Ocolul lumii in…. 4 salate
Vara se apropie incet si rimeaza cel mai adesea cu salate. Iata deci cateva idei pline de prospetime venite din cele patru colturi ale lumii. Trebuie sa variezi cat mai des cu putinta placerile si sa te delectezi cu aceste propuneri de salate.
Salata greceasca, un must have.
Rosii, castraveti, ceapa, un ulei de masline de calitate si cateva felii de feta, dar si masline negre, un strop de oregano….nimic mai simplu. O salata plina de prospetime si foarte usor de preparat, ideala de degustat cand vii de la plaja, de servit pe post de antreu pentru a –ti trezi apetitul. O poti servi si alaturi de carne sau de pestele la gratar.
Idei - pentru a veni cu o nota originala pentru aceasta salata, poti inlocui ceapa alba cu cea rosie, cu un gust mai dulce, sa mai adaugi un ardei verde si muguri de pin.
Ingredientul care face toata diferenta este branza feta cu siguranta. Preparata inca din Antichitate cu lapte de capra sau cu lapte de oaie, aceasta este echivalentul branzei telemea romanesti.