Ocolul lumii in…. 4 salate

 

Ocolul lumii in…. 4 salate

ocolul lumii in 4 salate

 Vara se apropie incet si rimeaza cel mai adesea cu salate. Iata deci cateva idei pline de prospetime venite din cele patru colturi ale lumii. Trebuie sa variezi cat mai des cu putinta placerile si sa te delectezi cu aceste propuneri de salate.

 

Salata greceasca, un must have.

Rosii, castraveti, ceapa, un ulei de masline de calitate si cateva felii de feta, dar si masline negre, un strop de oregano….nimic mai simplu. O salata plina de prospetime si foarte usor de preparat, ideala de degustat cand vii de la plaja, de servit pe post de antreu pentru a –ti trezi apetitul. O poti servi si alaturi de carne sau de pestele la gratar.

 Idei - pentru a veni cu o nota originala pentru aceasta salata, poti inlocui ceapa alba cu cea rosie, cu un gust mai dulce, sa mai adaugi un ardei verde si muguri de pin.

Ingredientul care face toata diferenta este branza feta cu siguranta. Preparata inca din Antichitate cu lapte de capra sau cu lapte de oaie, aceasta este echivalentul branzei telemea romanesti.

Citește mai mult:Ocolul lumii in…. 4 salate

Salate de primavara

 

Primavara este anotimpul salatelor!

salate de primavara

 Salatele nu se afla printre felurile tale de mancare preferate? Iti propunem in acest articol cateva idei de combinatii si cateva trucuri pentru ca sa faci din salate placerile tale nevinovate…

 Nu stii cum sa aduci o savoare diferita salatelor? Citeste mai departe.

 

Iata cateva sfaturi pentru a scoate salatele din obisnuit.

 - semintele – susan, dovlecel, in auriu, kasha, floarea soarelui, mustar pentru un gust crocant…

 - branza- feta, brie cu truffe, emmentaler, de capra, gouda, camembert… ai o multime de varietati la indemana pentru a savura cele mai delicioase salate.

Citește mai mult:Salate de primavara

Salată de primăvară

 

Salată de primavară

salata de primavara

 Primăvara este sezonul detoxificării organismului. Salatele sunt la mare căutare, și piețele sunt pline de legume din cele mai proaspete din recolta din noul an. Așadar, o cură de detoxifiere cu verdețuri este ideală. Salata verde consumată zilnic scade colesterolul și ajută la tranzitul intestinal. Iar legumele ce o însoțesc conțin o mulțime de vitamine și minerale atât de necesare organismului nostru după o iarnă grea.

 

Ingrediente pentru salata de primavara

 Salata verde este foarte ușor de preparat. Nu necesită ingrediente scumpe sau greu de găsit și gradul de dificultate al preparării este extrem de scăzut. Practic, pentru o salată mai mărișoară, avem nevoie de o salată verde mai mărișoară sau două – trei salate mai mici, o legătură de ridichi, o legătură de ceapă verde, și opțional mai puteți pune și doi-trei castraveți și câteva frunze de spanac, alături de o lingură de ulei de mpsline, sare, și zeamă de lămâie sau oțet de mere.

Citește mai mult:Salată de primăvară