Afrodisiacele - generalitati

 

Plante ÅŸi alimente afrodisiace

afrodisiacele generalitati 2 La un anumit moment dat, într-o cultură sau în alta, aproape toate felurile de mâncare au fost considerate ca fiind afrodisiace. Se presupune că gustul mâncării, forma, proprietăţile chimice sau relaÅ£iile cu natura ar fi putut sau ar putea duce la desemnarea lor ca fiind sau nefiind afrodisiace. Dincolo de orice fel de speculaÅ£ii, dacă se doreÅŸte obÅ£inerea de efecte afrodisiace, plantele ÅŸi alimentele de evitat, care au într-adevăr efecte anafrodisiace, sunt cu mult mai puÅ£ine la număr, decât cele afrodisiace.

 Spre exemplu, sparanghelul, prazul, morcovul ÅŸi castravetele ar putea fi incluse la categoria „afrodisiace datorită formei”. De asemenea, se pare că, în antichitate, în culturile ÅŸi civilizaÅ£iile antice, fructele pământului erau asociate cu Mama Divină, cu Mama Natură ÅŸi, astfel, ÅŸi cu abilitatea omenirii de a procrea.

 

 În cele ce urmează vă vom prezenta, foarte pe scurt, câteva plante ÅŸi alimente afrodisiace. ReÅ£ineÅ£i faptul că unele dintre ele sunt afrodisiace mai ales datorită formei, altele mai ales datorită aromei lor, în timp ce altele mai ales datorită compoziÅ£iei lor chimice.

 

Ardeiul iute

 Consumul de ardei iute generează reacÅ£ii fiziologice în organism (cum ar fi transpiraÅ£ia, creÅŸterea ritmului cardiac ÅŸi intensificarea circulaÅ£iei sangvine), care sunt similare cu cele produse în timpul actului sexual. Capsaicina, conÅ£inută de ardeiul iute, este responsabilă pentru aceste efecte ÅŸi este, de asemenea, un foarte bun ameliorator al durerilor.

 

Avocado

 Arborele de avocado a fost numit „arborele cu testicule” de către azteci, deoarece fructele atârnă în perechi, semănând astfel cu testiculele masculine. În plus, fructul în sine, atunci când este tăiat în jumătăţi, arată precum organul sexual feminin, precum vaginul.

 

Bananele

 Pe lângă forma falică pe care o au bananele în sine, florile de bananier au de asemenea o formă falică. Bananele sunt bogate în potasiu ÅŸi în vitaminele din gama B, acestea fiind necesare pentru producÅ£ia de hormoni sexuali.

 

Busuiocul

 Busuiocul este o plantă cu răspândire în întreaga lume, fiind bine cunoscută pentru utilizările sale culinare. Atât în tradiÅ£ia hindusă, cât ÅŸi în alte tradiÅ£ii, busuiocul este considerat a fi una dintre cele mai sacre plante. Indienii au remarcat, de asemenea, faptul că busuiocul seamănă foarte mult, ca formă, cu organul genital feminin. În multe tradiÅ£ii populare, această plantă a fost ÅŸi este utilizată în descântecele de dragoste. În tradiÅ£ia folclorică românească, există expresia „a-ÅŸi pune busuioc în păr”, gest care le face pe femei să apară mult mai atractive faţă de bărbaÅ£i. Uleiul volatil de busuioc, în special, nu numai că este antidepresiv, dar are ÅŸi un puternic efect afrodiziac. Se spune că mirosul de busuioc ar fascina bărbaÅ£ii, ceea ce face chiar ca unele femei să-ÅŸi pudreze sânii cu pulbere de busuioc.

 

Cardamomul

 Cardamomul este un condiment aromat. Mai multe culturi îl apreciază ca fiind un puternic afrodiziac ÅŸi îl preÅ£uiesc pentru beneficiile sale ca remediu în tratarea impotenÅ£ei. Cardamomul este bogat în cineol, care creÅŸte aportul de sânge în porÅ£iunile unde este aplicat.

 

Castravetele

 Pe lângă forma sa falică, se presupune că mirosul de castravete stimulează femeile prin creÅŸterea afluxului de sânge către zona vaginului.

 

Ciocolata

 afrodisiacele generalitatiCiocolata a fost dintotdeauna asociată cu iubirea ÅŸi romantismul. Ea a fost descoperită, iniÅ£ial, în pădurile tropicale din America de Sud. CivilizaÅ£iile mayaÅŸe aveau un cult pentru arborele de cacao, pe care îl numeau „hrana zeilor”. Legendele spun chiar că conducătorul aztec Montezuma ar fi băut zilnic câte 50 de cupe de ciocolată pentru a-ÅŸi spori abilităţile sexuale.

 Mai mulÅ£i cercetători au studiat ciocolata ÅŸi au aflat astfel că ea conÅ£ine feniletilamină ÅŸi serotonină, două dintre substanÅ£ele chimice care activează zonele plăcerii din creier. Din acest punct de vedere, se poate spune că ciocolata este similară actului amoros, în sensul în care consumul de ciocolată ne face să ne simÅ£im bine. SubstanÅ£ele chimice amintite mai înainte sunt produse în mod natural de corpul nostru, atunci când suntem fericiÅ£i ÅŸi când ne simÅ£im iubitori sau pasionali. Ele induc astfel o stare de euforie, ca ÅŸi cum am fi îndrăgostiÅ£i. În plus faţă de aceste două substanÅ£e, cercetătorii de la Institutul de Åžtiinţă Neuronală (The Neuroscience Institute) din San Diego, California, spun că ciocolata mai conÅ£ine ÅŸi alte substanÅ£e, care contribuie la amplificarea efectului produs de serotonină ÅŸi de feniletilamină. Acestea nu cresc neapărat dorinÅ£a sexuală, însă, prin faptul că ne fac să ne simÅ£im bine, pot diminua inhibiÅ£iile ÅŸi ne pot ajuta să devenim mai receptivi la sugestiile de natură sexuală.

 

Coada ÅŸoricelului

 În mitologie, coada ÅŸoricelului este asociată zeului Hermes, eroului Ahile, precum ÅŸi zeiÅ£ei Afrodita. Se spune, de asemenea, că ar fi sub influenÅ£a planetei Venus, planeta iubirii. Coada ÅŸoricelului este folosită în magie, în special pentru a contacta sau pentru a găsi o anumită persoană. Pentru efectele lor afrodiziace, se pot mesteca tulpini crude de coada ÅŸoricelului, sau poate fi băut un ceai sau o infuzie din această plantă, cu câteva ore înainte de întâlnirea ÅŸi de fuziunea amoroasă. Se mai spune că coada ÅŸoricelului ar ajuta la trezirea empatiei dintre cei doi iubiÅ£i.

 

CuiÅŸoarele

afrodisiacele generalitati 3 De mai bine de 4000 de ani, oamenii ar fi obiÅŸnuit să mestece muguri decuiÅŸoare pentru a-ÅŸi împrospăta respiraÅ£ia. Se spune că în China antică oricine ar fi dorit să îi vorbească împăratului, trebuia să Å£ină în gură un cuiÅŸor. CuiÅŸoarele sunt un stimulent foarte puternic, ce a fost utilizat, de-a lungul vremurilor, atât ingerat, cât ÅŸi sub formă de ulei, pentru efectele sale afrodiziace. Datorită formei lor, cuiÅŸoarele sunt considerate un afrodiziac masculin prin excelenţă, în special în Asia. In Indonezia se obiÅŸnuieÅŸte ca părinÅ£ii să planteze un arbore de cuiÅŸoare atunci când aÅŸteaptă venirea pe lume a unui fiu, pentru ca amândoi să prospere, în timp ce vor creÅŸte împreună.

 

Echinacea

 Plantă originară din America de Nord, echinaceea este foarte apreciată pentru efectele sale curative. Indigenii au considerat-o ÅŸi o consideră ca fiind una dintre cele mai sacre plante vindecătoare. Echinaceea are efect tonifiant asupra cortexului suprarenal, care ajută la producerea de hormoni sexuali. În acest mod, echinaceea este un bun remediu împotriva impotenÅ£ei ÅŸi este de asemenea un bun afrodisiac.

 

Floarea soarelui

 Simbol al Soarelui, floarea soarelui are un conÅ£inut bogat în vitamina E, care are efect stimulator sexual în corpul uman. O modalitate de a ne bucura de efectele afrodiziace ale florii soarelui este acela de a bea ceai sau infuzie din petalele acestei minunate flori.

 

Ghimbirul

 Rude cu gladiolele, florile de un alb pur ale ghimbirului sunt considerate a fi un focar al iubirii, deoarece o femeie care poartă o astfel de floare aromată este nespus de atrăgătoare. ComercianÅ£ii egipteni au adus iniÅ£ial ghimbirul la Roma ca fiind un afrodisiac.

 

Hidromelul

 În epoca medievală, ÅŸi nu numai, oamenii obiÅŸnuiau să consume mied, sau hidromel, o băutură alcoolică pe bază de miere de albine, pentru a-ÅŸi amplifica dorinÅ£a sexuală. În Persia antică, cuplurile obiÅŸnuiau să bea hidromel în fiecare zi timp de o lună (ceea ce se numea „luna de miere”), după ce se căsătoreau, pentru a intra astfel în starea de spirit necesară unei bune căsnicii. Mierea de albine, ingredientul principal al miedului, este bogată în vitaminele B, necesare producÅ£iei de testosteron, precum ÅŸi în bor, element chimic care ajută organismul să metabolizeze ÅŸi să utilizeze estrogenul. Unele studii au arătat de asemenea că ar creÅŸte nivelul de testosteron din sânge.

 

Lemnul dulce

 afrodisiacele generalitati 4În China antică, oamenii utilizau lemnul dulce pentru a intensifica dragostea ÅŸi dorinÅ£a sexuală. Se pare că aroma sa specifică, mirosul său, are în mod special efecte stimulatoare. Alan R. Hirsch, doctor în medicină, director de neurologie la FundaÅ£ia pentru Tratamentul ÅŸi Cercetarea Mirosului ÅŸi a Gustului (în limba engleză, Smell and Taste Treatment and Research Foundation) din Chicago, a condus un studiu ce vizează modul în care diferite mirosuri stimulează excitaÅ£ia sexuală. Astfel a descoperit că mirosul de lemn dulce a crescut fluxul de sânge către penis cu 13 procente. Atunci când mirosul de lemn dulce a fost combinat cu cel de gogoÅŸi, procentajul a sărit la 32.

 

Menta

 Diferitele specii de mentă sunt printre cele mai cunoscute plante din întreaga lume. Romanii obiÅŸnuiau să se împodobească cu coroane realizate din această plantă, iar grecii o utilizau în templele lor, la ritualuri. Conform mitologiei antice, Hades (sau Pluto) s-a îndrăgostit de o nimfă cu numele de Mente. Persefona, soÅ£ia lui Hades, a aflat ÅŸi, din invidie ÅŸi gelozie, a transformat-o pe Mente într-o plantă, pentru a fi călcată în picioare de trecători. Hades nu a putut desface vraja Persefonei, dar i-a putut oferi Mentei o adorabilă aromă, dulce ÅŸi proaspătă, care să fie degajată ori de câte ori frunzele ei ar fi fost călcate în picioare. AÅŸadar, de foarte mult timp, toate speciile de mentă au fost considerate ca fiind stimulente sexuale ÅŸi afrodisiace foarte puternice. Uleiul esenÅ£ial de mentă aplicat pe piele, sau câteva frunze de mentă adăugate în apa de baie, au darul de a produce un parfum îmbietor.

 

Migdalele

 Se spune că Samson ar fi curtat-o pe Delilah cu ramuri frumos mirositoare de migdal. PerÅŸii antici aromau migdalele din borcane cu petale de flori de migdal, înainte de a le utiliza în deserturi.

 

Morcovul

 Morcovul, cu forma sa de falus, a fost asociat cu stimularea sexuală, încă din antichitate. Astfel, morcovul a fost utilizat, de către membrii familiilor regale din Orientul Mijlociu, în arta seducÅ£iei.

 

NucÅŸoara

 În China antică, femeile preÅ£uiau nucÅŸoara ca pe un afrodiziac. În cantităţi mari, însă, nucÅŸoara poate să producă efecte halucinogene.

 

Papaya

 Ca ÅŸi anasonul, papaya are efect estrogen, ceea ce înseamnă că acÅ£ionează precum hormonul sexual feminin estrogen. Papaya a fost utilizată ca remediu naturist pentru a provoca apariÅ£ia menstruaÅ£iei (în caz de amenoree) ÅŸi pentru a spori lactaÅ£ia, dar ÅŸi pentru intensificarea libidoului feminin în acest mod.

 

RoÅŸiile

afrodisiacele generalitati 1 RoÅŸiile mai sunt supranumite ÅŸi „merele iubirii”, dar nu pentru că ar fi avut la origine vreo legendă din care să rezulte efectul lor afrodisiac, ci din cauza unor erori de înÅ£elegere a numelui lor. Spaniolii au adus roÅŸiile din Lumea Nouă ÅŸi le-au denumit „manzana” sau mere, pentru că ei asta au crezut că sunt. La început roÅŸiile erau... galbene, aÅŸa că italienii le-au denumit „pomo d’or” sau mere de aur. La vremea respectivă, roÅŸiile, ca ÅŸi vinetele, erau considerate de unii ca fiind otrăvitoare, aceasta deoarece fac parte dintr-o familie botanică ce include ÅŸi specii toxice. Pentru a disocia roÅŸiile de reputaÅ£ia lor de alimente otrăvitoare, italienii le-au redenumit „pomo d’Moro”, ceea ce însemna „mere de la Moro, de la spanioli”. Ceva mai târziu, un francez care vizita Italia a întrebat despre numele acestui aliment mai puÅ£in obiÅŸnuit ÅŸi i-a înÅ£eles greÅŸit numele, înÅ£elegând că se numeÅŸte „pomme d’amour”, adică „mărul iubirii”. Numele înÅ£eles greÅŸit s-a răspândit cu rapiditate în Europa ÅŸi a devenit astfel sinonim, până în zilele noastre, cu fructul roÅŸu zemos cunoscut ca roÅŸie.

 

Schinduful

 Schinduful are reputaÅ£ia de a fi unul dintre cele mai vechi remedii ale omenirii ÅŸi a fost foarte apreciat de către egiptenii antici ÅŸi, de asemenea, ÅŸi de către Hipocrate. Schinduful este un excelent reîntineritor al întregului corp, un tonic bogat în minerale, precum ÅŸi un bun afrodisiac.

 

Scorţişoara

 Condiment care astăzi este aproape nelipsit din orice bucătărie, scorÅ£iÅŸoara are, de asemenea, o îndelungată tradiÅ£ie de folosire atât ca afrodisiac, cât ÅŸi ca remediu naturist. Se spune că scorÅ£iÅŸoara ar fi fost mreaja folosită de Regina din Sheba pentru a-l captiva pe Regele Solomon.

 

Seminţele de pin

 Încă din epoca medievală, seminÅ£ele de pin au fost utilizate pentru stimularea libidoului. SeminÅ£ele de pin sunt bogate în zinc, necesar producÅ£iei de spermă. De-a lungul secolelor, seminÅ£ele de pin au fost utilizate la prepararea poÅ£iunilor magice pentru dragoste. Savantul arab Galen recomanda să se consume 100 de seminÅ£e de pin înainte de a se merge la culcare.

 

Smochinele

 Smochinele se numără printre fructele care au efect afrodisiac cel puÅ£in datorită modului în care arată. O smochină deschisă seamănă foarte mult, după părerea multora, cu organele sexuale feminine.

 

Å¢elina

 Studiile au arătat că Å£elina îi face pe bărbaÅ£i să fie mai atrăgători pentru femei. Conform doctorului în medicină Alan Hirsch, autor al lucrării Scentsational Sex (joc de cuvinte în limba engleză, între termenii „scent”, care înseamnă „miros”, ÅŸi „sensational”, care înseamnă „senzaÅ£ional”), notează faptul că, atunci când cineva mestecă o tulpină de Å£elină, în felul acesta eliberează în gură molecule cu miros de androstenon ÅŸi androstenol, care apoi călătoresc prin partea din spate a gâtului, către nas. Odată ajunÅŸi acolo, feromonii cresc excitaÅ£ia, crescând astfel disponibilitatea erotică ÅŸi făcând corpul să transmită mirosuri ÅŸi semnale care fac un bărbat să devină mult mai dezirabil pentru femei.

 

Usturoiul

 Fie că vă vine să credeÅ£i sau nu, usturoiul a fost folosit pentru efectele sale afrodisiace încă de pe vremea Egiptului antic. A fost de asemenea utilizat, în acelaÅŸi scop, ÅŸi de către chinezi ÅŸi de către romani, dar nu numai pentru asta. Romanii, de exemplu, obiÅŸnuiau să îi ofere usturoi ca ofrandă zeiÅ£ei Ceres, zeiÅ£a fertilităţii. Tot romanii mai obiÅŸnuiau să fabrice poÅ£iuni de dragoste din usturoi zdrobit ÅŸi suc de coriandru. Mai mult, în vremurile de demult, în Tibet, călugării nu aveau voie să intre în mănăstire dacă au mâncat usturoi, datorită reputaÅ£iei usturoiului de a stârni pasiuni.

 

Vanilia

 Vanilia este un afrodisiac ce poate excita persoanele de ambele sexe, atât pe bărbaÅ£i, cât ÅŸi pe femei. Se spune că un bărbat care consumă puÅ£in extract natural de vanilie doar cu o oră înaintea actului amoros, nu va avea probleme cu impotenÅ£a, ci dimpotrivă, va fi foarte aprins ÅŸi foarte pasional. Vanilia conÅ£ine mult apreciata vanilină, al cărei gust ÅŸi al cărei miros predispun la apariÅ£ia trăirilor romantice.

Mai poți citi din Amorul si afrodisiacele

7 Alimente pentru o via…

  7 Alimente pentru o viață sexuală mai bună  Site-ul Health.com oferă o listă cu unele in...

Afrodisiac - Tribulus t…

  Tribulus terrestris, afrodisiac care rezolva problemele sexuale  Tribulus terrestris e...

AlimentaÈ›ia È™i viaÈ›a…

  AlimentaÈ›ia È™i viaÈ›a sexuală  AlimentaÈ›ia are un rol deosebit de important pentru...

Afrodisiac - Scortisoar…

  ScorÅ£iÅŸoara, un afrodisiac la îndemâna oricui  Arborele de scorÅ£iÅŸoarÄ...

Afrodisiac - Cuisoarele

      CuiÅŸoarele, un afrodisiac care rezolva problemele de erecÅ£ie si ej...

Afrodisiac - Cardamomul

  Cardamomul, un afrodisiac care creÅŸte potenÈ›a   Motto: „Cardamomul este cea ma...

Afrodisiacele - general…

  Plante ÅŸi alimente afrodisiace  La un anumit moment dat, într-o cultură sau &i...

Culorile ÅŸi sexul

  Culorile ÅŸi sexul  MulÅ£i dintre noi ne simÅ£im atraÅŸi de anumite culori, în t...

Afrodisiacele cresc pot…

  Afrodisiacele și rolul lor în creșterea potenței și tratarea impotenței  Viața sexuală...

Cum mănânci asa faci …

  Spune-mi cum mănânci È™i iÈ›i voi spune cum faci dragoste  Cel mai adesea auzim...

Filmele erotice si porn…

  Ce putem învăţa de la materialele erotice sau pornografice de bună calitate  ...

Filmele erotice si porn…

  Cum să folosim imaginile erotice sau pornografice într-un mod constructiv  AÅŸa...

Afrodisiac - Perform Fo…

  Pregătește-te pentru erecții care durează mai mult timp  Imaginează-ți că ai ocazia ca ...