ştie, intimitatea este un elem...

Umorul si relatia de cu…

  Câteva moduri în care umorul vă poate îmbunătăţii nu doar viaţa sexua...

Stimulatori sexuali cal…

                &nbs...

Umorul în rezolvarea p…

  Umorul şi ajutorul său în rezolvarea problemelor relaţionale  Umorul nu este ...

Nu folosi umorul ca o m…

  Evitaţi folosirea umorului în scopul de a vă ascunde emoţiile negative  Umoru...

Rezolvă conflictele î…

  Cum puteţi utiliza umorul pentru a dezamorsa eventualele conflicte  Conflictele pot s...

Cum sa folosim umorul i…

  Atunci când folosiţi umorul, asiguraţi-vă că celălalt apreciază aceasta în...

Quick sex: repede si bi…

  Quick sex: repede şi bine Quick sex sau quickie este o partidă de sex scurtă, spontană...

Placerea este in.... bu…

                &nbs...

Cum sa faci dragoste in…

                &nbs...

Cum sa faci dragoste in…

                 Cu...

Stimulați Punctul G î…

                &nbs...

Punctul L masculin

                &nbs...

Punctul A

                &nbs...

Misteriosul Punct G

  Din tainele misteriosului punct G  Punctul G este ca si Yeti, infricosatorul om al za...

Privirea in timpul drag…

                &nbs...

Plăcerea atingerii

                &nbs...

Parfumuri afrodisiace

                &nbs...

Masturbatorul

             Jucării erotice pentru do...

Păpușa gonflabilă

                 J...

Inelele și extensiile …

          Jucării erotice – inelele și extensiile pentru penis Jucăriile erotice su...

Bilele vaginale

  Jucării erotice – bile vaginale  Bilele vaginale reprezintă o jucărie erotică destinat...

Vibratoarele și dildo-…

  Jucării erotice – vibratoarele și dildo-urile Vibratoarele și dildo-urile sunt acc...

Bilele anale

  Jucării erotice – bilele anale  Sexul anal este un subiect tabu în societatea contemporan...

Pozitii sexuale pentru …

                &nbs...

Pozitii pentru a face d…

                &nbs...

Pozitia doggy style

                &nbs...

Promisiunile erotice

  Promisiunile erotice sau cum să ai mai mult gust atunci când ai pierdut “bătă...

6 jocuri de rol sexual

  6 jocuri de rol sexual extrem de apreciate în cuplu Timpul și, mai ales, rutina sunt...

Dubla penetrare

                &nbs...

Analingus: stimulare an…

  Analingus: sex oral în regiunea anală  Chiar dacă, mai nou, se vorbește din ce în ce mai ...

Aneros–jucarie sexua…

  Aneros – o jucărie sexuală pentru bărbați  Aneros este una din rarele jucăr...

Diferenţe intre dorin…

  4 diferenţe majore între dorinţa masculină şi cea feminină O relaţie de cuplu d...

Mirosul corporal şi at…

  Mirosul corporal şi atracţia sexuală „Mmm, ce bine miroase!” De câte o...

Sex anal partea 1

  Sexul anal (I) – Între tabu şi plăcere Sexul anal dispare încet-încet de pe lista subiec...

Sex anal partea a 2 a

  Sexul anal (II) – Riscuri şi reguli Riscurile care pot apărea în cazul unei interacţiuni ...

Umor şi Amor

  Umor şi Amor!  Se spune în folclor că bărbatul care o face pe femeie să r&ac...

A face dragoste

                &nbs...

Sfaturi pentru Sex prin…

  Sexul prin telefon: o soluţie pentru relaţiile la distanţă  Sexul prin telefon poa...

Sexul de dimineaţă

  Sexul de dimineaţă   Unii oameni preferă să facă sex dimineaţa, iar alţii seara...

Sex cu fostul iubit

      Sexul cu ex-ul sau moftul cu fostul   Sexul nu este unul din s...

Sex in locuri neconvent…

             Sex în locuri necon...

Fetișul sexual

  Fetișul sexual  Fetișul erotic reprezintă, mai exact, preferința unei persoane pen...

Excitarea-secretul atin…

                     Excitar...