Salată de primavară
Primăvara este sezonul detoxificării organismului. Salatele sunt la mare căutare, și piețele sunt pline de legume din cele mai proaspete din recolta din noul an. Așadar, o cură de detoxifiere cu verdețuri este ideală. Salata verde consumată zilnic scade colesterolul și ajută la tranzitul intestinal. Iar legumele ce o însoțesc conțin o mulțime de vitamine și minerale atât de necesare organismului nostru după o iarnă grea.
Ingrediente pentru salata de primavara
Salata verde este foarte ușor de preparat. Nu necesită ingrediente scumpe sau greu de găsit și gradul de dificultate al preparării este extrem de scăzut. Practic, pentru o salată mai mărișoară, avem nevoie de o salată verde mai mărișoară sau două – trei salate mai mici, o legătură de ridichi, o legătură de ceapă verde, și opțional mai puteți pune și doi-trei castraveți și câteva frunze de spanac, alături de o lingură de ulei de mpsline, sare, și zeamă de lămâie sau oțet de mere.
Cum preparam salata de primavara
Modul de preparare presupune doar curățarea și tocatul legumelor. Așadar curățați foarte bine legumele și salata de pământ, tăiați tot ceea ce nu este necesar, și tocați legumele. Salata se poate rupe, pentru a-și păstra proprietățile cât mai mult timp. Se amestecă legumele tocate cu ulei de măsline și zeamă de lămâie proaspăt stoarsă. Se servește imediat.
Poftă bună!