Cum să vă cumpărați o locuință ieftină

 

Vă cumpărați prima casă?

Cum să vă cumpărați o locuință ieftină Ați spune că nu există această posibilitate sau că ceea ce este ieftin, întotdeauna este și de proastă calitate, cu mai puține avantaje și cu foarte multe dezavantaje. O locuință ieftină într-o zonă rezidențială nu veți găsi cu siguranță, dar vă puteți încadra în bugetul deja stabilit pentru achiziționarea unei case sau a unui apartament cu lejeritate dacă știți ce anume să căutați. Desigur, cu toții avem în minte o casă a visurilor noastre sau un apartament spațios care să includă și camera copilului însă, în plină criză economică, trebuie să fim mulțumiți că avem un acoperiș deasupra capului. Dacă ați reușit să obțineți creditul mult visat și ați adăugat și banii de la nuntă, atunci puteți începe să căutați locuința ideală.

 

Consultați-vă cu partenerul de cuplu

 Este foarte important să vă consultați cu partenerul de cuplu înainte de a alege locuința și de a vă forma o idee de ce anume căutați. Așadar, pentru a nu vă trezi cu surprize în care dumneavoastră preferați să cumpărați un apartament, iar el/ea vede viața perfectă la curte cu o cușcă minunată pentru câine și o grădiniță cu flori în fața casei, trebuie să discutați, să puneți în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui tip de locuință și să vă puneți de acord.

 

Zona face diferența

 Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să faceți o selecție a apartamentelor de vizitat și să vă faceți un „preț al zonei”. Spre exemplu, căutați în ziare, pe internet sau întrebați rudele şi cunoștințele care ar fi prețul orientativ pentru un apartament cu două ori cu trei camere (în funcție de necesități) într-o anumită zonă a orașului. Veți fi surprinși să aflați că într-o zonă mai puțin centrală, puteți cumpăra un apartament cu trei camere la prețul unuia de două camere în zonă centrală ori ultracentrală. Dar nu vă lăsați păcălit de acest criteriu și încercați să vă gândiți împreună cu partenerul de cuplu ce suprafață are locuința respectivă, ce suprafață vă trebuie, în ce an a fost construită și câți bani va trebui să investiți în ea după ce o cumpărați.

 

Îmbunătățirile

 De regulă anunțurile imobiliare includ și o listă lungă de îmbunătățiri, ori dimpotrivă, vi se precizează că apartamentul nu are îmbunătățiri. Desigur, un apartament cu îmbunătățiri va costa întotdeauna mai mult decât unul fără îmbunătățiri în aceeași zonă.  

 Îmbunătățirile se referă la geamurile de termopan, parchet, uși, aer condiționat, centrală, renovarea și schimbarea gresiei și faianței de curând. Practic, veți păși într-un apartament în care, cu puțin noroc (dacă vă plac culorile și modelul gresiei, faianței, parchetului și ușilor alese de foștii proprietari), investiția va fi minimă- spre zero (dacă aveți mobilă personală). Dacă vă doriți ca dumneavoastră să vă puneți amprenta asupra apartamentului, atunci puteți opta pentru un apartament fără îmbunătățiri, pentru care veți plăti puțin, dar veți investi mult.

 

Negociați

 De îndată ce intrați în apartament ori în locuința pe care urmează să v-o achiziționați și vă arătați extrem de entuziasmați, proprietarul cu greu va lăsa la preț. Iar dacă precizați și faptul că sunteți presați de timp pentru a vă muta, atunci cu siguranță că nu veți obține nicio reducere. Studiați un pic apartamentul, arătați-i proprietarului că acesta are și mici defecte, puncte slabe și dați de înțeles faptul că vă interesează apartamentul, dar de asemenea că sunt multe alte apartamente pe piață de unde puteți alege.

 

Interesați-vă de zonă și vecini

 Dacă rudele și părinții nu ni-i putem alege, vecinii cu siguranță da, mai ales dacă ne mutăm din proprie inițiativă. Puteți să studiați puțin zona, vedeți câtă siguranță prezintă, dacă sunt multe baruri în apropiere, dacă sunt licee ori școli, care este „starea cartierului”. Totodată, puteți să vă interesați un pic și de vecini. Desigur, nu veți putea face acest lucru în amănunt deoarece nu îi puteți cunoaște personal foarte bine, dar este interesant să aflați dacă este un bloc de oameni tineri, familiști sau mai degrabă de pensionari, dacă există scandalagii pe scară, dacă au avut loc incidente neplăcute în ultimii ani și așa mai departe.

 

Locuințe noi sau vechi?

 Ce căutați? O locuință nouă sau veche? Trebuie să vă decideți dacă vreți să cumpărați un apartament nou ori unul construit în urmă cu mulți ani. Desigur, locuințele noi au multe avantaje – au un spațiu mai generos, finisaje mai moderne, dar sunt și mai scumpe decât apartamentele vechi și presupun cheltuieli mai mari cu întreținerea, în vreme ce apartamentele vechi au un risc seismic mare (unele), dar oferă posibilitatea de a te muta mai repede, sunt situate în zonele bune ale orașului (nu la periferie ca cele noi) și au costuri mici de întreținere.

Mai poți citi despre Tips-uri pentru casă

Produse de curățat na…

  Produse de curățat naturale pentru întreaga casă  Pe piață există numeroase branduri de...

Cum să faci cumpărăt…

  Să facem cumpărături inteligent, rapid și econom  De câte ori nu ne-am trezit că mergem ...

Purificatorul de apă i…

  Purificatorul de apă – o investiție pe termen lung pentru sănătate  Apa este un element ...

Cum să vă cumpărați…

  Vă cumpărați prima casă?  Ați spune că nu există această posibilitate sau că ceea ce ...

Trucuri pentru casă cu…

  Alimentele au proprietăți interesante  Cele mai bune trucuri pentru casă nu se găsesc la m...

Cum alegem perdelele si…

  Acoperirea ferestrelor  În secolul al XVII-lea au început primele căutări pentru imitarea ...

Idei de decorare a case…

  Accentuează-ţi decorul prin intermediul unor accesorii personale  În interio...

Schimbă vibrațiile di…

  Cum poți folosi tămâia pentru a schimba vibrațiile din interiorul casei tale? &n...

Trucuri pentru a-ți pa…

  5 trucuri pentru a-ți parfuma lenjeria de pat  Atunci când nu este cald afar...

Albastrul este în topu…

  Albastrul este în topul tendințelor deco  Ce zici de culoarea albastră la ti...

Cum poți folosi culoar…

  Cum poți folosi culoarea gri în decor?  Griul este o culoare din ce în ...

Un decor retro și un i…

  Un decor retro și un interior modern, cele mai reușite combinații  Un amestec sub...

Conferă mai mult stil …

  Atunci când porțile primesc mai multă alură  Vrei sa vii cu ceva nou pentru...

Etape pentru o casă Ze…

  9 etape pentru o casă Zen  În perioadele cu un nivel ridicat de stres este ma...

Culorile pentru locul d…

  Culorile pentru un loc de luat masa care stimulează toate simțurile  Locul de luat...

Curatenia de toamna

  Sfaturi utile pentru curățenia de toamnă  Curățenia generală se face de mai mu...

Canapea gri pentru oric…

  Canapeaua gri se potrivește cu toate stilurile!  Fie că ai mai degrabă un stil po...

Nuantele de bej pentru …

  Nuanțele de bej pentru toate încăperile din casă  Dacă te gândești ...

Ce perdele sa aleg pent…

  Ce perdele să aleg pentru decorul meu estival?  Nu trebuie să schimbi mare lucru l...

Decoreaza-ti casa in nu…

  Idei pentru un decor în nuanțe de albastru la tine acasă  Albastrul este o n...

Lumanari – mirosurile…

  Lumânări – mirosurile în tendințe ale verii  Violete, flori de p...

Soluții de calitate pe…

  Lemnul trebuie protejat și ferit de acțiunea dăunătorilor naturali  Lemnul este cel mai ve...

Idei și soluții creat…

  Soluții pentru o casă primitoare  Cine nu și-ar dori să locuiască într-o căsuță de po...