Sexualitatea Tantrica si spiritualitatea

  

Tantrismul, conjugarea sexualitatii cu spiritualitatea

sexualitatea tantrica si spiritualitatea Nascut in India acum aproximativ 4000 de ani, tantrismul are din ce in ce mai multi adepti in tarile occidentale si in intreaga lume. Tantrismul este considerata a fi o cale de autocunoastere si dezvoltare pentru fiinta umana si are ca scop descoperirea in intregime a capacitatilor cu care am fost inzestrati la nastere, aceasta integrand sexualitatea, iubirea, capacitatile mentale superioare.  Tantrismul ofera o viziune integratoare asupra sexualitatii in general, descoperirea si trezirea tuturor simturilor, intensificarea si capacitatea de control a dorintei sexuale, erotism rafinat si relaxare.

 

Notiuni de baza in Tantrism

    Contrar ideilor preconcepute sau inhibitiilor care ar putea exista, tantrismul nu se reduce la sexualitate. Cunoscut si sub numele de 'Yoga dragostei', tantrismul incurajeaza cautarea interioara pentru a se atinge echilibrul dintre masculin (Shiva) si feminin (Shakti) care 'exista' in fiecare dintre noi. Sexualitatea tantrica este deci una din modalitatile prin care se poate atinge acest echilibru intre aspectele masculin si  feminin Shiva-Shakti, Yin-Yang. Prin aceasta cale fiecare partener invata sa-l cunoasca pe celalalt in intimitatea fiintei sale, prin fuziunea sufleteasca, spirituala si amoros sexuala, creand o fuziune unificatoare intre ei care merge dincolo de performanta sexuala.

 

 

Maîthuna, ritualul sexual amoros Tantric

    Unul din obiectivele tantrismului este dezvoltarea si canalizarea energiei sexuale care de obicei este adormita in noi. Ritualul sexual amoros tantric, denumit 'Maîthuna' este una din metodele practicate  de mii de ani in orient si care contribuie la rafinarea si  canalizarea acestei energii sexuale catre nivelele superioare ale fiintei. Cuplul unit si iubitor care doreste sa experimenteze aceasta fuziune profunda intre ei trebuie sa apeleze la un ghid sau un manual de specialitate care sa le indrume pasii pe aceasta cale a iubirii. In aceasta directie este necesara o pregatire specifica pentru a atinge succesul in realizarea acestei metode de adoratie si iubire reciproca, Maîthuna.

 

Explorarea senzoriala in Tantra

 sexualitatea tantrica si spiritualitatea 1 Departe de a fi o cursa in atingerea orgasmului amoros, tantrismul celebreaza comuniunea cu iubitul si cu tine insuti, bunastarea si descoperirea simturilor. Iata cum se desfasoara -pe larg- ritualului de adoratie si iubire reciproca in 'Maîthuna':

 - Faceti o baie calda cu uleiuri esentiale si cu lumanari parfumate;

 - Pregatiti locul 'ceremoniei': cu perne moi si confortabile, paturi, esarfe colorate;

 - Puneti o muzica relaxanta care va crea o atmosfera de intimitate in locul respectiv si va spori senzualitatea si rafinamentul momentului;

 - Asezati o farfurie cu fructe prin apropriere si hraniti-va unul pe celalalt;

 - Faceti-va timp pentru a respira profund si pentru a elibera toate tensiunile;

 - Oferiti-va unul altuia un masaj senzual si languros. Mangaierile trebuie sa fie interminabile, indepartati din minte ideea ca trebuie sa ajungeti neaparat la actul sexual sau orgasm;

 - Atitudinea din privire este importanta. Priveste-ti partenerul cu adoratie si redescopera-i frumusetea corpului;

 - Rasfata-i simturile, spune-i ce ti-ar conferi placere;

    Nu uitati ca in sexualitatea tantrica scopul este sa sarbatorim iubirea dintre noi, sa ne oferim tandrete si mangaieri delicioase care au darul de a ne deschide unul fata de celalalt pentru a ne cunoaste mai profund si a fuziona cat mai plenar. Lasati placerea sa creasca si simtiti energia sexuala care se acumuleaza; urmariti sa rafinati starile de placere amoroasa care apar si directionati energia spre in sus.

 

Rolul muschiului dragostei in sexualitatea Tantrica

 In gandirea tantrica se acorda o mare importanta antrenarii muschiului dragostei, adica muschilor perineului. Muschiul dragostei este situat intre organele genitale si anus si se contracta in momentul orgasmului. Antrenat in mod regulat, veti fi in masura sa mentineti o stare de extaz amoros prelungita. Cum puteti face acest lucru? Este de ajuns sa contractati in mod ridmic muschii perineului in cateva reprize zilnic, timp de cateva minute. Contractati si relaxati acest muschi in reprize de cate 10 contractii avand 2 sau 3 secunde interval intre ele. Aceasta atentie focalizata spre a intarii muschii centurii pelviene trebuie sa fie mentinuta o perioada suficienta pentru a face ca efectele specifice sa apara. Dupa o perioada de timp in care exersam aceste contractii ale musculaturii specifice, vom constata aparitia unei stare de incredere mult marite si declansarea in fiinta noastra a unui tonus energetic de exceptie. Aceasta este in legatura cu trezirea unui centru secret de forta care exista plasat in zona perineului si care este esential pentru a dobandi o vitalitate sexual amoroasa mult mai intensa. Antrenamentul descris mai sus este deosebit de eficient mai ales pentru barbatii care doresc sa-si amplifice potenta si virilitatea. Acest muschi din zona pelviana contribuie din plin la controlul ejacularii si ajuta pe barbatii care doresc sa devina mai stapani pe sine si sa obtina un mai bun control asupra sexualitatii.

    Acesasta practica necesita o pregatire gradata si serioasa. Sexualitatea tantrica este o invatatura care integreaza toate aspectele fiintei umane inclusiv sexualitatea si ne ajuta sa ne descoperim potentialitatile pe care le avem. Tantrismul este mai degraba un stil de viata, care, pe masura ce il imbratisam ni se reveleaza ca fiind deosebit de eficient si sanatos in aceasta epoca in care traim.

Comentarii   
Carmen Maria
0 # RE: Sexualitatea Tantrica si spiritualitateaCarmen Maria 18-10-2013 12:45
Sexul tantric este inca un subiect tabu, din moment ce peste tot se promoveaza placerea, orgasmul si chiar perversiunile, dar cred ca daca practica sexului tantric este stapanita, am fi cu totii mult mai fericiti din punct de vedere sexual..
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
adrian
0 # vreau sa-mi fac si eu o iubitaadrian 29-12-2013 23:05
:lol: :eek:
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
adrian
0 # vreau sa-mi fac si eu o iubitaadrian 29-12-2013 23:05
iubito contacteaza-ma
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi despre Tradiții spirituale amoroase

Tradiții sexuale neobi…

  Tradiții sexuale neobișnuite în lume  Sexul ocupă un loc important în v...

Urcarea pe culmile plac…

  Urcarea pe culmile plăcerii  Ce zici? Vrei să urci pe culmile plăcerii sau să sim...

Sexul si Feng Shui

                &nbs...

Sfaturile lui Sou - Nu

  Sfaturile lui Sou-Nu catre Houang-Ti, imparatul galben  Sfaturile lui Sou-Nu dau o imp...

3 posturi ale placerii …

            Secretele sexualitatii taoiste&n...

Tantra-traieste extazul…

              Traieste extazul sup...

Secrete din Kamasutra

                &nbs...

Ritualuri sexuale

                &nbs...

Sexualitatea Tantrica s…

   Tantrismul, conjugarea sexualitatii cu spiritualitatea  Nascut in India acu...

Orgasmul tantric

                &nbs...

Secretele sexualitatii …

                    ...

Pozitii sexuale din Kam…

             Kamasutra – opera de...