3 sosuri onctuoase pentru salată
Te-ai săturat să prepari în mod sistematic aceeași vinegretă clasică şi veche de fiecare dată când prepari o salată? Foarte bine. Deoarece sosul este cel care face diferenţa dar şi prospețimea produselor între o delicioasă salată şi una care nu este reuşită.
Fie că îţi dorești să mănânci legume mai des sau că vrei pur şi simplu să savurezi un fel de mâncare plin de prospețime şi lejer, îţi propunem să realizezi unul din aceste sosuri. Cu siguranță că nu vei regreta deloc alegerea făcută.
Un sos Sunset.
Dacă vrei să prepari un sos delicios pentru salatele tale, aruncă un ochi la vecinii noștri americani pentru a prepara cel mai onctuos sos care se va potrivi atât cu carnea de vită la grătar, cât şi cu o salată de crudități. Pentru a o prepara, ai nevoie de:
- de două linguri de ketchup sau de sos pentru grătar.
- 2 lingurițe de brânză albă.
- un ardei iute de Cayenne.
- o linguriță de suc de lămâie.
- un strop de sos de Tabasco.
- chimion, sare şi piper.
Trebuie să amesteci într-un bol diversele ingrediente, gustă, apoi ajustează gusturile dacă este nevoie. Poftă bună!
Un sos Ranch.
Îți dorești pentru salata ta un sos onctuos şi plin de savori? În acest caz, această rețetă este făcută pentru tine. Ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 2 lingurițe de pătrunjel, de mentă proaspătă, dar și de ţibuletă mărunţită.
- o jumătate de lingură de oțet de orez.
- 2 linguri de lapte bătut.
- un sfert de linguriță de usturoi pudră.
Un sos italienesc.
Dacă vrei să prepari o salată pentru paste, cel mai bine ar fi să le savurezi alături de un delicios sos italienesc. Deci pentru cele mai savuroase paste ai nevoie de un sos preparat cu:
- o jumătate de linguriță de oregano.
- 2 lingurițe de muștar.
- 2 linguri de oțet de vin roșu şi 60 de ml oțet de vin alb.
- 2 linguri de eşalote mărunțite.
- 1 linguriță de miere lichidă.
- 235 ml de ulei de floarea soarelui.
- piper negru.
- o linguriță de sare.
- un cățel de usturoi mărunțit fin.
-fulgi de piper roşu.
Amestecă toate ingredientele într-un bol şi dă apoi totul la rece pentru câteva ore. În acest fel toate ingredientele îşi vor elibera toate savorile.
Tu pe care sos vrei să îl încerci?