Cum alegem bradul de Crăciun?
 Crăciunul se apropie cu pași repezi, cu toții ne lăsăm cuprinși de febra cumpărăturilor în această perioadă. Primul pe lista de cumpărături este bineînțeles bradul care, pe lângă faptul că reprezintă simbolul sărbătorilor de iarnă, ne umple casa cu o aromă proaspătă, de neegalat.
 Cu toții abia așteptăm ziua decorării bradului de Crăciun cu globuri, beteală și beculete. Însă, înainte de toate, trebuie să îl alegem. Iată câteva sfaturi care să te ajute în alegerea celui mai potrivit brad de Crăciun.
Diferitele specii de brazii
 Dintre diferitele specii de brazi naturali existente, cele mai populare sunt Nordmann și Epicéa. Nordmann este cea mai apreciată specie ca brad de Crăciun datorită aspectului și formei sale. Este o specie frumoasă, bogată în crengi, cu un aspect natural iar tulpina bradului este viguroasă. Epicéa este o specie populară care ne aduce în case magia de Crăciun datorită mirosului său de rășină. Însă pe lângă faptul că este fragil, se scutură repede. Nordmann este mai rezistent la căldura interioară însă nu are mirosul acela specific și este mai scump.
 Ideea este să alegi un brad de Crăciun care să reziste până în Ianuarie. Bradul trebuie să aibă o coroană bogată, să fie uniform pentru a fi cât mai decorativ cu putință. Trebuie să fii atent la crengile bradului care dacă nu arată foarte bine înseamnă că bradul acela nu a aut parte de un tratament tocmai potrivit.
Mărimea bradului
 Înainte de a alege un brad de Crăciun trebuie să te gândești și la locul în care îl vei așeza. Va fi așezat bradul într-un colț sau în mijlocul unei încăperi pentru a fi pus mai bine în valoare? Va fi așezat pe o masă sau direct pe sol? Trebuie să te gândești la toate aceste eventualități pentru ca bradul să nu atingă tavanul și să se integreze bine în încăpere ținând cont de suprafața acesteia. Ține cont de faptul că suportul va mai adăuga în jur de 15-20 de centimetri la înălțimea totală.
Prospețimea bradului
 Chiar dacă bradul de Crăciun nu este o legumă trebuie să te asiguri de faptul că alegi un brad proaspăt tăiat. Dacă e mai vechi se va usca repede și își va pierde culoarea și acele. Cea mai bună soluție este să freci crenguța unui brad între degete. Dacă aceasta se rupe treci la următorul. In plus, acele bradului trebuie să aibă un verde frumos, să fie lucioase.