5 salate pentru o vară plină de prospețime
Uneori vara în vacanță din cauza nenumăratelor înghețate, a cinelor copioase de pe terasă, a serilor stropite cu cocktailuri ne mai trezim cu niște dureri de burtă din cauta atâtor excese. Dar iți venim în ajutor și iți propunem câteva salate pline de prospețime de preparat pentru a–ți regăsi forma şi pentru a dansa toată noaptea.
Salată de fructe detox.
Salata de fructe detox, este o salata foarte ușor de preparat cu fructe de sezon. Ai nevoie doar de pepene galben, de o rodie și de 100 de grame de afine. Amestecă totul într-o salatieră şi servește de îndată. Afinele sunt ideale și într-un smoothie sau într-o salată de crudități. Poți pune peste salata ta şi puțină mentă.
Salată cu carne de curcan, cu rodie și cu fistic.
Salata cu carne de curcan, cu rodie și cu fistic, este o salată extrem de gurmanda datorită micilor sale bucăți de carne de curcan, trecute puțin prin tigaie. Această salată estivală conține şi rodie, un puternic antioxidant, curcuma care stimulează ficatul, bucăți de spanac, fistic şi frunze de coriandru. Amestecă suc de lămâie cu ulei și puțin curcuma şi varsă totul peste ingrediente.
Salată de calamari şi grepfruit la fel ca şi în Florida.
Salata de calamari şi grepfruit este o salată foarte fresh și colorată si este o salată detox ideală care te ajută să lupți împotriva toxinelor şi împotriva retenției de apă. Fierbe calamarii câteva minute în apă și amestecă-i apoi cu sparanghelul fiert pe vapori cât să rămână crocant. Adaugă apoi germenii de soia, salată, bucățile de grepfruit şi frunze de pătrunjel. Adaugă şi puțină vinegretă cu portocală și asezonează după gust.
Salată plină de vitamine cu quinoa.
Vedeta verii este bineînțeles pepenele galben. Amestecat cu quinoa care este foarte bogată în fier, în zinc, în potasiu şi fosfor, vei obține o salată ultra fresh şi crocantă. Pune quinoa la fiert în apă cu sare. Amestecă apoi ceapă roșie cu pepene galben, rondele de ridiche şi fă un sos din suc de lămâie şi ulei de nuci. Adaugă quinoa şi pătrunjel mărunțit.
Salată de pui şi creson.
Care este secretul salatei de pui şi creson.? Cresonul care este bogat în clorofilă care mărește şi producția de globule roşii şi care favorizeză şi producţia de enzime. Amestecă cresonul cu pepene galben tăiat bucăţele, cu avocado, fă un sos din avocado, suc de lămâie și ulei de măsline. Pune sare şi piper peste pieptul de pui. Prepară-l pe vapori apoi taie-l bucățele. Servește-l pe un pat de salată şi alături de sos.