Produse de curățat naturale pentru întreaga casă

 

Produse de curățat naturale pentru întreaga casă

Produse de curățat naturale pentru întreaga casă Pe piață există numeroase branduri de produse chimice, extrem de eficiente pentru curățarea rufelor, a pardoselilor, a mobilierului, a geamurilor și lista poate continua. Zi de zi avem nevoie de astfel de produse de curățare pentru a igieniza întreaga casă, pentru a elimina praful și murdăria, petele încăpățânate și de asemenea pentru a aduce un aer proaspăt locuinței noastre. Acasă, la birou, la locul de muncă, oriunde am fi avem nevoie de produse de curățare. Puțini dintre noi însă, folosesc și varianta mai simplă, mai practică și eficientă și totodată mai ieftină, a produselor de curățat naturale, pe care le avem la îndemână.

 

Avantajele folosirii produselor de curățat naturale

 Produsele chimice de curățat se găsesc oriunde, în marile magazine, în supermarketuri, în hypermarketuri și promit să curățe murdăria, petele, praful, să elimine bacteriile. Problema este că de cele mai multe ori, aceste produse elimină și bacteriile bune, nu numai pe cele rele, și mai mult decât atât, unele din substanțele chimice ce se află în compoziția detergenților sunt extrem de nocive pentru organism și pot provoca iritații, boli de piele, astm și chiar cancer. Produsele de curățat sunt o afacere uriașă, de vreme ce rafturile magazinelor sunt ticsite de sute de produse de curățare care promit să rezolve orice problemă, să scoată orice pată, însă care ne expun familia la ingrediente toxice foarte periculoase. Să vedem, așadar, care sunt produsele la îndemâna noastră, pe care le avem de obicei în gospodărie și care ne ajută să curățăm și să igienizăm casa.

 

Oțetul

 Oțetul este la îndemâna oricui – ieftin, practic și întotdeauna în debara. De vreme ce oțetul îl folosim la salate și la diverse preparate, îl putem folosi și pentru a curăța anumite obiecte și suprafețe din locuință. Dacă vă este teamă de efectele nocive pe care produsele chimice de curățat le pot avea asupra sănătății dumneavoastră și a familiei, atunci oțetul este soluția ideală și, contrar așteptărilor, acesta nu lasă miros după ce se usucă. Se amestecă o parte (o cană) de oțet și o parte de apă și se folosește asemenea unui produs de curățate obișnuit. Se freacă cu ajutorul acestei soluții pe bază de oțet oglinzile, cada de baie, toaleta, chiuveta, suprafețele de lucru, podelele, și așa mai departe. Evitați însă folosirea oțetului ca și produs de curățat pe suprafețele de marmură și în zona chitului de la faianță. Să nu uităm și de altă proprietate a oțetului și anume aceea de a fi un excelent balsam de rufe, perfect pentru persoanele alergice la produsele chimice. La ciclul de clătire la mașina de spălat, se adaugă jumătate de cană de oțet de mere la fel cum adăugați balsamul de rufe.

 

Bicarbonatul de sodiu

 Cine nu are un pliculeț de bicarbonat de sodiu în casă? Este ieftin și se poate folosi la prăjituri, aducând de asemenea multiple beneficii pentru sănătate. Ceea ce puțini dintre noi știm este faptul că bicarbonatul de sodiu acționează ca un deodorant natural, curățând suprafețele dificile și petele încăpățânate. Curățați cada și chiuvetele cu o cârpă curată, înmuiată în apă, peste care presărați puțin bicarbonat. Suprafețele vor fi albe, imaculate, igienizate și cu un miros plăcut. Nu uitați să puneți un pliculeț de bicarbonat într-o cană (fără niciun fel de lichid), pe care să o introduceți în frigider. Acesta va absorbi toate mirosurile neplăcute. Îndepărtați murdăria rezistentă de pe blatul din bucătărie cu ajutorul bicarbonatului. De asemenea, puteți curăța țevile de scurgere înfundate cu ajutorul unei soluții obținută din trei sferturi de cană de bicarbonat și o cană de oțet. Se toarnă apoi doi litri de apă clocotită pe țeava de scurgere, iar aceasta va fi ca nouă.

 

Lămâia

 O păstrăm în frigider pentru a ne prepara o delicioasă limonadă cu miere sau pentru a-i rade coaja delicioasă și parfumată pentru a o folosi ca și ingredient la prăjituri din cele mai diverse. Este vorba despre lămâie, un fruct cu multe întrebuințări atunci când vine vorba de curățenie. Lămâia îndepărtează petele de pe suprafețele de argint și de asemenea elimină depozitele de apă dură. Stoarceți o lămâie și folosiți-i sucul pentru a îndepărta rugina de pe suprafețele invadate de rugină. De asemenea, pentru a curăța vasele eficient și suprafețele din bucătărie, ce necesită o atenție deosebită, se prepară un amestec de bicarbonat și lămâie sau se presară bicarbonat pe jumătate de lămâie și se freacă bine suprafețele cu probleme. Aveți nevoie de produse de curățare a mobilei? Amestecați sucul de la jumătate de lămâie cu puțin ulei de măsline și obțineți o soluție naturală de lustruire a mobilei.

Mai poți citi despre Tips-uri pentru casă

Produse de curățat na…

  Produse de curățat naturale pentru întreaga casă  Pe piață există numeroase branduri de...

Cum să faci cumpărăt…

  Să facem cumpărături inteligent, rapid și econom  De câte ori nu ne-am trezit că mergem ...

Purificatorul de apă i…

  Purificatorul de apă – o investiție pe termen lung pentru sănătate  Apa este un element ...

Cum să vă cumpăraÈ›i…

  Vă cumpărați prima casă?  Ați spune că nu există această posibilitate sau că ceea ce ...

Trucuri pentru casă cu…

  Alimentele au proprietăți interesante  Cele mai bune trucuri pentru casă nu se găsesc la m...

Cum alegem perdelele si…

  Acoperirea ferestrelor  În secolul al XVII-lea au început primele căutări pentru imitarea ...

Idei de decorare a case…

  Accentuează-Å£i decorul prin intermediul unor accesorii personale  În interio...

Schimbă vibraÈ›iile di…

  Cum poÈ›i folosi tămâia pentru a schimba vibraÈ›iile din interiorul casei tale? &n...

Trucuri pentru a-È›i pa…

  5 trucuri pentru a-È›i parfuma lenjeria de pat  Atunci când nu este cald afarÄ...

Albastrul este în topu…

  Albastrul este în topul tendinÈ›elor deco  Ce zici de culoarea albastră la ti...

Cum poÈ›i folosi culoar…

  Cum poÈ›i folosi culoarea gri în decor?  Griul este o culoare din ce în ...

Un decor retro È™i un i…

  Un decor retro È™i un interior modern, cele mai reuÈ™ite combinaÈ›ii  Un amestec sub...

Conferă mai mult stil …

  Atunci când porÈ›ile primesc mai multă alură  Vrei sa vii cu ceva nou pentru...

Etape pentru o casă Ze…

  9 etape pentru o casă Zen  În perioadele cu un nivel ridicat de stres este ma...

Culorile pentru locul d…

  Culorile pentru un loc de luat masa care stimulează toate simÈ›urile  Locul de luat...

Curatenia de toamna

  Sfaturi utile pentru curățenia de toamnă  Curățenia generală se face de mai mu...

Canapea gri pentru oric…

  Canapeaua gri se potriveÈ™te cu toate stilurile!  Fie că ai mai degrabă un stil po...

Nuantele de bej pentru …

  NuanÈ›ele de bej pentru toate încăperile din casă  Dacă te gândeÈ™ti ...

Ce perdele sa aleg pent…

  Ce perdele să aleg pentru decorul meu estival?  Nu trebuie să schimbi mare lucru l...

Decoreaza-ti casa in nu…

  Idei pentru un decor în nuanÈ›e de albastru la tine acasă  Albastrul este o n...

Lumanari – mirosurile…

  Lumânări – mirosurile în tendinÈ›e ale verii  Violete, flori de p...

SoluÈ›ii de calitate pe…

  Lemnul trebuie protejat și ferit de acțiunea dăunătorilor naturali  Lemnul este cel mai ve...

Idei È™i soluÈ›ii creat…

  Soluții pentru o casă primitoare  Cine nu și-ar dori să locuiască într-o căsuță de po...