Cum alegem perdelele si draperiile

 

Acoperirea ferestrelor

Cum alegem perdelele si draperiile În secolul al XVII-lea au început primele căutări pentru imitarea mătăsii, dar abia peste 200 de ani procedeul a fost aplicabil. Așadar, a fost obținută vâscoza care, prin tratarea diferențiată a fibrelor sale, poate căpăta aspecte diferite și anume, un aspect mai mătăsos, sau poate mai șifonat, ori grofat. 

 Este un material suplu, se șifonează greu și se pretează la vopsit, fiind și slab absorbant și având un preț relativ scăzut. Fereastra este un ochi deschis către lumea exterioară. Fereastra este de asemenea locul pe unde pătrunde aerul curat și lumina soarelui, un element esențial ce contribuie la determinarea stilului unei încăperi. Se pot crea foarte multe efecte prin simpla ornare a unei ferestre cu diferite materiale – panouri din dantelă, delicate, draperii cu falduri somptuoase, jaluzele, perdele fine, etc.

 

Cum alegem perdeaua sau draperia?

 Există o mare varietate de forme și dimensiuni de ferestre. Și cum fiecare casă este unică în felul său, înainte de a alege o nouă perdea ori o draperie, priviți atent la fereastră, în relație cu celelalte elemente de decor. Deschiderea spre exterior pe care aceasta o oferă joacă un rol deosebit de important – dacă spectacolul este minunat, cine îl va masca printr-o interpretare proprie? Pe de altă parte, dacă nu este nimic interesant pe partea cealaltă, spre exterior, nu ezitați să interpuneți ceva seducător între interior și exterior. De asemenea, țineți cont și de faptul că nu toate ferestrele au aceeași funcție.

 Așadar, trebuie să admitem că ele cer o decorare adaptabilă și diferită. Decorarea ferestrelor permit accentuarea aspectului călduros și confortabil.

 Așadar, îmbrăcate în draperii, înconjurate de plante, ferestrele pot deveni discrete, ori, dimpotrivă, grandioase, centrul de interes al încăperii. Rolul draperiilor și perdelelor în amenajarea de interior este important. Un motiv în plus este armonizarea cu mocheta, parchetul, covoarele, mobila, cuvertura de pe pat, cu orice element important din cameră. Nu uitați să profitați de lumina naturală care vibrează culorile, le face mai naturale, mai intense.

 

Perdea pentru dormitor

 Dormitorul, alături de camera de zi, este poate cea mai importantă cameră din casă. Aici trebuie să aveți parte de lumină naturală, să vă simțiți bine, să puteți aerisi în voie camera și de asemenea să aibă un aspect plăcut, confortabil, per total. Așadar, dormitorul fiind camera cea mai intimă, perdelele și draperiile au un cuvânt greu de spus în crearea intimității, dar și a confortului, cât și în realizarea atmosferei de spațiu personal al casei. Aici totul ține de un domeniu unde gustul personal intervine în mod determinant. O perdea ușoară, romantică, dintr-un material fin, având o culoare plăcută, cu draperiile asortate cu lenjeria patului ori cu cuvertura și o mochetă în culori proaspete, pastelate, aceste lucruri garantează obținerea unei ambianțe intime, plăcute. Dacă urmăriți obținerea unui dormitor mai rustic, nu ezitați să folosiți imprimeurile, cu flori mai mari la draperii sau flori mai mici la perdele, iar culoarea predominantă trebuie susținută de mochetă, de zugrăveală ori de tapetul pereților și chiar de doua-trei perne brodate frumos.

 

Perdea pentru camera copiilor

 Pentru camera copiilor, atmosfera trebuie să fie ceva mai veselă și mai relaxată. Copiii au nevoie de un climat agreabil și de multă lumină. Culorile vii și modelele vesele sunt mai aproape de sufletele lor și de asemenea sunt de apreciat materialele rezistente, care se spală ușor. Puteți folosi o combinație de jaluzele și perdea, care se vor dovedi utile în timpul somnului de după-amiază. Gândiți-vă de asemenea și la gusturile lor și la faptul că poate nu vă împărtășesc gusturile. Evitați draperiile pompoase din catifea ori materiale prețioase. Aveți încredere în gustul copiilor și luați-i cu dvs. la cumpărături. Nu ezitați să îi consultați atunci când faceți modificări.

 

Perdea pentru camera de zi

 Camera de zi este ceva mai pretențioasă. În sufragerie puteți alege atât jaluzele ș perdea, cât și draperii fine. Dacă nu aveți animale de companie ori copii în casă, vă puteți gândi la draperii foarte grele, prețioase, în „valuri” care vă vor uimi musafirii.

 

Perdea pentru baie și bucătărie

 În ceea ce privește baia, este suficientă o perdea pentru gemuleț, însă aveți grijă să fie suficient spațiu pentru a intra aerul atunci când aerisiți. de asemenea, în bucătărie vă puteți orienta spre jaluzele vesele, înflorate, ori spre perdele fine, ușor de întreținut, pentru că vor fi spălate mai des din cauza impregnării mirosului de mâncare în ele.

 Trebuie să vă informați bine înainte de a vă apuca de treabă și de a amenaja casa și bineînțeles, alegeți înțelept în ceea ce privește ferestrele.

Mai poți citi despre Tips-uri pentru casă

Produse de curățat na…

  Produse de curățat naturale pentru întreaga casă  Pe piață există numeroase branduri de...

Cum să faci cumpărăt…

  Să facem cumpărături inteligent, rapid și econom  De câte ori nu ne-am trezit că mergem ...

Purificatorul de apă i…

  Purificatorul de apă – o investiție pe termen lung pentru sănătate  Apa este un element ...

Cum să vă cumpărați…

  Vă cumpărați prima casă?  Ați spune că nu există această posibilitate sau că ceea ce ...

Trucuri pentru casă cu…

  Alimentele au proprietăți interesante  Cele mai bune trucuri pentru casă nu se găsesc la m...

Cum alegem perdelele si…

  Acoperirea ferestrelor  În secolul al XVII-lea au început primele căutări pentru imitarea ...

Idei de decorare a case…

  Accentuează-ţi decorul prin intermediul unor accesorii personale  În interio...

Schimbă vibrațiile di…

  Cum poți folosi tămâia pentru a schimba vibrațiile din interiorul casei tale? &n...

Trucuri pentru a-ți pa…

  5 trucuri pentru a-ți parfuma lenjeria de pat  Atunci când nu este cald afar...

Albastrul este în topu…

  Albastrul este în topul tendințelor deco  Ce zici de culoarea albastră la ti...

Cum poți folosi culoar…

  Cum poți folosi culoarea gri în decor?  Griul este o culoare din ce în ...

Un decor retro și un i…

  Un decor retro și un interior modern, cele mai reușite combinații  Un amestec sub...

Conferă mai mult stil …

  Atunci când porțile primesc mai multă alură  Vrei sa vii cu ceva nou pentru...

Etape pentru o casă Ze…

  9 etape pentru o casă Zen  În perioadele cu un nivel ridicat de stres este ma...

Culorile pentru locul d…

  Culorile pentru un loc de luat masa care stimulează toate simțurile  Locul de luat...

Curatenia de toamna

  Sfaturi utile pentru curățenia de toamnă  Curățenia generală se face de mai mu...

Canapea gri pentru oric…

  Canapeaua gri se potrivește cu toate stilurile!  Fie că ai mai degrabă un stil po...

Nuantele de bej pentru …

  Nuanțele de bej pentru toate încăperile din casă  Dacă te gândești ...

Ce perdele sa aleg pent…

  Ce perdele să aleg pentru decorul meu estival?  Nu trebuie să schimbi mare lucru l...

Decoreaza-ti casa in nu…

  Idei pentru un decor în nuanțe de albastru la tine acasă  Albastrul este o n...

Lumanari – mirosurile…

  Lumânări – mirosurile în tendințe ale verii  Violete, flori de p...

Soluții de calitate pe…

  Lemnul trebuie protejat și ferit de acțiunea dăunătorilor naturali  Lemnul este cel mai ve...

Idei și soluții creat…

  Soluții pentru o casă primitoare  Cine nu și-ar dori să locuiască într-o căsuță de po...