Cum purificam cristalul

 

Purificarea cristalelor

cum purificam cristalul

 Pentru aceia dintre dvs. care preferă cristaloterapia și vor să beneficieze de puterea minunată a cristalelor, trebuie să știți că aceasta nu se poate face oricum. Cristalele trebuie purificate imediat după ce au fost achiziționate ori primite. Nu este bine să purtăm cristalele fără ca acestea să fi fost înainte purificate, deoarece toate energiile negative ale persoanelor cu care cristalul a intrat în contact se vor transmite organismului nostru.

 

De ce trebuie purificat cristalul ?

 Cristalele ne pot fi de un real folos în viață. Cristalele sunt de fapt adevărate catalizatoare de energii, care atrag și acumulează energiile din jur, și emit energii pozitive către noi. Cristalele trebuie din când în când să fie curățate, eliberate de energiile ce s-au strâns în ele, mai ales de energiile negative ale purtătorului.

Aceste energii negative nu trebuie să rămână blocate în cristal, ci trebuie eliberate iar cristalul purificat. Înainte de a purta cristalul pentru prima oară, cristalul trebuie obligatoriu purificat. Chiar dacă cristalul a venit într-o cutiuță frumoasă, sigilată, dacă ați primit-o în dar, ca și moștenire, ori dacă ați cumpărat-o de pe un site sau dintr-un magazin, acel cristal a trecut prin zeci de mâini înainte de a ajunge la dvs. Mai ales dacă primiți o bijuterie cu piatră semiprețioasă, spre exemplu un pandantiv ori un inel, trebuie purificată. O bijuterie moștenire de familie a acumulat în ea, spre exemplu, ghinioane, bucurii, blesteme de familie, suferințe, iar dvs. trebuie să vă puneți propria amprentă pe cristalul pe care urmează să îl purtați.

 

Metode de purificare ale cristalelor

 În primul rând, trebuie să alegeți piatra care vi se potrivește înainte de a o cumpăra și de a o purta. Consultați un specialist ori un site de specialitate de unde să vă puteți alege cristalul potrivit în funcție de zodia dvs., de nevoile dvs. și de ceea ce vă definește. Este posibil să aveți o bijuterie ori o piatră prețioasă sau semiprețioasă în casă pe care nu ați purtat-o și nu ați remarcat-o, așadar, alegeți cea mai bună piatră pentru dvs. Învățați câte ceva despre cristale întâi, și apoi urmează purificarea. Spălați cristalul cu apă curentă (de la robinet, plată, minerală), cât mai bine pentru a îndepărta impuritățile, sau puteți folosi chiar o cârpă ori o periuță moale pentru a nu zgâria cristalul. Așezați mai apoi cristalul într-un bol de sticlă ori de cristal (sau un pahar) cu apă curată, fartă și răcită, sau cu apă de mare, de izvor, de ploaie, de la o sursă sigură. Turnați sare grunjoasă încât să realizați o soluție salină de concentrație mare și lăsați cristalul vreme de o săptămână ori peste noapte în bol, cât mai ferit posibil de agitația din casă. Mai puteți purifica cristalul cu un alt cristal, și anume se poate lăsa cristalul în apropierea unui cristal brut, deja purificat ori cu ajutorul lămpilor pentru cromoterapie. Mai puteți îngropa cristalul pentru câteva zile în pământ sau îl puteți expune la soare (la apus sau la răsărit vreme de jumătate de oră) sau la lumina lunii. Cristalele se mai pot purifica și cu ajutorul petalelor de flori (trandafir, lavandă, rozmarin), astfel că se lasă cristalul acoperit de acestea vreme de câteva ore, sau se mai poate acoperi cu nisip pus.

 

Care sunt următorii pași după ce cristalul a fost purificat

 După purificarea cristalului, este important să nu lăsați pe nimeni să îl atingă, deoarece în caz contrar se repetă procedeul de purificare (ajunge și spălarea cu apă curentă vreme de câteva minute). După perioade de boală, de stress, după perioade mai aglomerate, cristalele se purifică. După purificare, cristalul se ține în mână câteva minute și se încarcă cu energie pozitivă de la dvs. Puteți asculta și o muzică liniștită, relaxantă, puteți face aromoterapie, puteți aprinde bețigașe parfumate și vă puteți conecta cu cristalul. Purtați în permanență cristalul cu dvs ca și bijuterie, în geantă, într-o punguță special confecționată pentru acesta, sub pernă, etc. Nu este bine să tratați cristalul cu indiferență, ci acesta va face parte din viața dvs. și din întreaga dvs. ființă. Folosiți-l și în cristaloterapie, masând ușor zonele pe care le simțiți dureroase ori tensionate cu cristalul, și folosiți-l mai ales în vreme de supărări, în momente dificile, la oboseală, în perioade de boală, stresante, emoționante. Țineți cristalul în mâna stângă pentru a primi energie pozitivă și în mâna dreptă pentru a elibera energia negativă. Puteți face un gest frumos și pentru cineva aflat în situații grele, ținând cristalul în mâna stângă și transmițându-o energia pozitivă. Nu uitați să purificați cristalele periodic și să le purtați cu mândrie și cu dragoste și respect față de puterile acestora.

Mai poți citi din Arta Divinației

Cum ne putem folosi de …

  Cum ne putem folosi de energia cristalelor?  Cristalele ar trebui să facă parte din viața n...

Numerologia, ştiinţa …

  Vrei să știi mai multe lucruri despre tine? Numerele îți pot spune tot ce vrei să ...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Rubinul semiprețios  Cu toții am auzit despre rubin. R...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Piatra soarelui  Piatra soarelui are mai multe nuanțe, ...

Puterea cristalelor- Pi…

  Puterea cristalelor- Piatra Lunii  Piatra lunii este o piatra translucidă, ce poate...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Opalul  Opalul este o piatră semiprețioasă  cu u...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Lapis Lazuli (Lazulit)  Lapis Lazuli este o piatră semi...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Jadul, Jadeit  Jadul sau jadeitul este una din pietrele ...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Coralul  Coralul este o piatră semiprețioasă ce provi...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Smaraldul  Smaraldul este o piatră prețioasă superbă...

Puterea cristalelor - O…

  Puterea cristalelor - Onix  Onixul este o piatră semiprețioasă foarte des î...

Puterea cristalelor - A…

  Puterea cristalelor - Ametist  Ametistul poate fi recunoscut extrem de ușor după c...

Cum purificam cristalul

  Purificarea cristalelor  Pentru aceia dintre dvs. care preferă cristaloterapia și ...

Terapia cu cristale, Cr…

  Cristaloterapia la domiciliu  Energia pe care ne-o dau unele cristale este uimitoare...

Semnificatia visele in …

  Ce spun visele despre relația noastră de cuplu?  Visele fac parte din viața noast...

Astrologia zilei tale d…

  Ce spun astrele despre tine in functie de ziua in care te-ai nascut  Ziua in care te...

Numerologia te ajuta sa…

  Alege ziua perfecta datorita numerologiei  Care este ziua ideala pentru a te prezent...

Chiromantia

  Chiromanția  De câte ori nu am fost tentați să aflăm viitorul și ce se va...

Ghicitul în cafea

  Ghicitul în cafea  Ghicitul în cafea este o practică foarte veche, și ...

Interpretarea viselor

  Interpretarea viselor  Se spune că visul este limbajul sufletului. De asemenea, se ...

Grafologia - stiinta ca…

  Grafologia - știința care studiază scrisul  Puțini dintre noi știm faptul că s...

Numerologie - numarul d…

  Numărul destinului  Numerologia este o știință exactă ce se folosește la calcu...