Amenajarea dormitorului

 

Idei de amenajare a dormitorului

amenajarea dormitorului 1

 Dormitorul este camera în care ne simțim cel mai bine și în care ne petrecem o bună parte a timpului, cel puțin așa precizează specialiștii. Dormitorul este perfect pentru partidele de amor din miez de noapte, pentru duminicile leneșe în care răsfoim reviste sau ne uităm la un film bun, pentru o partidă zdravănă de joacă și gâdilat cu copiii, și lista poate continua. Dormitorul este locul unde ne putem simți noi înșine, unde ne putem relaxa și odihni, așadar nu trebuie să facem altceva decât să îl decorăm după bunul nostru plac, ținând totuși cont de câteva reguli. Fiecare are un stil aparte și nu totdeauna tot ceea ce i se potrivește unei persoane îi place și alteia. Spre exemplu, persoanele cu o viziune mai extravagantă ce preferă candelabrele mari și strălucitoare din cristale nu vor fi de acord cu veiozele din inox cu aspect industrial.

 

Confortul – prima opțiune in decorarea dormitorului

 Nu vă trebuie nimic altceva în dormitor decât să vă simțiți confortabil. Așadar, alegeți salteaua cea mai moale, pernele cele mai tari, sau cum vă place dvs. personal. De asemenea, și mobilierul trebuie ales cu grijă. O canapea extensibilă pare mereu o variantă ideală în ceea ce privește economia de spațiu, dar ce ne facem dacă nu dormim prea confortabil pe acea canapea? Trebuie să căutăm în permanență soluții ideale pentru a ne simți bine și pentru a ne bucura de un somn odihnitor, și nu numai. Dacă aveți însă spațiu foarte mare, atunci puteți amenaja dormitorul după bunul plac, și puteți alege un pat imens unde să vă simțiți confortabil. Și mobilierul ar trebui așezat în așa fel încât să nu vă încurcați de dulăpioare sau de măsuțe, sau chiar de scaune atunci când vă treziți noaptea. Totul trebuie să se bazeze pe confort, aceasta este prima opțiune pentru amenajarea dormitorului, de care trebuie să ținem seamă.

 

Decorează dormitorul după stilul propriu

amenajarea dormitorului

 Cine spune că trebuie să decorați dormitorul într-un fel anume? Sau cine spune că ce e la modă este neapărat și frumos sau plăcut pt dvs.? dormitorul trebuie decorat în stilul propriu. Dacă dvs. adoptați un stil mai simplu, de ce să împopoțonați dormitorul cu tot felul de vaze sau de candelabre inutile care nu faca altceva decât să atragă atenția? Sau de ce să puneți un tapet foarte încărcat? Folosiți-vă stilul personal. Alegeți un mobilier cât mai simplu, un dulap mare în care să vă puteți depozita toate hainele, o măsuță pentru televizor, un pat cât mai confortabil, noptiere cât mai mici pe care să vă puneți cele necesare lângă pat (o carte bună, un pahar cu apă, o cremă de mâini sau de față... Dacă însă adoptați un stil mai extravagant, atunci vă puteți gândi și la un pat cu tapiserie din piele, un candelabru cu multe cristale, un dressing elegant, o oglindă interesantă...

 

Culorile din dormitor

 Dormitorul nu ar trebui să fie în niciun caz o cameră sobră. Acesta ar trebui să aibă culori cât mai vesele, pastelate. Ideal este ca pereții să fie zugrăviți sau să alegeți un tapet de culoare deschisă, un vernil sau un gălbui, un oranj pal... Evitați să folosiți culorile foarte închise sau chiar foarte aprinse. Un dormitor roșu, oricât de tentantă ar părea ideea, vă poate produce o stare de real disconfort și de enervare. Nu neglijați nici culorile lenjeriei de pat și a pernelor. Achiziționați lenjeria de pat cât mai frumoasă și adaptată gusturilor dvs. și pernele în ton cu aceasta. Tablourile sau stickerele de pe perete, precum și o icoană nu ar trebui să lipsească din dormitorul dvs. precum și veiozele viu colorate. Iubiți soarele și culorile pentru a vă simți mai plini de viață! Decorați dormitorul cât mai vesel cu putință. Alegeți perdele șic și draperii la modă pentru seară, un fotoliu viu colorat sau un scaun mai neconvențional. Nu uitați nici de etajerele pentru cărțile dvs. de suflet și de florile din dormitor care vor da un aspect mai versatil și vor oxigena aerul din cameră. După o zi epuizantă, tot ce vă doriți este să vă refugiați în dormitor și să vă relaxați cu o carte bună sau cu un film bun. Amenajați totul cu bun gust în așa fel încât să vă simțiți „ca acasă„.

Mai poți citi despre Dormitor

Culorile din dormitor c…

  Culoarea înseamnă lumină  Vă simțiți fericit și împlinit în dormitor? Este o cameră ...

Un dormitor glamour şi…

  Un dormitor glamour şi foarte feminin  Eşti celibatară și îți dorești s...

Un dormitor in stil sca…

  Un dormitor în stil scandinav  Atunci când vine vorba despre stilul scan...

Dormitorul in culori re…

  Un dormitor de adulti in culori relaxante  Culorile relaxante sunt cea mai buna aleg...

Amenajarea dormitorului

  Idei de amenajare a dormitorului  Dormitorul este camera în care ne simțim ce...