Â
Să facem cumpărături inteligent, rapid și econom
 De câte ori nu ne-am trezit că mergem să cumpărăm o pâine și o cutie de lapte și ne-am întors cu două sacoșe de cumpărături? Atunci când mergem să cumpărăm cele de trebuință pentru locuință, pentru gospodărie, fie că vorbim de alimente sau produse de curățat, trebuie să fim foarte atenți la bugetul pe care îl avem, produsele de care avem nevoie și respectarea acestora.
Â
Lista de cumpărături, obligatorie!
 Dacă sunteți pus în situația de a face cumpărături, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să întocmiți o listă. Puteți să vă plimbați prin casă, din cameră în cameră. În bucătărie, vedeți ce anume vă lipsește - deschideți frigiderul, notați ce trebuie cumpărat (spre exemplu, lapte pentru dimineață, dacă se golește cutia, morcovi, dacă mai sunt doar câțiva în lădiță, pâine, dacă nu mai este în pungă...), verificați dacă aveți detergent de vase suficient, burete curat, soluție de spălat aragazul.
Notați tot ceea ce vă trebuie. Intrați apoi și în celelalte camere, verificați dacă mai aveți hârtie igienică, detergent, săpun, etc. Treceți, pe măsură ce verificați totul, pe o listă suficient de mare și bine organizată. Vă puteți nota, alături, și un preț estimativ (cu 3-5 lei în plus), pentru a vă face un total în care să vă încadrați.
Â
Nu alegeți cel mai mare cărucior!
 Chiar dacă pare tentant, nu alegeți căruciorul cel mai mare pentru a vă face cumpărăturile. După ce terminați ce aveți pe listă, plimbându-vă printre raioane, veți avea tendința de a mai pune câte ceva în cărucior. Un coșuleț mai mic se umple mai repede și vă va fi mai greu să tot adăugați lucruri practic inutile sau la promoție.
Â
Evitați promoțiile și rafturile frumos colorate!
 Promoțiile nu sunt altceva decât o modalitate de a atrage clienții în plasa marilor lanțuri de magazine, care scot la înaintare produse de care în mod normal nu am avea urgentă nevoie, dar ne încântăm la prețul mic, scris cu litere mari, fără a ne mai gândi la utilitatea acestuia. Promoțiile colorate de sezon (fie că este Paște, Crăciun, Ziua Îndrăgostiților, etc...) sunt de asemenea de evitat, deoarece ne putem trezi cu accesorii pentru pomul de Crăciun sau pentru masa de Paște de care chiar nu avem nevoie și de care ne putem lipsi.
Â
Cumpărați produsele obișnuite, nu pe cele la promoție!
 Chiar dacă pare tentant, nu vă lăsați pradă ispitei de a încerca un nou tip de brânză la promoție ori un iaurt 6 la preț de 4, deoarece s-ar putea să aveți neplăcuta surpriză ca aceste produse să se apropie de data de expirare. Studiați bine produsele de pe raft dacă vă decideți să dați o șansă și altei firme. Evitați să cumpărați produsele de sezon (fructe, legume, salate, verdețuri) din supermarketuri deoarece acestea sunt aduse din străinătate, pe când în piață le veți găsi mult mai ieftine și de la producători din România, cât mai naturale.