Rețete raw vegane

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine

 

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine

Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine  În ciuda dimensiunii lor mici, semințele de chia sunt pline de substanțe nutritive, fiind o sursă bogată de  omega-3 acizi grași (32%), care ajută la creșterea colesterolului HDL (colesterolul bun care ajută la protejarea inimii). Are o cantitate mare de proteine (21%) având un raport echilibrat de aminoacizi esenţiali, ceea ce o face o sursă completă de proteine și depășește afinele prin conținutul ridicat de antioxidanți.

 28 grame de semințe de chia conține 138 de calorii, 8 grame de grăsimi, 12 grame de carbohidrați, 10 grame de fibră și 5 grame de proteine, pe zi, oferă 18 % din necesarul de calciu, 27 % din fosfor, 30 % mangan și cantități mai mici de potasiu, zinc și cupru. Comparativ cu semințele de in, semințele de chia oferă o cantitate mai mare de omega-3, calciu, fosfor și fibre.

 Semințele de chia joacă un rol important în reglarea nivelului de insulină, ceea ce o face ideală pentru persoanele care suferă de diabet.

 Recomandarea zilnică de semințe de chia este de 30 grame pentru bărbați și este de 21 grame pentru femei.

Citește mai mult:Budincă raw vegan din semințe de chia cu zmeură și afine

Raffaello raw vegane

 

Raffaello raw vegane

Raffaello raw vegane

 Raffaello raw vegane sunt delicioase și hrănitoare, datorită conținutului de cocos.

 Nuca de cocos este o sursă nutritivă datorită conținutului de grăsime, care reprezintă peste o treime din greutatea fructului copt, carbohidrați (6.23 %), proteine (3,33%), săruri minerale, în special magneziu, calciu și fosfor. Aproape o treime din populația lumii depinde de nuca de cocos, fiind foarte economă și sănătoasă.

 În medicina tradițională, nuca de cocos este utilizată pentru a trata o mare varietate de probleme de sănătate, inclusiv următoarele: abcese, astm, bronșită, chelie, vânătăi, arsuri, răceli, constipație, tuse, hidropizie, dizenterie, durere de urechi, febră, gripă, gingivită, gonoree, menstruaţie neregulată sau dureroasă, icter, pietre la rinichi, păduchi, malnutriție, greață, erupții cutanate, scabie, scorbut, infecții ale pielii, dureri în gât, sifilis, durere de dinți, tuberculoză, tumori,ulcere, stomac deranjat, slăbiciune și răni.

Citește mai mult:Raffaello raw vegane

Conopidă cu maioneză raw

 

Conopidă cu maioneză raw

Conopidă cu maioneză raw Conopida face parte din categoria legumelor crucifere, considerată cea mai delicată şi mai digerabilă dintre verze. Conopida conţine provitamina A (beta-caroten), vitaminele B, C şi E. Este o sursă bogată de potasiu şi oligoelemente, cum ar fi zincul, manganul, cromul, cuprul şi seleniul.

 Conţinutul scăzut de sodiu, potasiul din plin şi lipsa grăsimilor face din conopidă una dintre cele mai eficiente alimente pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare sau ale sistemului circulator. Reglează tranzitul intestinal, atât în caz de constipaţie cât şi în caz de diaree. Deoarece este foarte digerabilă, mai mult decât orice altă cruciferă, este indicată persoanelor cu afecţiuni digestive (gastrită, ulcer, etc).

 

 

O rețetă ușoară și sățioasă

 Ingrediente : 1 conopidă mică, 1 ceapă roșie, 150 gr de semințe de floarea soarelui hidratate, 50 gr caju hidratat, 1 lingură de muștar raw, zeama de la o lămâie, 50 ml apă, 1 cățel de usturoi, 50-75 ulei de floarea soarelui presat la rece, sare marină (după gust).

Citește mai mult:Conopidă cu maioneză raw

Tort raw vegan de vanilie și cacao

 

Tort raw vegan de vanilie și cacao

Tort raw vegan de vanilie și cacao Acest tort raw vegan de vanilie și cacao este delicios și sățios și poate fi consumat cu succes de persoanele care suferă de diabet, înlocuind mierea cu siropul de agave, care are indicele glicemic scăzut.


Ingrediente blat:

 - 200 gr nuci românești
 - 200 gr curmale hidratate 
 - 1 vârf de scorțișoară
 - 1 linguriță extract de vanilie
 - 2 linguri de cacao bio


Mod de preparare:

 Într-un robot cu lamă S se pun toate ingredientele şi se mixează toate, se unge tava cu ulei de cocos şi se adaugă compoziția. Se pune la congelator până preparați crema.

Citește mai mult:Tort raw vegan de vanilie și cacao

Salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie

 

Salată raw vegană de germeni de fasole mung roșie

Salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie Fasolea mung este una dintre leguminoasele care se consumă în cantități mari în bucătăria asiatică. Fasolea mung este de 2 feluri – roșie și verde. Germenii de fasole mung conțin o cantitate mare de proteină vegetală (20 %) și o gamă completă de vitamine (A, B1, B3, B6, B12, C, E) și săruri minerale ( Ca, Mg, Fe, Zn, Cu, P, K), fiind ideală pentru bucătăria raw vegană. Consumul săptămânal de fasole mung duce la scăderea incidenței bolilor cardiovasculare cu până 20 %. Cu fasolea mung se pot face tot felul de combinații: de la clătite până la mâncăruri tradiționale. Această salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie este nutritivă și sățioasă datorită conținutului ridicat de vitamine, minerale, proteine, omega 3 și omega 6 (semințele de cânepă).

Citește mai mult:Salată raw vegană din germeni de fasole mung roșie