Cuişoarele, un afrodisiac care rezolva problemele de erecţie si ejaculare precoce
Arborele de cuiÅŸoare este originar din Indonezia ÅŸi Filipine, dar se cultivă ÅŸi în Tanzania, Madagascar, estul Indiei ÅŸi Brazilia. De la acest arbore se culeg bobocii florali, care apoi se usucă la soare.
Utilizarea acestor muguri florali, a cuiÅŸoarelor, este foarte veche. Se spune că în jurul anului 266 î.e.n. ofiÅ£erii armatei chineze ar fi utilizat acest condiment pentru a combate mirosul neplăcut al gurii, în special înaintea conversaÅ£iilor cu împăratul. Se mai spune, de asemenea, că mugurii de cuiÅŸoare ar fi fost folosiÅ£i încă de mai bine de acum 2500 de ani, în dinastia Han, din China.
Este foarte posibil ca ÅŸi egiptenii să fi cunoscut ÅŸi să fi utilizat cuiÅŸoarele, pentru că s-au găsit lănÅ£iÅŸoare făcute din cuiÅŸoare, în unele dintre sarcofage. Grecii ÅŸi romanii au cunoscut, de asemenea, cuiÅŸoarele, căci ele apar menÅ£ionate în scrierile vechi, cum ar fi, de exemplu, cele ale medicului grec Aegineta Paulus. CuiÅŸoarele apar de asemenea descrise ÅŸi în tratatele arabe de medicină, cum ar fi cele ale lui Serapion sau cele ale lui Avicenna.
Utilizări ale cuişoarelor ca remediu naturist şi ca afrodisiac
În acest articol, vom menÅ£iona doar câteva, foarte puÅ£ine, dintre numeroasele efecte benefice ale cuiÅŸoarelor. Vom încerca astfel să ne axăm mai mult pe efectele lor afrodisiace ÅŸi pe efectele lor ca remediu naturist în tratamentul tulburărilor funcÅ£iei sexuale sau ale problemelor la nivelul organelor genitale.
Florile de cuiÅŸoare sunt foarte bogate în ulei volatil, ce are un puternic efect afrodisiac. În diferite perioade ale istoriei, oamenii au utilizat cuiÅŸoarele în special pentru parfumul lor specific, ce are un efect stimulent foarte puternic.
CuiÅŸoarele au fost ÅŸi sunt în continuare un remediu naturist foarte important ÅŸi valoros în medicina orientală. Ele au fost folosite în sud - estul Asiei din vremuri imemoriale, ca un remediu pentru combaterea multor boli, dar ÅŸi ca anestezic pentru eliminarea durerilor.
CuiÅŸoarele sunt de asemenea un bun antiseptic pentru cavitatea bucală ÅŸi conferă, în plus, o aromă ÅŸi un miros îmbietor gurii. Pentru efectele lor antiseptice deosebite, cuiÅŸoarele mai sunt folosite, în special în Asia, pentru combaterea diferitelor boli infecÅ£ioase, cum ar fi malaria, tuberculoza ÅŸi holera, dar ÅŸi pentru tratamentul afecÅ£iunilor intestinale.
Cuişoarele ca remediu naturist pentru tratamentul afecţiunilor de natură sexuală
Date fiind efectele lor puternice afrodisiace, cuiÅŸoarele sunt utilizate la scară largă, în special în Orient, pentru tratamentul tulburărilor funcÅ£iei sexuale, atât la femei, cât ÅŸi la bărbaÅ£i.
În cazul femeilor, cuiÅŸoarele sunt utilizate pentru a le spori dorinÅ£a sexuală, atunci când aceasta a fost cu mult diminuată, fie din cauze de sorginte nervoasă, fie din cauza tulburărilor alimentare, fie din alte motive.
În cazul bărbaÅ£ilor, cuiÅŸoarele sunt de un real folos mai ales atunci când există probleme de erecÅ£ie sau de ejaculare prematură.
Cum pot fi utilizate cuiÅŸoarele intern
Pulberea de cuiÅŸoare poate fi administrată sublingual, eventual în combinaÅ£ie cu miere de albine, sau chiar macerată în miere de albine. Pentru a obÅ£ine efecte afrodisiace, cuiÅŸoarele mai pot fi mestecate ÅŸi ca atare, o perioadă suficient de lungă de timp, fiind menÅ£inute apoi timp de câteva minute în cavitatea bucală.
CuiÅŸoarele mai pot fi administrate împreună cu scorÅ£iÅŸoara, cu ghimbirul sau cu cardamomul, în special sub formă de macerat în miere de albine, sau în apă de izvor. Mai pot fi macerate ÅŸi în vin alb sau în vin roÅŸu, sau pot fi adăugate în supă, în pâine, în prăjituri, în plăcinte, sau în alte preparate culinare.
Pentru un efect afrodisiac puternic, se poate servi vin alb sau vin roÅŸu condimentat cu cuiÅŸoare, cu puÅ£in timp înainte de întâlnirea amoroasă.
Cum pot fi utilizate cuiÅŸoarele extern
CuiÅŸoarele sunt de un real folos în tratamentul infecÅ£iilor vaginale, în special a celor cauzate de Candida albicans. În acest sens, se pot face spălături vaginale cu un litru de apă, în care s-au adăugat câteva picături de ulei esenÅ£ial de cuiÅŸoare.
Uleiul volatil de cuiÅŸoare, precum ÅŸi esenÅ£a de cuiÅŸoare, pot fi de asemenea folosite pentru împrospătarea respiraÅ£iei.
Precauţii şi contraindicaţii la consumul de cuisoare
Date fiind efectele lor stimulente foarte puternice, se recomandă consumul cu precauÅ£ie al cuiÅŸoarelor. Se recomandă chiar să nu se depăşească o doză de 1 gram pe zi. CuiÅŸoarele consumate în doze mult prea mari pot provoca dureri de stomac.
De asemenea, se recomandă să se folosească cu precauÅ£ie uleiul esenÅ£ial de cuiÅŸoare. Aplicat pe piele pentru perioade prea lungi de timp, acest ulei poate provoca arsuri, dermatită sau inflamaÅ£ii ale pielii. Uleiul esenÅ£ial de cuiÅŸoare, folosit intern, în doze mult prea mari, poate produce intoxicaÅ£ii ale organismului, putând afecta inclusiv sistemul nervos.
CuiÅŸoarele ÅŸi uleiul volatil de cuiÅŸoare sunt contraindicate copiilor cu vârsta sub 6 ani ÅŸi femeilor gravide. Se recomandă consumul cu precauÅ£ie al cuiÅŸoarelor ÅŸi în cazul persoanelor care suferă de gastrită, de ulcer gastroduodenal, de sindromul colonului iritabil, de colită iritativă, de boli ale ficatului, de alergii respiratorii, de boala Crohn, de boala Parkinson sau de epilepsie.