Primavara este anotimpul salatelor!
Salatele nu se afla printre felurile tale de mancare preferate? Iti propunem in acest articol cateva idei de combinatii si cateva trucuri pentru ca sa faci din salate placerile tale nevinovate…
Nu stii cum sa aduci o savoare diferita salatelor? Citeste mai departe.
Iata cateva sfaturi pentru a scoate salatele din obisnuit.
- semintele – susan, dovlecel, in auriu, kasha, floarea soarelui, mustar pentru un gust crocant…
- branza- feta, brie cu truffe, emmentaler, de capra, gouda, camembert… ai o multime de varietati la indemana pentru a savura cele mai delicioase salate.
- ierburile – coriandru, busuioc, citronella, verbina, cibuleta, menta…
- fructele – mar, kiwi, para, struguri, capsuni, ananas, pepene, cocos razuit, migdale, smochine, caisele si compania vor actiona ca si madelenele lui Proust si iti vor aminti de dulciurile copilariei tale.
- mirodeniile tari si savorile bucatariilor indepartate –ardei rosu d’Espelette, piper black pearl, chimion, paprika, ghimbir… toate acestea iti vor trezi tooate papilele gustative adormite.
Ce sosuri poti folosi la salatele tale?
- iaurt, lamaie, mustar, patrunjel sau cibuleta, sare si piper.
- ulei de masline spaniol sau italian, otel balsamic sau crema balsamica, sare roz de Himalaya, seminte de piper.
- ulei de floarea soarelui, otet de fragute, piure de capsuni si de caise, sare de Noirmoutier, piper negru.
- ulei de nuci, otet, migdale, ardei iute si sare fina.
- un amestec de citrice, de otet de miere, piure de busuioc proaspat, piper negru fin si sare.
- sos de soia, ulei de susan, sos de citrice, seminte de susan si cibuleta.
Asocierea ingredientelor.
Iata cateva idei pentru a obtine cele mai bune retete. Nu uita ca fara sare si piper viata nu are gust.
- mere rosii, sfecla, ton, crema balsamica, ulei de portocale, seminte de susan si cibuleta.
- somon fume, rosii cherry, felii de branza, dovlecei, ulei lejer, sare fina, rucola si suc de lamaie.
- sfecla, usturoi, carnati, fasole verde, ananas, citronella, ridiche, varza chinezeasca, ulei de citrice, sare si piper.
- linte proaspata, pepene rosu, branza brie cu truffe, ardei iute, ulei de masline, ceapa rosie, un strop de lamaie, otet de miere, sare si topinambour.
Pentru ca salatele tale sa nu se simta singure le poti degusta alaturi de un platou de fructe de mare sau alaturi de niste scoici. Scoicile si crustaceele sunt ideale alaturi de reginele salate. Cu siguranta ca aceste idei te vor face sa iubesti mai mult salatele.