Ceaiul verde

 

Elixirul din ceașcă – ceaiul verde

Ceai verde

 Ceaiul verde este un adevărat elixir pentru sănătate. Însă nu mulți dintre noi cunoaștem beneficiile consumului de ceai verde. De fapt, în România, consumul de ceai este foarte redus, suntem abia la începutul descoperirii acestor licori magice din plante. Puțină lume știe câte beneficii ne poate aduce o singură ceașcă de ceai, și cât de multe afecțiuni pot trata plantele. De multe ori nici nu este nevoie să apelăm la medicamente, ci ne putem găsi leacul în puterea miraculoasă a plantelor. Așa se întâmplă și cu ceaiul verde – un ceai minunat, foarte aromat, de culoarea prospețimii și cu savoarea tinereții, acest tip de ceai este apreciat din timpuri străvechi pentru proprietățile sale. Ceaiul verde este un diuretic excelent, și are un spectru foarte larg de prevenire a multor boli. Așadar ceaiul verde stimulează activitatea cerebrală, stimulează arderea grăsimilor din organism și împiedică formarea celulelor tumorale. Ceaiul verde este indicat în curele de slăbire, este indicat pentru ten deoarece are proprietatea de a întârzia îmbătrânirea acestuia, în igiena dinților, deoarece împiedică formarea cariilor dentare li a tartrului, în prevenirea și tratarea obezității, a oboselii și epuizării intelectuale dar și fizice și reținerea apei în organism.

Citește mai mult:Ceaiul verde

Polifenolii

Polifenolii, prietenii sanatatii noastre

Polifenolii

 Flavonoide, antocianine, quercetina…cu siguranta ai auzit deja vorbindu-se de acesti antioxidanti faimosi care sunt niste aliati de nadejde ai sanatatii noastre. Polifenolii, pe care ii gasim peste tot in lumea vegetala au o multime de proprietati benefice asupra organismului. Azi iti vorbim despre niste molecule care ti-ar putea schimba viata…

Citește mai mult:Polifenolii

Intinereste-ti privirea

 

Intinereste-ti privirea in mod natural

 

intinereste ti privirea  Spune nu Botoxului! Exista o multime de trucuri naturale pentru a-ti intineri privirea. Iata cateva sfaturi usor de aplicat pentru a te intineri cu cativa ani fara sa apelezi la chirurgia estetica.

 

Preparate homemade

 Nimic nu se compara cu produsele homemade, facute cu mainile tale. De exemplu, ceaiul verde poseda, excelente proprietati antioxidante. Ceaiul verde are o actiune importanta asupra cearcanelor si a ridurilor, stimuland circulatia sanguina. Ceaiul verde poate fi folosit ca o simpla bautura dar si cu aplicare directa pe ten. Imbiba doua dischete demachiante in putin ceai verde, pune-le cateva minute la frigider dupa care aplica-le sub ochi. Pentru decongestionarea ochilor, iti recomandam albastrelele. Pentru un efect maxim amesteca-le cu musetel. Lasa-le la infuzat cel putin 20 de minute. Un mic truc: farmaciile vand deja apa de albastrele gata preparata!

 

Beneficiile masajului

 Masajul facial este ideal pentru imbunatatirea fluxului sanguin, pentru cresterea aportului de oxigen si de substante nutritive. Cum poti conferi fermitate obrajilor? Aseaza-ti palmele sub pometi, preseaza usor, dupa care fa o serie de miscari circulare dinspre ureche spre nas pentru tonifierea muschilor obrajlor. Daca iti doresti sa scapi de umflaturile de sub ochi plaseaza-ti degetele aratatoare de fiecare parte a nasului si plimba-le cu ajutorul unor miscari usoare, dinspre colturile interne ale ochilor, spre cele externe. Acest tip de masaj favorizeaza circulatia fluidelor sub piele. Din pacate, masajul nu este suficient pentru intinerirea privirii. Trebuie sa renunti la fumat, sa consumi cat mai rar alcool. Un somn reparator va impiedica aparitia cearcanelor inestetice.

Citește mai mult:Intinereste-ti privirea

Fructe mai putin cunoscute

7 fructe necunoscute

fructe de cactus

 Toata lumea iubeste fructele! Dulci, colorate, pline de vitamine si excelente pentru sanatate, fructele reprezinta desertul sau gustarea ideala. Cu toate acestea, trebuie sa recunoastem faptul ca nu suntem foarte originali in alegerea acestora: mere, pere, portocale, banane, struguri si alte fructe de sezon comune. Insa, mai exista o multitudine de alte fructe cu gust savuros si textura mai mlt decat originala, care iti vor stimula cu siguranta papilele gustative. Iata 7 fructe pe care trebuie neaparat sa le incerci.

 

Fructul dragonului

 Cunoscut si sub numele de pitaya, fructul dragonului, de o culoare rosu aprins, imita foarte bine spatele arcuit al unui dragon ce arunca flacari. In interior, pulpa sa este rosie sau alba si este presarata cu puncte mici si negre, la fel ca si fructele de kiwi. Fructul dragonului este recomandat in cadrul dietelor avand un continut scazut de calorii, persoanelor care sufera de constipatie, fiind plin de vitamine si minerale, extrem de benefice sistemului nostru imunitar.

Citește mai mult:Fructe mai putin cunoscute

Fibrele alimentare

 

Fibrele alimentare, prietenele noastre pentru o viata mai sanatoasa

fibrele alimentare

 Nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi auzit de fibrele alimentare si de actiunea benefica a acestora asupra sanatatii noastre. Dar unde le putem gasi? Despre ce este vorba? Care sunt alimentele bogate in fibre? Raspunsul la aceste intrebari ti-l dam noi!

 

Ce este o fibra alimentara?

 Nu are rost sa cauti fibrele alimentare in carne sau in peste, acestea sunt exclusiv de origine vegetala. Fibrele alimentare sunt niste substante reziduale provenite din citoplasma celulara a vegetalelor. Introduse in vasta categorie a glucidelor (zaharuri), le putem gasi si sub denumirea de polizaharide. Celuloza, hemiceluloza sau pectina sunt fibre alimentare ce provin din peretele vegetal in timp ce agar-agarul sau guma de guar provin din citoplasma.

 

Fibre solubile sau insolubile, fiecare cu functia sa precisa

 Termenul de fibra solubila sau fibra insolubila caracterizeaza comportamentul fibrelor alimentare in contact cu apa (ce reprezinta 80% din compozitia noastra). Fibrele solubile se amesteca partial cu apa formand un fel de gel, care, la randul sau devine capabil sa pacaleasca unii nutrienti si sa regleze in timp asimilarea acestora in tubul digestiv. Astfel, fibrele alimentare solubile constituie niste modulatori excelenti ai glicemiei.

Citește mai mult:Fibrele alimentare