Chiromantia

 

Chiromanția

Chiromantia ghicitul in palma

 De câte ori nu am fost tentați să aflăm viitorul și ce se va întâmpla în viața noastră? De câte ori nu am fi vrut să știm de dinainte care sunt persoanele potrivite în viața noastră, sau câți ani vom trăi, sau câți copii vom avea, ori ce fel de carieră ni se potrivește? Cu mici excepții, fiecare om și-ar dori să afle mai mult sau mai puțin astfel de lucruri, pentru a avea o viață mai plăcută și pentru a trăi cu sentimentul de o oarecare siguranță. Însă siguranța zilei de mâine nimeni nu ne-o poate garanta, putem totuși să ne consultăm cu un specialist în chiromanție care ne-ar putea oferi câteva informații generale prețioase pentru noi. Însă prin specialist a nu se înțelege ghicitoare ori doamne de o moralitate îndoielnică. Chiromanția este o știință studiată îndelung de către specialiști și nu se face „după ureche„, din auzite, ori din străbuni. Nu există vreun talent ascuns pentru a ghici viitorul în palmă, ci mai degrabă ani buni de practică și învățare a legilor acestei științe.

 

Ce este chiromanția?

 Cu toții cred că știm că această știință ezoterică ocultă, chiromanția, este de fapt, ghicitul în palmă, în limbaj popular. Denumirea provine din grecescul cheir – mână și manteia – prevestire, și așa cum ne putem da seama, chiromanția se referă la prezicerea viitorului unei persoane numai pe baza liniilor din palme. Chiromanția datează încă din epoca de piatră, iar mărturie stau palmele umane reprezentate în picturile rupestre, indicând interesul manifestat de oamenii acelor timpuri față de palme.

Este greu să credem în ziua de azi în astfel de științe, însă am putea încerca să ne folosim de ele, măcar pentru amuzament. Chiromanția ne poate învăța să descifrăm liniile palmei și să aflăm astfel ce secrete stau ascunse în personalitatea noastră, ce momente cruciale avem de înfruntat și de ce să ne ferim. Destinul se citește în ambele palme, însă mâna stângă ne arată ce soartă ne-a fost hărăzită, în vreme ce mâna dreaptă ne arată modificările pe care le aducem destinului.

 

Cât voi trăi? Linia Vieții

 Linia Vieții este poate cea mai importantă linie din palmă. Aceasta înconjoară oarecum degetul mare, până la încheietura mâinii, uneori. Contrar a ce se credea înainte că linia vieții ne arată cât de mult vom trăi, ei bine, de fapt linia vieții ne arată mai mult calitatea destinului decât numărul de ani pe care îi avem de trăit. Așadar, cu cât avem o linie a vieții mai accentuată, cu atât vom avea un parcurs mai frumos al vieții, o sănătate de fier, o familie reușită și o carieră mulțumitoare. Pe de altă parte, dacă aceasta este scurtă și subțire, putem vorbi de un individ predispus la boli, depresii și un caracter mai slab.

 

Linia inimii

 Linia inimii este de asemenea foarte importantă. Aceasta brăzdează partea de sus a palmei, chiar sub degete, linia inimii ne arată capacitatea de a iubi, amplitudinea sentimentelor dar și caracterul nostru erotic. De asemenea, o linie frumoasă, fără accidente și colorată, normală, arată o dragoste normală și o fericire conjugală, precum și prieteni sinceri, în vreme ce o linie foarte mare, ramificată, ne arată că avem de-a face cu o persoană sensibilă.

 

Linia capului

 Linia capului se află în mijlocul mâinii și este linia activității cerebrale. Aici putem vedea sănătatea noastră psihică. Spre exemplu, absența totală a acesteia poate indica mai degrabă o moarte accidentală. O linie scurtă și lipsită de caracter poate denota o viață destul de necăjită, fără preocupări or oportunități mari. Linia capului înclinată spre linia vieții este semn de fericire sigură.

 

Palma și forma acesteia

 Forma mâinii este destul de importantă în chiromanție. Aceasta denotă atât trăsăturile intelectuale și personalitatea individului, cât și viața pe care o va trăi acesta. O palmă bine colorată, tandră, călduță, indică sănătate, sexualitate, sensibilitate și sinceritate în vreme ce o palmă uscată, slabă indică asprime de caracter. Palma largă este specifică analiștilor, în vreme ce palma lungă este caracteristică sinteticilor.

 

Degetele

 Degetele ne pot indica mai multe decât credem, conform chiromanției. Fiecare deget are semnificația lui și este împărțit în trei părți deosebit de importante.

 Degetul mare rezumă forța vitală și voința noastră. Prima parte a degetului mare semnifică energia, a doua logica, și a treia afecțiunea. Degetul gros care se aruncă pe spate indică o oarecare doză de lașitate, iar este bine să știm că oamenii care își țin degetul mare ascuns în palmă sunt de evitat.

 Inelarul este degetul care ordonă, arată, amenință, hotărăște ori atacă. Acesta este degetul lui Jupiter, conform chiromanției. Un inelar conic predispune la simplicitate, în vreme ce un inelar pătrat determină tendințe regulate, ordonate, burgheze. Inelarul de este lung, aveți ambiție răbdătoare, iar de este scurt, aveți o ambiție moderată.

 Degetul mijlociu reprezintă soarta, axa vieții și aparține muntelui lui Saturn. Un deget mijlociu ascuțit denotă lejeritatea de a studia și de a acumula informații. De este pătrat, avem de-a face cu un om extrem de disciplinat, iar de este lung, avem de-a face cu îndoiala de sine și cu fatalismul.

 Inelarul este degetul Soarelui, al iubirii, în simpatie cu inima, degetul artei și a idealului. Un inelar ascuțit denotă dispoziție spre estetic, spre frumos, iar de aveți inelarul conic, aveți succes în afaceri. Un inelar pătrat arată iubirea de avere. De este scurt, nu doriți glorie, de este lung, aveți dragoste pentru fast, cheltuieli și celebritate.

 Degetul mic sau auricularul este degetul flecar, al intuiției, al elocinței și al flerului. Dacă este pătrat, avem de-a face cu o persoană mai degrabă practică și rațională. De este scurt, ne putem gândi că persoana respectivă asimilează facil unele bunuri, iar de esre lung, avem de-a face cu un perfecționist.

 Acestea sunt doar câteva din trăsăturile pe care chiromanția le studiază. Aceasta este o artă foarte plăcută, nu foarte precisă însă deosebit de interesantă, și marele avantaj este că puteți să învățați și singur să descifrați din tainele acesteia.

Mai poți citi din Arta Divinației

Cum ne putem folosi de …

  Cum ne putem folosi de energia cristalelor?  Cristalele ar trebui să facă parte din viața n...

Numerologia, ştiinţa …

  Vrei să știi mai multe lucruri despre tine? Numerele îți pot spune tot ce vrei să ...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Rubinul semiprețios  Cu toții am auzit despre rubin. R...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Piatra soarelui  Piatra soarelui are mai multe nuanțe, ...

Puterea cristalelor- Pi…

  Puterea cristalelor- Piatra Lunii  Piatra lunii este o piatra translucidă, ce poate...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Opalul  Opalul este o piatră semiprețioasă  cu u...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Lapis Lazuli (Lazulit)  Lapis Lazuli este o piatră semi...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Jadul, Jadeit  Jadul sau jadeitul este una din pietrele ...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Coralul  Coralul este o piatră semiprețioasă ce provi...

Puterea cristalelor –…

  Puterea cristalelor – Smaraldul  Smaraldul este o piatră prețioasă superbă...

Puterea cristalelor - O…

  Puterea cristalelor - Onix  Onixul este o piatră semiprețioasă foarte des î...

Puterea cristalelor - A…

  Puterea cristalelor - Ametist  Ametistul poate fi recunoscut extrem de ușor după c...

Cum purificam cristalul

  Purificarea cristalelor  Pentru aceia dintre dvs. care preferă cristaloterapia și ...

Terapia cu cristale, Cr…

  Cristaloterapia la domiciliu  Energia pe care ne-o dau unele cristale este uimitoare...

Semnificatia visele in …

  Ce spun visele despre relația noastră de cuplu?  Visele fac parte din viața noast...

Astrologia zilei tale d…

  Ce spun astrele despre tine in functie de ziua in care te-ai nascut  Ziua in care te...

Numerologia te ajuta sa…

  Alege ziua perfecta datorita numerologiei  Care este ziua ideala pentru a te prezent...

Chiromantia

  Chiromanția  De câte ori nu am fost tentați să aflăm viitorul și ce se va...

Ghicitul în cafea

  Ghicitul în cafea  Ghicitul în cafea este o practică foarte veche, și ...

Interpretarea viselor

  Interpretarea viselor  Se spune că visul este limbajul sufletului. De asemenea, se ...

Grafologia - stiinta ca…

  Grafologia - știința care studiază scrisul  Puțini dintre noi știm faptul că s...

Numerologie - numarul d…

  Numărul destinului  Numerologia este o știință exactă ce se folosește la calcu...