Secretele sexualitatii taoiste

                           

Din secretele sexualitatii taoiste

secretele sexualitatii taoiste Arta de a iubi in China veche a fost dezvoltata si transmisa de Taoism care nu este o religie ci o filozofie de viata, o stiinta, o atitudine spirituala individuala. Taoismul ia in considerare toate aspectele vietii si naturii umane, sexualitatea ocupand un loc privilegiat. In Taoism, totul este sacru, corpul si sexul sunt sacre. Sexualitatea taoista a aparut ca o ramura a medicinei chinezesti. Taoistii erau medici preocupati de sanatatea, armonia corpului dar si de satisfacerea simturilor intr-un mod cat mai plenar dar si controlat. In intelepciunea sa, calea Tao include latura sexuala si sexualitatea ca fiind fireasca si mai mult decat atat, sexualitatea este considerata ca fiind o poarta catre cele mai sacre comori ale cerului si ale fiintei umane. Dar pentru ca aceasta cale sa fie parcursa cu succes, novicele trebuia sa invete diferite metodologi care sa-i permita sa atinga maiestria in arta amoroasa pentru a-si stapani instinctele. De aceeia in Taoism, au fost si sunt predate o multime de tehnici si metode pentru a controla placerea sexuala, astfel incat ea sa fie traita cat mai intens dar fara sa apara pierderea energiei sexuale, nici la femeie si nici la barbat. Aceasta inseamna un control deplin al ejacularii la barbat, iar la femeie implica capacitatea de a trai mai multe stari de orgasm la rand, dar fara insa sa apara acea pierdere specifica energetica. Aceste metode chiar daca sunt vechi de mii de ani, sunt la fel de eficiente si in ziua de azi.

 Conform chinezilor, erotismul se bazeaza pe trei mari principii enuntate de catre Dr. Maurice Mussat in tratatul sau, principii care privilegiaza armonia cu partenerul, energia vitala si stilul de viata. Tinand cont de aceste principii, se va deschide poarta spre sute, mii de delicii.

 

Tao si armonizarea dintre Yin si Yang

secretele sexualitatii taoiste 1 Pentru taoisti, totul din aceasta creatie este animat de doua forte: yin, pasiv si fertil, yang, pozitiv, activ si razboinic. Compozanta majora a naturii feminine este considerata yin, in timp ce barbatul are o predominanta yang. Conform taoistilor, implinirea sexuala nu poate avea loc decat daca intre cei doi parteneri exista o fuziune perfecta pe mai multe planuri. Planul sexual, planul afectiv, planul mental si cel spiritual. Ei considera ca aceste 4 planuri ale fiintei trebuie sa fie cat mai compatibile intre cei doi pentru a ajunge la o implinire sexuala datatoare de fericire. Aceasta filozofie amoroasa priveste actul sexual dintre un barbati si o femeie avand o viziune deschisa, cvasi-spirituala si vizeaza uniunea celor doua principii. Sexualitatea este puntea cea misterioasa care uneste cele doua principii; masculin si feminin, yin si yang, soare si luna, ziua si noaptea. In viziunea Tao-ista atat barbatul cat si femeia intrupeaza la modul plenar aceste principii.

 

Sexualitatea in Tao reincarca bateriile

 Sexualitatea, in conceptia taoista are rolul de a face sa circule ch'i (energia vitala) de la organele sexuale la creier, pentru a regenera organismul. Deci iata ca energia sexuala reincarca bateriile. Femeile isi iau forta din ovare iar barbatii din sperma. Prin procesele tainice de transformare a energiei care are loc in timpul actului sexual, atat sperma cat si secretiile specifice la femeie devin efervescente si incep sa ascensioneze catre zona capului. Acest proces de ascensionare al energiilor catre planurile superioare ale fiintei, are loc datorita unei atentii staruitoare care face ca energiile sa urmeze ceea ce puterea mentala comanda. Aici nu este vorba de focalizarea asupra zonelor genitale, ci asupra energiei care trebuie sa fie directionata catre in sus. Astfel va beneficia  intreg corpul de pe urma energiilor sexuale care nu vor mai fi pierdute prin ejaculare la barbat si nici prin descarcarea specifica la femeie.

 

In Tao este importanta adoptarea unui stil de viata sanatos

secretele sexualitatii taoiste 2 Taoistii erau medici interesati de bunastarea holistica a corpului considerandu-l ca fiind un templu sacru deosebit de valoros. Viata sexuala implinitoare si fericita era considerata o compozanta esentiala a sanatatii organismului. Astfel ca sexualitatea isi gasea locul ei important in practica spirituala a Tao-ismului si nu era o practica izolata. Sexualitatea era cuprinsa astfel intr-un concept mai global, alaturi de o alimentatie sanatoasa, practici specifice precum tai-chi sau Gi-Kong, toate acestea fiind esentiale pentru a mentine corpul cat mai sanatos, in vederea unei vieti sexuale implinite. Alimentatia in Tao avea si are un rol important, aceasta ajutand enorm mai ales pe barbati sa ajunga la controlul deplin al functiei sexuale. Fara o alimentatie naturala, bazata pe fructe si legume crude care sa aduca un mare aport de energie in organism, controlul ejacularii devine aproape de neatins. Aceasta, pentru ca diferitele toxine din alimente sau droguri (cum ar fi: cafea, alcool, totun etc) optureaza meridianele energetice ale corpului si nu permit ascensionarea energiei sexuale spre centrii superiori.

 

Ejacularea in Tao este considerata o pierdere inutila de energie sexuala

 In taoism, barbatul trebuie sa-si suprime total dorinta de ejaculare, sa traiasca placerea si pasiunea frenetic, dar sa nu se lase dominat de acestea. Ejacularea nu este considerata extazul amoros, ci este asimilata cu o pierdere inutila de energie care mai tarziu duce la depresie. Un accent deosebit se pune pe orgasmul feminin multiplu si amplu. Pentru aceasta, barbatul trebuie neaparat sa devina stapanul perfect al functiei sale sexuale, pentru ca actul amoros sa dureze suficient de mult si sa permita intrarea femeii in stari din ce in mai intense de orgasm. Pe masura ce actul sexual se prelungeste, iar barbatul reuseste sa-si suprime ejacularea, el descopera ca incepe sa experimenteze si el starea de orgasm in care ejacularea nu mai apare. Aceasta inseamna ca barbatul respectiv a atins un control bun al ejacularii si a reusit sa separe stare de orgasm de ejacularea. Pentru a atinge o asemenea performanta el trebuie sa practice diferitele metode pe care traditia Tao o pune la dispozitie. Astfel este atinsa starea de Tao, starea de perfecta unitate intre yin-yang, soare-luna, barbat si femeie, fiind acum amandoi unificati cu intregul Univers si cu totul.

Comentarii   
Sandutza
+1 # Sexualitatea taoistaSandutza 16-09-2013 17:00
Ma bucur foarte mult ca am gasit acest articol pe site-ul dvs.
Am citit de-a lungul timpului diverse carti despre sexualitatea taoista si m-am simtit atrasa de acest mod de a privi sexualitatea, de a te focaliza asupra energiei care circula in corp in timpul sexului, asupra schimbului energetic dintre cei doi iubiti in timp ce fac sex.
Practic de ceva vreme aceasta arta de a avea orgasm fara a ma descarca, exact cum scrieti aici in articol, si trebuie sa va marturisesc ca nu exista grad de comparatie intre orgasmul singular in urma caruia apare descarcarea energetica sau ejacularea, si orgasmul multiplu fara descarcare, cel pe care se pune accent in sexualitatea taoista. Acesta din urma imbunatateste enorm de mult calitatea vietii sexuale, ma simt mai fericita, mai plina de energie, simt ca am inflorit de cand traiesc acest orgasm multiplu.
Si ma bucur enorm ca vad ca se vorbeste din ce in ce mai mult despre asta.
Va multumesc
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
tavi
0 # RE: Secretele sexualitatii taoistetavi 09-10-2013 10:34
Ejacularea duce la depresie? Eu stiam ca e invers.
Imi puteti recomanda niste carti despre aceste practici? Am tot auzit de ele si as fi curios sa aflu mai multe?
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Clariss
0 # RE: Secretele sexualitatii taoisteClariss 09-10-2013 10:36
Totuși, pentru a stapani astfel de practici sexuale taoiste, este nevoie de multa răbdare, exercițiu si cred ca si meditație.
In orice caz, am auzit de sexualitatea taoista si se pare ca știau chinezii ce știau!
Răspunde | Răspunde cu citat | Citat
Adaugă comentariu


Codul de securitate
Actualizează

Mai poți citi despre Tradiții spirituale amoroase

Tradiții sexuale neobi…

  Tradiții sexuale neobișnuite în lume  Sexul ocupă un loc important în v...

Urcarea pe culmile plac…

  Urcarea pe culmile plăcerii  Ce zici? Vrei să urci pe culmile plăcerii sau să sim...

Sexul si Feng Shui

                &nbs...

Sfaturile lui Sou - Nu

  Sfaturile lui Sou-Nu catre Houang-Ti, imparatul galben  Sfaturile lui Sou-Nu dau o imp...

3 posturi ale placerii …

            Secretele sexualitatii taoiste&n...

Tantra-traieste extazul…

              Traieste extazul sup...

Secrete din Kamasutra

                &nbs...

Ritualuri sexuale

                &nbs...

Sexualitatea Tantrica s…

   Tantrismul, conjugarea sexualitatii cu spiritualitatea  Nascut in India acu...

Orgasmul tantric

                &nbs...

Secretele sexualitatii …

                    ...

Pozitii sexuale din Kam…

             Kamasutra – opera de...