Salată de spanac cu germeni de ridiche roșie
Ridichea roșie este cea mai populară leguminoasă, fiind ideală la salate și sandvișuri. Este bogată în antioxidanți și minerale, având un conținut scăzut de grăsimi. Germenii de ridiche au o valoarea nutrițională ridicată, datorită procesul de germinare. Practic, germenii sunt bogați în enzime, antioxidanți, vitamine (B1, B2, K, niacina), minerale (potasiu, fier, sodiu, fosfor, magneziu, zinc și calciu), aminoacizi, fibre, toate foarte importante pentru sănătatea organismului. Vitamina B1 susține producerea acidului clorhidric necesar unei digestii corecte și vitamina B2 este esențială la metabolizarea proteinelor și a carbohidraților. Potasiul favorizează activitatea celulelor de la nivelul creierului, reglează iritabilitatea nervoasă și musculară iar zincul realizează transferul de bioxid de carbon dinspre țesut spre plămâni, ajută la vindecarea rănilor. Fierul întărește sistemul imunitar și mărește rezistența la frig iar sodiul joacă un rol important în metabolizarea carbohidraților, a proteinelor și este important în redresarea ritmului cardiac și ajută la creșterea rezistenței fizice și psihice la efort.
Germenii de ridiche roșie îmbunătățește digestia, întăresc organismul și oferă protecție împotriva radicalilor liberi.
Ingrediente:
- 1 ceapă roșie
- 10-15 frunze de spanac
- 5 roșii cherry
- 2 linguri de germeni de ridiche roșie
- 1 lingură de ulei floarea soarelui presat la rece/ ulei de măsline presat la rece
- Zeamă de lămâie
- 1 vârf de sare marină
Mod de preparare:
Ceapa se taie felii subțiri și se presară cu sare marină. Se amestecă bine și se lasă să se stea 2 minute. Se adaugă roșiile tăiate felii, spanacul tăiat, uleiul de floarea soarelui presat la rece, zeama de lămâie și se amestecă ușor. Se adaugă germenii de ridiche roșie. Poftă bună!