Importanţa preludiului in relatiile de cuplu
Energia masculină si energia feminină au naturi diferite – complementare – ÅŸi se manifestă foarte diferit. În tradiÅ£ia chineză se spune că energia masculină are natura focului ÅŸi energia feminină are natura apei. În cazul unei interacÅ£iuni sexuale, energia masculină devine foarte rapid efervescentă, tot aÅŸa precum focul se aprinde foarte uÅŸor ÅŸi la fel de uÅŸor îÅŸi încetează manifestarea. Este cunoscut faptul că bărbatul devine foarte uÅŸor excitat. Energia feminină intră mai lent în stare de efervescenţă – femeia are nevoie de mai mult timp pentru a fi pregătită de interacÅ£iunea sexuală – dar se ÅŸi menÅ£ine astfel un timp mai îndelungat.
Din acest motiv, datorită diferenÅ£elor dintre modul de manifestare ale celor două tipuri de energii, apare necesitatea unei perioade de timp acordată armonizării celor doi iubiÅ£i înaintea inceperii actului sexual propriu-zis, perioadă cunoscută sub numele de preludiu.
DeÅŸi mulÅ£i privesc preludiul ca fiind doar o modalitate prin care bărbatul îÅŸi pregăteÅŸte partenera pentru un contact sexual, ÅŸi-l consideră ca fiind necesar mai ales femeii, acesta este o etapă esenÅ£ială în procesul de iubire intimă, fiind la fel de necesar ÅŸi bărbatului. În lipsa unui preludiu, bărbaÅ£ii nu au suficient timp pentru a fi complet excitaÅ£i, pentru a menÅ£ine o erecÅ£ie fermă pentru penetrare sau pentru un act sexual prelungit. Iar femeia, fără preludiu nu va obÅ£ine nivelul de excitare necesar pentru a-ÅŸi pregăti corpul ÅŸi mintea pentru activitatea sexuală: vaginul femeii produce în timpul preludiului lubrefierea necesară pentru o penetrare facilă, altminteri actul sexual poate fi dureros sau chiar imposibil.
Åži acestea reprezintă doar partea fizică a preludiului. Pentru că preludiul nu este doar o pregătire fizică a interacÅ£iunii sexuale, ci ÅŸi cel care face posibilă conexiunea emoÅ£ională dintre parteneri. De aceea este foarte important ca el să nu fie realizat pe fugă sau în grabă, el fiind un moment cheie pentru a crea, hrăni ÅŸi întări legătura intimă dintre doi oameni ca ÅŸi pentru crearea unei efervescenÅ£e a emoÅ£iilor ÅŸi sentimentelor acestora, pentru a trezi dorinÅ£a ÅŸi pasiunea.
Practic, preludiul începe imediat ce unul dintre iubiÅ£i, sau chiar ambii, îÅŸi dezvăluie intenÅ£iile, astfel că atingerea mâinilor, a picioarelor, contactul vizual profund, miÅŸcările lascive ale corpului, conversaÅ£ia erotică, cuvintele ÅŸoptite la urechea celuilalt, sărutul, reprezintă doar câteva din acÅ£iunile preliminarii care se aplică cu mult înaintea ajungerii la contactul sexual, sau chiar într-un spaÅ£iu intim.
În ceea ce priveÅŸte durata preludiului, acesta este un lucru personal ÅŸi depinde de cei doi parteneri; în general femeile preferă ca acesta să aibă o durată mai mare. Contactul sexual trebuie să înceapă atunci când ambii parteneri au atins punctul maxim al excitaÅ£iei ÅŸi îÅŸi controlează cu greu dorinÅ£a sexuală.