Salate bio cu cereale
Ce poate fi mai frumos decât o salata bio, plina de beneficii pentru a sărbătorii venirea verii? Hrișca, grâul spelta-alac, orz, ovaz, bulghur sau quinoa? Descoperă citind acest articol o selecție de salate savuroase dar și uimitoare.
Salata cu bulghur si cu quinoa.
Un amestec de bulghur și de quinoa este destul de ușor de găsit sau de realizat. Pentru aceasta salata plina de proteine – da, quinoa conține proteine deci poți renunța ușor la carne, mai poți apela la nuci, la brânza feta și la verdeața. Simplu si bun.
Salata călduță cu avocado.
Vei fi sedus cu siguranță de aceasta salata călduță care combina textura moale și cremoasa a fructului avocado, cu gustul dulce al stafidelor, cu cel crocant al andivelor și cu aciditatea lămâiei, dar și cu dulceața sfeclei roșii. Pe scurt, în salatele bio armonia ingredientelor folosite este la fel de importanta. Totul tine de echilibru.
Salata cu dovlecei, cu menta si cu coriandru.
Pentru o salata delicioasa și bio poți miza pe alac. Dovlecei, menta, coriandru, ceapa, usturoi, ridiche și parmezan – iată celelalte ingrediente care vin sa completeze aceasta salata lejera dar foarte hrănitoare.
Salata cu struguri și cu ciuperci.
Iata o salata fresh ideala pentru vara. Are un gust lejer de dulce, datorita strugurilor și vinegretei, dar și a siropului de arțar. Pentru ca aceasta salata sa aiba mai mula consistenta poti apela la orz și sa adaugi și năut, linte sau alte semințe delicioase si bio.
Salata cu roșii, mozzarella și mazăre.
Taratele de ovăz provin de la o cereala integrala sub forma se semințe. Nu mai trebuie sa lăudam beneficiile sau virtuțile acestei cereale miracol care este foarte populara în rândul celor care țin Dieta Dukan. Poți sublima gustul de ovăz cu ajutorul curcumei, aceasta mirodenie galbena care se poate recunoaște atât de ușor. Amestecul de roșii, măsline si mozzarella este perfect.