Rețete raw vegane

Tort raw de ciocolată și mentă

 

Tort raw de ciocolată și mentă

Tort raw de ciocolată și mentă Acest tort raw din ciocolată și mentă este delicios și sățios și poate fi consumat cu succes de persoanele care suferă de diabet, înlocuind mierea cu siropul de agave, care are indicele glicemic scăzut.

Ingrediente

Blat:

 - 150 gr tărâţe de ovăz/fulgi de ovăz

 - 100 gr nuci autohtone

 - 100 gr curmale hidratate

 - 50 gr smochine hidratate

 - 1-2 linguri de sirop de agave (opțional)

 - 2 linguri pudra de roșcove/ cacao bio

 - ½ păstaie de vanilie/1 linguriță extract de vanilie

Citește mai mult:Tort raw de ciocolată și mentă

Lapte mistuit de raw

 

Lapte raw din migdale, nuci, caju

Lapte mistuit de raw O întreagă armată te va ajuta pe tot parcursul unei zile agitate şi fără energie.  Migdalele sunt pline de vitamine, proteine și fibre, și sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate. Migdalele reușesc să reducă nivelul colesterolului din sânge. Vitamina E este un antioxidant puternic, ce apără organismul de factorii externi. Consumul recomandat este de maxim 10 migdale crude (hidratate) pe zi.

 Nucile, datorită substanțelor active, sunt foarte bune asupra vaselor de sânge care irigă creierul ( îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare). Au un conținut ridicat acizi grași de omega 3, fiind indicate pe perioada iernii.

 Datorită conținutului ridicat de magneziu, caju ajută la scăderea presiunii arteriale din sânge, prevenind astfel bolile de inimă.

Citește mai mult:Lapte mistuit de raw

Ciocolată raw umplută cu nuci și fructe uscate

 

Ciocolată raw umplută cu nuci și fructe uscate

Ciocolată raw umplută cu nuci și fructe uscate Untul de cacao care este obținut din semințele de cacao, are un conținut bogat în vitamine (A, E, K – ajutând la regenerarea pielii) și acizi grași (omega 3 și omega 6), fiind foarte eficient în alimentație și în produsele cosmetice (echilibrează tonul pielii, menţine ph-ul pielii, elimină roşeaţa şi calmează iritaţiile).

 Imaginați-vă o ciocolată sănătoasă, nutritivă și delicioasă, pe care s-o puteți prepara acasă. Se face în maxim 30 de minute și este gata de savurat într-o oră. Când depuneți efort fizic sau intelectual, ciocolata vă oferă energia de care aveți nevoie, eliminând senzația de prea mult dulce.


Ingrediente:

 - 100 gr unt de cacao bio;
 - 80 gr ulei de cocos bio;
 - 50 gr pudră de roșcove/ cacao bio;
 - 50 gr sirop de agave ;
 - ½ păstaie de vanilie ( se folosește miezul de la vanilie) sau 2 linguri extract de vanilie;
 - nuci românești, caju, migdale,semințe de chia, alune de pădure, semințe de floarea soarelui, goji, stafide, curmale (se macină într-un robot cu lamă S și se pune la frigider).

Citește mai mult:Ciocolată raw umplută cu nuci și fructe uscate

Vinete vegane cu tahini

 

Vinete vegane cu tahini

Vinete vegane cu tahini Datorită efectului lor diuretic, vinetele coapte sunt adecvate pentru persoanele care au avut pietre la rinichi și care doresc să prevină reapariția acestora.

 Pulpa vinetei, care este, din punct de vedere botanic, un fruct, conține carbohidrați, foarte puțină proteină și aproape deloc grăsimi. Vitaminele și mineralele sunt în cantități mici, cele mai importante fiind potasiul, calciul, sulful, fierul și vitamina C și B.

 Vânăta crește producția de urină, stimulând capacitatea de filtrare a rinichilor. Este benefică pentru persoanele care suferă de digestie lentă și dispepsie biliară.

 Vânătă este ușor laxativă datorită conținutului de celuloză (fibră vegetală).

Citește mai mult:Vinete vegane cu tahini

Guacamole raw vegan

 

Guacamole raw vegan

Guacamole raw vegan Studiind compoziția fructului de avocado - vitamina K (26%), acid folic (20%), vitamina C ( 17%), potasiu (14%), vitamina B5 (14%), vitamina B6 (13%) și vitamina E (10%), putem trage concluzia că este unul dintre cele mai hrănitoare fructe. Avocado conține o proporție foarte mică de apă (74,2 % sau mai puțin) comparativ cu cantitatea de apă care se găsește de regulă într-un fruct proaspăt. Acesta este un indiciu al faptului că avocado este un fruct concentrat, cu o capacitate nutrițională și calorică ridicată, anumite soiuri ajungând până la 200 kcal/100 de porție comestibilă. Când se folosește în locul brânzei în salate, rezultă o reducere semnificativă a nivelului de calorii, grăsimi saturate, colesterol și sodiu.

Citește mai mult:Guacamole raw vegan