Salată de Kale cu zucchini
Fasolea mung este una dintre leguminoasele care se consumă în cantități mari în bucătăria asiatică. Sunt de 2 feluri – roșie și verde. Germenii de fasole mung conțin o cantitate mare de proteină vegetală(20 %) și o gamă completă de vitamine (A, B1, B3, B6, B12, C, E) și săruri minerale ( Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, P, K), fiind ideală pentru bucătăria raw vegană. Consumul săptămânal de fasole mung duce la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare cu până la 20 %. Se pot face tot felul de combinații: de la clătite până la mâncăruri tradiționale. Această salată este nutritivă și sățioasă datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, omega 3 și omega 6 (semințele de cânepă).
Ingrediente:
- 5 frunze varză kale
- 1 zucchini
- 1 ceapă albă/roșie
- 3 roșii
- 2 castraveți
- 1 lingură ulei de măsline presat la rece
- Zeamă de lămâie
- 1 vârf de sare marină
- 1 vârf de sumac
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii subțiri și se presară cu sare marină. Se amestecă bine și se lasă să se stea 2 minute. Se adaugă roșiile, zucchinii, castraveții, varza kale, uleiul, zeama de lămâie și se amestecă ușor, iar la sfârșit se adaugă sumacul. Poftă bună!