Idei pentru amenajarea si decorarea camera copilului

 

Camera copilului - idei pentru a o amenaja si pentru a o decora

idei pentru amenajarea si decorarea camera copilului

 Esti in cautare de idei pentru a decora camera copilului? Vrei sa o transformi intr-un loc agreabil in care copilul tau sa se poata juca si dormi in siguranta? Iti venim in ajutor cu cateva idei care s-ar putea sa te inspire fie ca ai un copil care are propria sa camera, fie ca ai mai multi copii care impart aceeasi camera.

 Camera unui copil trebuie sa fie cea mai frumoasa, cea mai delicata, confortabila, sa inspire blandete, sa aiba un decor adaptat copilului si sa aiba cat mai mult spatiu de depozitare. Acest lucru depinde insa si de varsta sa deoarece nevoile cresc o data cu varsta.

 Camera copilului tau trebuie sa aiba niste functii multiple deoarece copilul tau doarme aici, se joaca aici dar si invata. Activitatile pe care le poate intreprinde aici trebuie sa fie si ele luate in vedere atunci cand vine vorba despre decorarea sa. Dar gusturile de schimba o data cu inaintarea in varsta. Deci un decor sau o aranjare a spatiului care este modulabila sunt de mare ajutor. Deci, te poti folosi de stickere, de un moblier evolutiv, sau de unele cutii pentru depozitare.

Nu uita nici de siguranta care este un criteriu foarte important de luat in seama. Solutiile pentru amenajarea unei camere pentru copil sunt multiple si practice, dar trebuie sa se tina cont si de felul in care se armonizeaza totul cu elementele din camera.

 Nu uita ca decorul camerei copilului trebuie sa reflecte si personalitatea sa. Dar aceasta trebuie sa placa si parintilor sai. Este un loc care are si un rol primordial in dezvoltarea sa, dar in ciuda laturii sale ludice, o camera pentru copii practica trebuie sa ramana in primul rand primordiala.

 In primii cinci ani ai sai de viata, camera copilului serveste pentru dormit si pentru joaca. Spatiile de depozitare si de lucru sunt indispensabile pentru a conferi inca de mici copiilor cele mai bune obiceiuri. In ceea ce priveste decorul armoniile de pastel isi gasesc si ei numerosi adepti, dar trebuie sa incercati sa fiti si creativi apeland la niste obiecte si la niste piese de mobilier originale.

 Lasa camerei si un aspect ludic. Fiecare detaliu este important in acest caz. Nu uita ca un bebelus prefera culorile pastelate si dulci. Cel mai important detaliu este un pat cu bare de lemn. O alta alternativa poate sa fie si patul evolutiv.

 Jocul este activitatea preferata a copiilor. Jocuri, carti, animale de la ferma si castele, trenulete se pot aranja toate pe un perete sa fie la indemana copiilor.

 Nu uita nici ca la aceasta varsta frageda un copil nu are constiinta pericolului si isi petrece majoritatea timpului pe jos. Este esential ca siguranta sa fie in prim plan.

 Pentru un copil, camera sa este regatul sau. Poti privilegia aici materialele naturale, paturile suprapuse care te ajuta sa castigi in spatiu. Culoarea mov este foarte in tendinte pentru fetite. Poti decora un perete de asemenea cu o harta, cu un copac care se intinde pe tavan, cu cifre sau cu litere, cu un pat in forma de vapor… ideile nu lipsesc.

Mai poți citi despre Camera copilului

Idei pentru camera copi…

  11 idei inspirate pentru camera copilului  Fiecare cameră pentru copii este un veri...

Cum decoram camera unui…

  Camera baiatului – o provocare pentru tine, o placere pentru el  Decorarea une...

Idei pentru amenajarea …

  Camera copilului - idei pentru a o amenaja si pentru a o decora  Esti in cautare de ...

Ce mobilier alegem pent…

  Mobila din camera copiilor  Camera copiilor este una din cele mai importante camere ...

Dormitorul copiilor

  Dormitorul copiilor, o provocare pentru parinti  Dormitorul copiilor, sau camera cel...

Camera de joacă a copi…

  Camera de joacă a copiilor  Dacă vă numărați printre norocoșii care au un apar...