Remedii naturiste pentru slabit

 

Cum sa slabim cu ajutorul remediilor naturiste

remedii naturiste pentru slabit

 Tot mai des ne confruntam in ultima vreme cu problema kilogramelor in plus. Datorita stilului de viata alert pe care il experimentam cu totii, ne punem deseori urmatoarele intrebari: Cum pot sa slabesc repede? Cum fac sa nu ma mai ingras? Cum pot sa slabesc fara efort?

 Multe persoane cauta solutii rapide pentru a pierde kilogramele in plus si ajung deseori sa ia decizii gresite, cum ar fi sa recurga la diete minune sau, mai rau, sa isi procure pastile de slabit.

 

Ce metoda de slabit alegem ?

 Metodele de a slabi rapid s-au dovedit de cele mai multe ori ca fiind ineficiente, ele actionand doar pe moment sau chiar imbolnavindu-ne. De aceea, cel mai eficient si sanatos mod de a slabi este urmarea unei diete naturiste sau, altfel spus, adoptarea unui regim de viata sanatos.

 Gasim peste tot in ziua de azi carti, reviste sau sfaturi sub diverse forme de la specialisti, unul mai interesant ca altul. Cert este ca un regim de slabit naturist nu poate avea decat avantaje, atat din punct de vedere al sanatatii cat si din punct de vedere al eficientei.

Citește mai mult:Remedii naturiste pentru slabit

Pătrunjelul

 

Legume din natura - Pătrunjelul

patrunjel

 Cu toții am folosit și folosim această plantă miraculoasă, pătrunjelul, atunci când gătim sau când preparăm sucuri naturale. Pătrunjelul este nelipsit din cămara gospodinelor, fie sub formă uscată, fie crudă. Unele persoane aleg să planteze pătrunjel în spații special amenajate în balcoane sau în propriul apartament în anotimpul rece. Dar câți dintre noi știm de fapt câte proprietăți miraculoase are pătrunjelul, și că pătrunjelul nu este un simplu ingredient care dă gust mâncării?

Pătrunjelul un medicament la îndemâna tuturor

 Denumirea latină a pătrunjelului este Petroselium crispum, și putem spune că este cel mai ieftin medicament de pe piață, la momentul actual. Pătrunjelul poate trata o gamă variată de afecțiuni și este ideal pentru sistemul imunitar. Grecii considerau pătrunjelul a fi o plantă medicinală de excepție, așadar, aromatizau mâncarea cu frunzele și rădăcina tratau diferite afecțiuni, printre care și mușcăturile de șarpe sau de scorpion. Pătrunjelul este poate cel mai folosit zarzavat dintre toate, la momentul actual. Medicina populară românească i-a găsit numeroase întrebuințări de-a lungul timpului – cu pătrunjel se frecau gingiile, se făceau fierturi pentru a curăța ficatul, etc. în ultimii ani, însă, pătrunjelul a devenit subiectul unor studii foarte importante și unii cercetători au ajuns la concluzia că pătrunjelul și-ar avea locul mai degrabă în rafturile farmaciilor decât pe tarabe.

Prepararea frunzelor de pătrunjel

 Frunzele de pătrunjel sunt folosite pentru a da gust, aromă și savoare mâncărurilor, dar le mai putem folosi și în alte moduri. Frunzele de pătrunjel nu trebuie consumate doar ocazional, în mâncare, nu au efecte terapeutice. În schimb, consumul de frunze de pătrunjel regulat dă roade și unele afecțiuni sunt învinse. Pentru a obține sucul de la frunzele de pătrunjel, trebuie să luăm o mână de frunze proaspete, spălate, pe care le macerăm vreme de 30 de minte în câteva linguri de apă, și la final se filtrează. Sucul astfel obținut este ideal ca și remediu puternic, și se poate administra cu suc de morcov. De asemenea, salata de frunze de pătrunjel consumată regulat face minuni. Pentru a evita problemele la stomac, pentru a mări puterea de digestie, se face o salată de frunze de pătrunjel tocate fin, amestecate cu câteva feliuțe de roșii, cu suc de lămâie și puțină ceapă. Această salată se consumă zilnic, și, după preferințe se poate adăuga ulei de măsline, usturoi pisat sau tocat fin și zeamă de lămâie sau semințe de dovleac. Vreme de 60 de zile se consumă câte o porție de salată care este tonică, revigorantă și întărește sistemul imunitar.

Citește mai mult:Pătrunjelul

Oregano

Plante din natura - Oregano, condimentul miraculos

oregano

 De multe ori consumăm unele alimente, unele condimente, plante sub formă de salată, infuzii de plante, fără să ne gândim măcar ce fel de beneficii aduce organismului nostru, sau cum am putea să consumăm aceste alimente minune pentru a ne îmbunătăți starea de sănătate. Unele condimente pot îmbunătăți chiar starea nostră de sănătate, nu numai gustul alimentelor și mâncărurilor pe care le preparăm pentru familia noastră.

Oregano – condiment și medicament

 Oregano este un condiment excelent, folosit la foarte multe tipuri de mâncare gătită. Chiar și pizza, considerată de unii extrem de nesănătoasă, este îmbunătățită din toate punctele de vedere dacă i se adaugă oregano. Oregano este un condiment deosebit dar și un medicament din natura foarte puternic, așadar, având un efect antioxidant deosebit de puternic și acțiune antibacteriană, antiseptică, antispasmodică și detoxifiantă, este ideal să fie consumat cât mai des cu putință.

Citește mai mult:Oregano

Măcrișul

 

Plante din natura - Măcrișul

macrisul

 Cu siguranță ați mai auzit de măcriș. Poate că vă spune ceva această plantă, dar nu știți exact care anume este întrebuințarea ei. Poate că vă este foarte cunoscut măcrișul, dar nu știți exact la ce poate să vă ajute pe dvs. în mod direct. Ei bine, măcrișul este o plantă de toamnă care este extraordinară și aduce numeroase beneficii sănătății noastre.

Măcrișul - generalități

 Măcrișul este o plantă destul de înaltă, poate atinge și un metru înălțime, cu frunze alungite, ce ne amintesc de săgeți. Măcrișul a fost foarte folosită în alimentație de către bunicii și străbunicii noștri deoarece partea aeriană a plantei este extraordinară, are un gust amărui spre dulce, și strămoșii noștri o foloseau pentru tratarea afecțiunilor pielii. Rădăcina de măcriș, în schimb, este un remediu excelent pentru bolile de ficat, hepatitele virale, dar și intoxicațiile de tot felul ale organismului. Rădăcina de măcriș se găsește în locuri deschise, mai ales în fânețe, pe pajiști, în zonele de câmpie, dar și în zonele de munte, fiind o plantă ușor adaptabilă. Rădăcina de măcriș se dezgroapă în luna octombrie, abia după ce frunzele s-au uscat.

Citește mai mult:Măcrișul

Leușteanul

 

Legume din natura - Leușteanul

leustean

 Leușteanul este una din plantele pe care cu toții le cunoaștem, mulți dintre noi o consumăm în mod regulat în diverse mâncăruri preparate în casă, dar puțini dintre noi știm ce efecte minunate are asupra organismului nostru. Leușteanul are adevărate proprietăți terapeutice asupra organismului uman din mai multe puncte de vedere. Așadar, leușteanul este mai mult o plantă medicinală, decât un zarzavat pe care mulți dintre noi nu îl apreciem la adevărata sa valoare. Ce anume tratează leușteanul? O serie de afecțiuni importante cu care de multe ori organismul nostru se luptă. Leușteanul are acțiune terapeutică deosebită asupra aparatului respirator, a aparatului genital, urinar, asupra sistemului endocrin și de asemenea asupra sistemului imunitar. Atunci când este consumat ca și aliment, previne o serie de boli.

Cum se prepară și cum se administrează leușteanul?

 Leușteanul este o plantă ce poate fi consumată de oricine, având proprietăți nutritive deosebite. Leușteanul se poate consuma sub formă de suc. Așadar, mixați o mână de frunze proaspete de leuștean, adăugați câteva linguri de apă și lăsați produsul jumătate de oră la macerat, apoi filtrați. Consumați licoarea astfel obținută diluată în puțin suc de morcov. De asemenea, puteți prepara leușteanul și sub formă de infuzie combinată, ca adaos în mâncare, fiind excelent pentru supe, ciorbe. Se consideră chiar că leușteanul poate înlocui sarea, și este un excelent ingredient al borșurilor și ciorbelor.

Citește mai mult:Leușteanul