Terariu de primavara – un strop de natura in casa ta
Terariul a fost si va fi mereu un element de decor impresionant dar si foarte in tendinte. Si nu e de mirare. Terariul este extrem de popular si vine cu un strop in plus de prospetime pentru interiorul casei. Terariul este de fapt verisorul acvariului. Este o mini reproducere a unui ecosistem care poate adaposti plante, minerale si insecte.
Un mini ecosistem la tine acasa. Un terariu de primavara este ceva special, o bucata de natura care revine la viata primavara, o bucata pe care o aduci la tine acasa. Plantele grase sunt ideale pentru un terariu. Acestea nu necesita foarte multe ingrijiri. Un terariu de primavara trebuie sa aiba muschi si flori- oxalis, feriga, zambile si muschi, pietricele, etc.
Terariul reprezinta deci o modalitate originala de a introduce plantele la tine in interior si de a-ti exprima dorinta de viata si de bucurie.
Orice vas de sticla se poate transforma intr-un terariu. Principiul este unul simplu – sa reproduci un mediu propice pentru viata plantelor. Toti sau toate care au un gust pentru detaliu vor gasi in crearea unui terariu o modalitate de a-si exprima creativitatea si delicatetea.
Baia se poate transforma si ea intr-o incapere simpatica pentru a adauga aici un terariu cu plante, cu conditia sa fie si o fereastra.
Iata alte trucuri pe care le poti pune in aplicare la realizarea terariului:
- in terariu incearca sa combini plantele si mineralele.
- evita pe cat posibil expunerea direct a terariului la soare.
- plantele aromatice pot fi folosite si ele la un terariu de primavara.
- poti crea un terariu si cu o singura floare – o orhidee, putin muschi si gata. O zambila si o narcisa arata si ele minunat singure.
- nu uita sa te folosesti si de pietricele pentru un drenaj mai bun.
- pietricelele si muschiul singure arata simpatic intr-un terariu.
- incearca si un terariu suspendat pentru un plus de originalitate.